Az Aoarashi Matcha a belépőtermékem. Ezt a fajtát tudom ajánlani azoknak, akik még csak most ismerkednek a matcha teával, vagy kedvelik a hagyományos matcha ízt.
Ezt a Matchát a többszörös díjnyertes, több mint 300 éves múltra visszatekintő Japán cég, a Marukyu Koyamaen készíti, Uji tartományban, Kiotóban.
Ez a matcha az Usucha kategóriába tartozik, ami a lágy matcha teákat jelenti, tehát ebből a porból egy hígabb főzet készíthető, aminek lágy, természetes, édeskés íze van.
Elkészítéséhez feltétlenül ajánlom a hagyományos matcha készítő eszközöket!
Az Isuzu Matcha a belépőtermékem felett helyezkedik el egy szinttel. Ízében kicsit mélyebb, mint a kezdő matcha, hosszú utóízzel.
Ezt a Matchát a többszörös díjnyertes, több mint 300 éves múltra visszatekintő Japán cég, a Marukyu Koyamaen készíti, Uji tartományban, Kiotóban.
Ez a matcha az Usucha kategóriába tartozik, ami a lágy matcha teákat jelenti, tehát ebből a porból egy hígabb főzet készíthető, aminek frissítő, éles, kissé kesernyés, de nagyon kellemes íze van.
Elkészítéséhez feltétlenül ajánlom a hagyományos matcha készítő eszközöket!
A Chigi No Shiro Matcha egy igazi ünnepi matcha. Nevét egy hagyományról kapta, amikor is 20 évente egy nagyon híres Japán szentélyt teljesen újjáépítenek és a következő újjáépítéshez használt fákat elültetik. Ízében ez a matcha testes, nagyon enyhe kesernyés ízzel, amit kiválóan ellensúlyoz az édeskés habja.
Ezt a Matchát a többszörös díjnyertes, több mint 300 éves múltra visszatekintő Japán cég, a Marukyu Koyamaen készíti, Uji tartományban, Kiotóban.
Ez a matcha az Usucha kategóriába tartozik, ami a lágy matcha teákat jelenti, tehát ebből a porból egy hígabb főzet készíthető, aminek lágy, egyszerre édes és kesernyés, nagyon kellemes íze van.
Elkészítéséhez feltétlenül ajánlom a hagyományos matcha készítő eszközöket!
A Yugen Matcha egy különleges változat, ami ugyan a lágy matchák közé tartozik, mégis mély és sűrű. Ízére mondhatnám azt, hogy mély és tapadós, de ez az a matcha, amit ki kell próbálni, hogy érezzük miért is különleges, szavakkal leírva lehetetlen átadni az érzést és ízt. A tea bejárja egész szánkat és egy új világba nyit meg előttünk ízével.
Ezt a Matchát a többszörös díjnyertes, több mint 300 éves múltra visszatekintő Japán cég, a Marukyu Koyamaen készíti, Uji tartományban, Kiotóban.
Ez a matcha az Usucha kategóriába tartozik, ami a lágy matcha teákat jelenti, de ez a fajta matcha elkészítve mégis a sűrű koicha teákra hasonlít sűrűségben. Ezért igazi különlegesség!
Elkészítéséhez feltétlenül ajánlom a hagyományos matcha készítő eszközöket!
A Yugen Matcha egy különleges változat, ami ugyan a lágy matchák közé tartozik, mégis mély és sűrű. Ízére mondhatnám azt, hogy mély és tapadós, de ez az a matcha, amit ki kell próbálni, hogy érezzük miért is különleges, szavakkal leírva lehetetlen átadni az érzést és ízt. A tea bejárja egész szánkat és egy új világba nyit meg előttünk ízével.
Ezt a Matchát a többszörös díjnyertes, több mint 300 éves múltra visszatekintő Japán cég, a Marukyu Koyamaen készíti, Uji tartományban, Kiotóban.
Ez a matcha az Usucha kategóriába tartozik, ami a lágy matcha teákat jelenti, de ez a fajta matcha elkészítve mégis a sűrű koicha teákra hasonlít sűrűségben. Ezért igazi különlegesség!
Elkészítéséhez feltétlenül ajánlom a hagyományos matcha készítő eszközöket!
A Wako Matcha a lágy Usucha matchák toplistájának első helyén található. Íze nagyon lágy, habos, igazi kényeztetés, amilyennek egy top matchának lennie kell.
Ezt a Matchát a többszörös díjnyertes, több mint 300 éves múltra visszatekintő Japán cég, a Marukyu Koyamaen készíti, Uji tartományban, Kiotóban.
Ez a matcha az Usucha kategóriába tartozik, ami a lágy matcha teákat jelenti, tehát ebből a porból egy hígabb főzet készíthető.
Elkészítéséhez feltétlenül ajánlom a hagyományos matcha készítő eszközöket!
A Wako Matcha a lágy Usucha matchák toplistájának első helyén található. Íze nagyon lágy, habos, igazi kényeztetés, amilyennek egy top matchának lennie kell.
Ezt a Matchát a többszörös díjnyertes, több mint 300 éves múltra visszatekintő Japán cég, a Marukyu Koyamaen készíti, Uji tartományban, Kiotóban.
Ez a matcha az Usucha kategóriába tartozik, ami a lágy matcha teákat jelenti, tehát ebből a porból egy hígabb főzet készíthető.
Elkészítéséhez feltétlenül ajánlom a hagyományos matcha készítő eszközöket!
A Chasen, a hagyományos kézzel készült bambusz teaecset, amit kifejezetten a matcha teák felhabosítására hoztak létre. Ez az eszköz egy igazi műalkotás, amit kézzel készítenek a Japán mesterek. Véleményem szerint enélkül az eszköz nélkül nem lehet jó matcha teát készíteni!
A naoshi, vagyis a chasen tartó feladata, hogy bambusz teaecsetünk hosszabb életű legyen és megőrizze épségét. A porcelán tartó feladata, hogy a chasent fejjel lefelé beleállítva a bambusz szálakat megfelelő helyzetben tartsa, a vizet pedig ne hagyja, hogy a fogacskák aljába jusson, hogy ott felgyűlve elkezdjen penészedni a teaecsetünk.
Ezek a tartók egyedileg gyártott naoshik, így a színük eltérő lehet, a képtől!
A chashaku az a bambuszból készült kis kanál, amivel a matchát adagoljuk a csészénkbe. Mérete miatt pont tökéletes mennyiséget tudunk használni teánkból, hiszen egy adag matcha elkészítéséhez két chashaku kanálnyi teapor szükséges.
Kézzel készült bambusz termék!
Egy kis segítség a konyhában, hogy biztosan jól készítsd el a matchádat, vagy ha esetleg valaki más szeretné elkészíteni ezt a különleges teát, akkor elég annyit mondani, hogy ott a hűtőn a használati útmutató. 🙂
A Japán Matcha teák elkészítéséhez feltétlenül szükség van egy habosító eszközre. Habár a legjobb megoldás és véleményem szerint az egyetlen elfogadható eszköz erre, a kifejezetten matcha készítéséhez létrehozott bambusz teaecset, a Chasen, van aki egyenlőre nem kíván befektetni egy ilyen különleges eszközbe, annak alternatív és olcsóbb megoldás lehet egy ilyen elektromos habosító eszköz.
A termék két ceruza elemmel működik, amit a doboz nem tartalmaz!
© 2023. Ynfoo Online Kft. – Minden jog fenntartva! | ÁSZF | Adatvédelem | Ügyfélszolgálat: hello@5elemteai.hu