Barion Pixel
 

Bambusz levelek (50g)

2.500 Ft

Elfogyott

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Délkelet-Ázsia
Íze: Édeskés

Üres, mint a bambusz? Nem, nem, egészséges, mint a bambusz! A hagyományos kínai gyógyászatban a leggyorsabban növekvő növény leveleit láznál, hidegrázásnál, köhögésnél, gyomor vagy epebántalmak során alkalmazzák. Nagyon könnyedén ki tudja egészíteni más gyógynövényekkel vagy gyümölcsökkel. Mindenestre a keleti kultúrában a bambusz a hosszú élet és a boldogság szinonimája.

Hol növekszik a bambusz? Eredetileg minden kontinensen, Európa és az Antarktisz kivételével. Becslések szerint a bambusz erdők 18 millió hektár földet fednek Ázsiában, Amerikában és Afrikában. A legelterjedtebb ez az elegáns növény Kínában, Közép – és Dél – Amerikában. Európában a bambuszokat főként a botanikus kertek díszítéseként termesztik.

Több ezer éven át az emberek nem csak üreges szárát (az építőiparban), hanem fiatal hajtásokat (ételt) és leveleket és gyökereket (gyógyítás) használták. Mind a bambusz szálkákat, mind a bambusz nedvet a görcs problémákra használják. A bambusz nem fa, mint anyag páratlan a világon.

Körülbelül 1500 bambuszfaj van a világon. Összekötődik a nagyon gyors növekedés (akár 1 méter 24 órán belül), lándzsa alakú levelek és üreges szár. Néhány év múlva fás. A bambusz virágzás is érdekes. Egyes fajok nagyon ritkán (60 évente például) virágoznak világszerte egy időben.

A leghatékonyabb hatóanyagok vannak a fiatal tavasszal betakarított bambusz levelekben. Abban az időben tartalmazzák a legmagasabb értékű anyagokat. Szigorú felügyelet mellett szárítják,hogy megelőzzék a károsodást és a hatóanyagok, vesztességét az ízt és természetes illatokat.

A keleti kultúrákban a bambusz a hosszú élet és a boldogság szimbóluma. Motívuma gyakran festészetben, kalligráfiában és zenében jelenik meg.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A bambusz öntete világos sárga színű, nagyon finom növényi illatú és édes ízű zavaró tónusok nélkül.

Elkészítése

  1. Öntse le a bambuszt 80-90 °C hőmérsékletű vizzel 1 teáskanál és 1,5-2 dl víz arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hatása

A panda életének nagyszerűnek kell lennie. Egész nap hagyja, hogy kényeztessék minden oldalról, csak fetreng és a bambusz leveleket eszi … és miért nem próbálja meg valójában? A kényeztetés és a fetrengés önmagában is jól hangzik, és amikor hozzáad egy bambusz teát, pihenjen és az egészsége garantált.

A bambusz nemcsak a pandák számára jó, hanem főként az Ön szervezete számára:

• enyhíti az emésztési zavarokat és a puffadást.

• lelassítja az öregedés jeleit, táplálja és erősíti a haját és a körmöket, és ragyogóvá teszi a bőrt,

• felgyorsítja a sebek és pattanások gyógyulását,

• csökkenti a vérnyomást,

• méregteleníti a testet és növeli a káros anyagokkal szembeni ellenállását,

• hasznos urológiai és menstruációs problémák esetén,

• segít a fogyásban és kiegyensúlyozza a vércukorszintet,

• javítja a férfiak termékenységét és felgyorsítja a nők szülését,

• pozitív hatást gyakorol az immunitásra,

• energiát és jó hangulatot kölcsönöz.

A bambusz az ázsiai tájra jellemző növény.A varázsa elsősorban Kínában, Japánban és Dél-Koreában van, de más trópusi régiókban is.

Többek között népszerűvé vált azáltal, hogy tökéletesen használható. Fás szárai tökéletesen alkalmasak az anyagok építésére és gyártására erősségük és rugalmasságuk miatt, a hajtások felhasználásra találtak a gasztronómiában és a levelek a természetes gyógyításban.

Bár alapvetően fű, néha negyven méterre nő. És nem csoda mert egyes fajok naponta egy métert nőnek.

A bambuszból nagyon könnyű elkészíteni egy finom, kellemesen édes öntetet. A szárított leveleket egyszerűen forró vízzel kell leölnteni, és néhány percig ázni hagyni. A fogyasztása lehet hosszú távú, de mérsékelt, csak két csésze naponta. A terhes nőknek inkább az első két trimeszterben nem ajánlatos, és a terhességük végén konzultálniuk kell orvosukkal.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Bambusz levelek (50g)”