China Fujian Jasmine Pi Lo Chun

2.990 Ft9.990 Ft

  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Fujian
Íz: Gyümölcsös, jázmin
Gyerekek számára: 12 éves kortól

A hegyek és az óceán markolatában az első tavaszi levelek a legmagasabb minőségű tea számára készültek. A Pi Lo Chun önmagában is rendkívüli, de amikor még jázminnal illatosítják, élmény lesz, ha csak kinyit egy csomagot ezzel a kinccsel. A mámorító aroma tehát tökéletes társaság a levelek kis spiráljainak figyelemreméltó táncához és az elkészített infúzió finom ízéhez.

A délkelet-kínai Fujian tartomány szubtrópusi éghajlatának köszönhetően kiváló mezőgazdasági körülményekkel rendelkezik. A Kelet-kínai-tengerrel határos Fuding-hegyvidék erre példa. Többek között itt találhatók a híres teakertek, amelyekből a ritka és egyedülálló Pi Lo Chun terem.
Az erre a teára szánt leveleket csak pontosan korlátozott idő alatt gyűjtik össze. Az aratás kezdetét a tavaszi napéjegyenlőség határozza meg, és április elején ér véget. Fontos, hogy a levelek még ne fejlődjenek ki teljesen, és megtartsák a híres édességet és frissességet. Néhányukon fehér pihét lehet látni, ami bizonyítja az időben történő gyűjtést. Maga a betakarítás kézzel történik, és már ebben a folyamatban különös gonddal kell eljárni, hogy a tea természetes aromáját ne zavarják a nem kívánt szagok.
A teahajtások nagyon könnyen felszívják a környező aromákat, amelyet jelenleg a tea előállításához használnak. A gondosan kiválasztott leveleket óvatosan spirálokká csavarják, és a következő szárítás során jázmin virágokat adnak hozzájuk, ami tökéletesen örömöt hoz érzékeinek.

A Pi Lo Chun, néha Bi Luo Chun vagy Green Snail Spring néven tekinthető, az egyik legnépszerűbb kínai zöld tea. Finom ízét az érett gyümölcs tónusai teszik különlegessé, mivel a teafák közvetlen közelében szándékosan ültetnek gyümölcsfákat. Egyes ínyencek azt javasolják, hogy keverjék össze ezt a jázmin Pi Lo Chun-t egy másik drágakővel a Silver Needle teával, olyan élményt tud nyújtani az Ön számára, amelyre mindig várt.

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A mézes arany infúzió finom, mégis intenzív ízű. Pont itt játszik a jázmin együtt a gyümölcsökkel. Végül kellemes fanyarság tapasztalható, amely azonban csak aláhúzza a tea általános harmóniáját.

Elkészítése

  1. A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “China Fujian Jasmine Pi Lo Chun”