China Moonlight Green

3.200 Ft11.000 Ft

 • Leírás
 • További információk
 • Íze
 • Elkészítése
 • Hatása

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Yunnan
Íz: Gyümölcsös, friss

Amikor a halvány hold felemelkedik a yunnani ültetvény idős teacserjéi fölött, a szedők nagy kosarakkal elindulnak az értékes növény betakarítására. A holdfényben és a csendben a magas hegyekben szedik a leveleket. Még mielőtt a harmat esik, vissza kell térniük a völgybe. Ott feldolgozzák a teát, hogy megőrizzék az egyedülálló frissességét és édességét, ami természetes. Ez a China Moonlight Green tea története. Könnyen leveszi a lábáról a legenda varázsa.

Yunnan, havas hegyek és valódi trópusok, hagyományos templomok és szuper-modern városok, ércbányák és tea ültetvények. Kína délnyugati része figyelemre méltó, bármi is érdekli.
A mi utunk természetesen a teakertekhez vezet. Ezek az egyedülálló, világhírű és sok esetben nagyon ritka teák forrása.
Néha nehéz megkülönböztetni a kínai tea ültetvényeket a környező növényzetektől. Yunnanban a cserjéket gyakran közvetlenül az erdőben vagy a vadvilág domboldalain ültetik. Azok, akik a hagyományos úton akarnak eljutni a kertbe, azt várja néhány óra busszal és egynapos kirándulás a hegyekben. Aztán ez lesz a hely, ahol a világ legjobb teája nő.Vörös talajban, védett fákkal vagy más cserjékkel zöldelnek a 300-500 éves teacserjék. A kert tulajdonosai rendkívüli gondosággal közelítik meg tudva, hogy hasonlót soha nem tudnának termeszteni.
Az ilyen ökoszisztémák nagyon törékenyek és ritkák. A teacserjék néha akár 15 méter magas árnyalatos területeken, az epifitikus orchideákkal és vízzel áztatott mohákkal és különféle gyümölcs fákkal vannak határolva. Nem meglepő, hogy leveleik édesek és frissek, amikor minden évben elnyelik a vad természet illatát. És érdemes megemlíteni, hogy a kert tulajdonosai nagyban értékelik a biológiai sokféleséget. Míg nem könnyű ellenállni a monokultúrákban a teanövények egyszerűbb termesztésének, sokan még mindig ragaszkodnak a hagyományos, jó gyakorlatokhoz. Ennek eredményeképpen nem kell gazdagítani a talajt műtrágyákkal, vagy védeni a növényeket permetezéssel.
A teatermesztés, mint a természeti környezet sokfélesége, a Yunnan kulturális gazdagsága. Sőt, híres a legtöbb kínai nyelvjárásról, jelentős számú etnikai kisebbségről és talán a legnagyobb turisztikai látogatottságról az egész országban.
Adjunk hozzá egy újat – China Moonlight Green az egyik legritkább teát, amit elhozhatunk önnek. Nem csak származási hely, hanem feldolgozási mód is figyelemre méltó. A tea levelei több száz éves, vad teacserjéről származnak. Mivel körülbelül 2100 méter tengerszint feletti magasságban fordulnak elő, a munkásoknak meg kell mászniuk egy igazán hosszú utat. És nem véletlenszerűen csinálják. Csak májusban és éjjel, amikor a hold ragyog, a levelek betakarítására indulnak. Ekkor a szén-dioxid az úgynevezett maláthoz, az almaszionhoz kötődik. Ez például almában vagy szőlőben van jelen, és hozzájárul a savas ízéhez. A nap folyamán a növény fogyasztja.
De elég a kémiából, vissza a teához. Amint a levelek megérkeznek a dombokról a feldolgozásra, a dolgozók hagyják, hogy rövid időre elhervadjanak, majd párolt, óvatosan tekercselt és lassan megszáradnak. A világ ebből a ritka teából nagy mennyiségben nem kap. Ne hagyja ki az egyediségét.

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A China Moonlight Green zöld tea nemcsak a betakarítása, hanem az íze szempontjából is egyedülálló. A tea rirkaságot felismeri a rendkívüli frissesség párosul egy nagyon kellemes, gyümölcsös édességgel. Habár az íze és aromája lágy, mindazonáltal harmonikus. A főzete gyönyörű, arany sárga színű.

Elkészítése

 1. Öntse le a teát 70-80 ° C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
 2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
 3. Áztatási idő 2-4 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

 • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
 • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
 • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
 • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
 • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
 • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
 • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
 • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
 • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “China Moonlight Green”