Barion Pixel
 

China Yunnan Pine Needle (50g)

3.400 Ft

Elfogyott

  • Leírás
  • További információk

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Yunnan
Íz: Édeskés, fűszeres
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Egész évben a felhőkben. A madár szárnyainak zajában és tapasztalt munkások felügyelete alatt nőnek fel a teacserjék Tuanjie Dazhai kertjében. Sok kis csoda történik minden nap a kínai Yunnan hegységében. A végén egy maréknyi tealevél gyönyörű színű és fantasztikus izű. Kína Yunnan Pine Needle olyan, amit minden teaszeretőnek meg kell ízelnie. Ritka fajta a kivételes alkalmakra.

Arról, hogy a kínai Yunnan tartomány, kiváló minőségű teát biztosít a világnak nem szükség beszélni hosszasan róla. Ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy több mint tizenhét évig termelésének nagy része hagyományosan zöld tea volt. Fekete, erjesztett teák csak 1939-ben kezdtek el a kertjükben termelni. De rendkívül gyorsan jó hírnevet szerzett.

A kínai Yunnan Pine Needle tea leveleit kizárólag a tavaszi alkalmazottak gyűjtik. Óvatosan kell választani, csak a zárt rügyek és az első két levél szükséges. Ennek eredményeként a teában csodálatos arany tippeket találunk, szokatlanul hosszúak, laposak, mintha hengeres csavart levelek lennének. Innen kapta a Pine Needle nevet (tűlevelek).

Az érdem számos tényezőnek tulajdonítható. Yunnan pozíciója nagyon fontos szerepet játszik. A Himalája hegység keleti szélén található. Ez egy mészkő-fennsík, amely a végtelen folyókkal összefonódik, mély ösvényeken keresi az utat. A tartomány éghajlata enyhe, kellemes. Ezt a Csendes-óceán és az Indiai-óceán is befolyásolja. Az éghajlati osztályozás szempontjából szubtrópusi hegyvidék vagy nedves szubtrópusi övezet.

A tél meleg és enyhe Yunnanban, a nyár forró, de a magas páratartalom miatt elviselhető. A legtöbbett júniusban és augusztusban esik az eső, mondhatjuk, hogy a köd Yunnanra jellemző az év bármely szakaszában. Valószínűleg ennek köszönhető,hogy a tea törékeny és lédús, lassan növekszik, és lehetősége, hogy a lehető legtöbb klorofillt termeljen, és hogy felszívja az illatát a környező természetnek. Ez természetesen nagyon változatos. Annyira, hogy a tartományt természetes állatkertnek és botanikus kertnek hívják.

A kiváló természeti adottságokkal és a teakert ápolásával együtt természetesen hozzájárul a fekete tea kiváló minőségéhez. Tuanjie Dazhai egyike azoknak, akiknek a vezetői a hagyományos gyakorlatok és a modern tudományos megközelítés fogalmainak kombinációjára támaszkodnak. Ezek szerint például a pontosan meghatározott távolságokon ültetett cserjék, a kártevők ellen biológiai ragadozók használatával oldják meg. A Tuanjie Dazhai tea kertet mintegy 30 évvel ezelőtt alapították, és a cserjéi nagyszerű állapotban vannak. A műtrágyák vagy ápolószerek használata nélkül történő termesztés mellett menedéket biztosítanak néhány madárfajnak.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “China Yunnan Pine Needle (50g)”