Cool Mentás Narancsos Matcha

6.490 Ft

Elfogyott

 • Leírás
 • Íze
 • Elkészítése
 • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kiotó
Íz: Narancs, mentol
Gyerekek számára: 15 éves kortól
Mennyiség: 30 gramm

Próbálja ki egy kicsit másképp. Bővítse ki a Matcha itallapját a lédús naranccsal és a frissítő mentával. Semmilyen értékes anyagtól sem fog megválni, ezt megígérhetjük. És garantálhatjuk azt is, hogy ez a fenséges Matcha megmelengeti a fantáziáját és boldogságot hoz a mindennapjaiba. A Matcha enyhén élénkít, elmossa a stresszt, segít a gyomornak és megvéd pár betegségtől. És mindenekfelett cool.

A Matcha egy igazi teaspecialitás. Az első említések a zöld porról, melyet rituálisan forró vízben habarnak el, Kínából 7. századából származnak. Csak a tizenkettedik században vált a Matcha a japán teakultúra részévé. A híres teaszertartás több száz éven keresztül történő tökéletesítése meghozta a gyümölcsét. A szertartás a tisztaságot, a tiszteletet, a békét, és a magányt jelképezi. Természetesen a szertartás lefolyásának, a helyének, és az azon résztvevők ruházatának sajátos szabályai vannak.

Ugyanúgy, mint a Matchához fűződő szertartás, a Matcha előállítása is titokzatos az európaiak számára. Még mielőtt a tealeveleket betakarítják, a cserjéket néhány hétig árnyékolni kell. Ennek az eredményeként a tealevelek több klorofillt, és aminosavat termelnek.

Amikor elérkezik a betakarításuk ideje a nők, és a fiatal lányok a teakertekbe még a reggeli harmat leesése előtt érkeznek. A tealevelek közül csakis a legkisebb tealeveleket szakítják le, melyeket nagy bambuszból készült kosarakban gyűjtenek össze, amelyeket a betakarítást követő legrövidebb időn belül átadják a helyi gazdáknak további feldolgozás céljából. A levelek feldolgozása magába foglalja a rövid megpárolásukat, a lassú szárításukat, a szárak, és a vénáik eltávolítását. A folyamat eredménye a Tencha néven ismert teapelyhek. A Tenchát ezután porra őrölik, hagyományosan gránit kövek segítségével.

A Cool Matcha narancs és menta ízesítésben ökológiai gazdálkodásból származik. Ezért jelölik BIO-nak. A teacserjék termesztésénél, és a tealevelek feldolgozásánál nem használtak ipari műtrágyákat, ápolási termékeket, vagy más egészségkárosító anyagokat.

A Matcha a narancsos, és a mentolos ízét a természetes illóolajaknak köszönheti. Ezek a természetes illóolajak ellentétben a szintetikus aromákkal, nem okoznak gyomorégést, és nem savasítják túl a szervezetet.

Javasoljuk, hogy a Matchát mindig lezárt edényben tarolják, fény, és nedvesség nélkül, ideális esetben, a hűtőszekrényben. A Matchánál kerülni kell a gyakori hőmérsékletváltozásokat.

További hasznos elkészítési és egyéb információkat a www.matchabox.hu oldalamon találsz!

Íze

Ezt a Matchát már a neve is elárulja. A narancs, és a menta egy másik dimenziót ad a természetesen édes alapú teának, amelynek enyhén fanyar a befejezése. A tea ízesítésével a klasszikus teából újdonságot varázsoltunk, melynek a tea elhivatott rajongói ugyanúgy megörülnek, mint azok, akik a teával csak most ismerkednek.

Elkészítése

 1. Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
 2. Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
 3. Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
 4. A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után.

Hatása

Smaragd színű csoda, amely elrejtőzik a napfény sugarai elől. A tea, amely kivételes helyet tölt be a japán kultúrában, az uralkodók hagyományos rituális italává vált. Kína, és a felkelő nap földje közötti ellentmondás alapja. Mindez része a matcha-nak.

De ennél még sokkal több is van:

 • Ellazítja az elmét, és biztosítja a relaxáció érzetét
 • Fontos antioxidánsokban gazdag
 • Támogatja a memóriát, és a koncentrációt
 • Méregteleníti a testet
 • A rákmegelőzés részeként ajánlott
 • Energiát szolgáltat
 • Javítja a látást, harcol a szürkehályog, és a glaukóma által okozott látáskárosodásokkal
 • Erősíti az immunitást, és fellép a fertőzések ellen
 • Hasznos, a másod fokú cukorbetegségben, és gastroenterológiai rendellenességekben szenvedők számára
 • Pozitív hatással van a fogyásra

A matcha, bár első látásra nem úgy tűnik, a kínai teafából származik, ugyanúgy, mint a zöld, a fekete, vagy a fehér tea. A feldolgozása azonban egészen más. A tealevelek betakarítása előtt három héttel, vagy egy hónappal a teabokrokat óvatosan befedik, hogy azokat ne érje a napsugárzás, így magas mennyiségű klorofill marad a levelekben. A gondos kézi begyűjtésük után a legjobb levelekből eltávolítják az ereket, és a szárukat. A maradékot megpárolják, gyorsan megszárítják, majd nagy gránitkövek között intenzív, zöld színű finom porrá őrlik.

A hagyományos előállítási folyamata, valamint az ital rituális elkészítése a japán ókori történeleméből ered. A matchából készült infúziót csak a császár, a magasabb nemesség, és a szamurájok fogyaszthatták, továbbá a fontos Zen-szertartások alatt. Később, Kína is elkezdte termelni a matchát. Manapság nagy vita folyik a matcha drágább japán verziójának, és az olcsóbb kínai megfelelőjének a rajongói között. Néhány különbség ellenére, mind a két tea egészségre gyakorolt hatásai egyformák.

A matcha az egyedülálló smaragd színével, és a sajátos édes ízével fokozatosan a gasztronómia kedvencévé válik. Napjainkban már nem probléma rátalálni matcha ízesítésű fagylaltra, vagy csokoládéra, de turmixok részeként is népszerű. A por vásárlásánál ügyeljen a színére. A lassú őrléssel készített minőségi matcha mindig élénkzöld színű. A másodrendű matcha gyakran sárgás színű, mivel a gyártása során túlzottan súrlódtak a tealevelek, így a fontos klorofill eltűnt belőlük. A várandós, és a szoptató nőknek a mérsékelt fogyasztása ajánlott, főleg a benne lévő koffein tartalma végett.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Cool Mentás Narancsos Matcha”