Crazy Epres Matcha

6.490 Ft

Elfogyott

 • Leírás
 • Íze
 • Elkészítése
 • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kiotó
Íz: Eper, vanília
Gyerekek számára: 15 éves kortól
Mennyiség: 30 gramm

Kezdje a mindennapi maratont nagy adag energiával. A Matcha-ban elegendő van a munkához, szórakozáshoz a gyerekekkel és az esti edzéshez. A tudósok tesztelési eredményei kimutatták, hogy a Matcha 24 százalékkal növeli a fizikai teljesítményt. Ugyancsak enyhíti a stresszt és méregtelenít is. Az eper-vanília íz mindenki számára kedvező, aki szereti a kísérletezést. Ez egy olyan trend, amit szeretni fogsz!

A Crazy Matcha eper, és vanília ízesítésben se nem rosszabb, se nem jobb, mint a hagyományos kínai teapor. Ez egy minőségi Matcha, olyan tartományból, ahol minden sarkon találkozhat teával, csak annyi a különbség, hogy ezt a fajta Matchát természetes aromával ízesítették.

A domboldalakon megtalálható teakertek nemcsak látványosságként szolgálnak a turisták számára, hanem a helyiek megélhetését is biztosítják. Ezért is kapják a teacserjék a legnagyobb figyelmet, és ezért világhírű a japán zöld tea.

A kínai teafák legkisebb leveleit (Camellia sinensis) a helyi nők kora reggel takarítják be, még mielőtt a harmat leesne. A levelek további feldolgozása magában foglalja a rövid megpárolásukat, a lassú szárításukat, a szárak, és a vénáik eltávolítását. A folyamat eredménye a Tencha néven ismert teapelyhek. A Tenchát ezután porra őrölik, hagyományosan gránit kövek segítségével.

A Crazy Matcha ízét a természetes illóolajaknak köszönheti. Ezek a természetes illóolajak ellentétben a szintetikus aromákkal, nem okoznak gyomorégést, és nem savasítják túl a szervezetet.

Javasoljuk, hogy a Matchát mindig lezárt edényben taroljuk, fény, és nedvesség nélkül, ideális esetben, a hűtőszekrényben. A Matchánál kerülni kell a gyakori hőmérsékletváltozásokat.

További hasznos elkészítési és egyéb információkat a www.matchabox.hu oldalamon találsz!

Íze

Eper-eper, és még egyszer eper, és a tetején vanília. A Crazy ízesített Matcha egyből az egészséges életmód szerelmeseinek a kedvencévé válik. A természetes aromájának köszönhetően számos lehetőséget kínál a fogyasztására. Nemcsak klasszikus teaként, hanem smoothiek, freshek, vagy különböző desszertek elkészítéséhez is felhasználhatják. Értékelni fogja a tea természetes édességét, a fanyarságát, és az eper nyomaival aláhúzott vaníliás ízét.

Elkészítése

 1. Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
 2. Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
 3. Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
 4. A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után.

Hatása

Smaragd színű csoda, amely elrejtőzik a napfény sugarai elől. A tea, amely kivételes helyet tölt be a japán kultúrában, az uralkodók hagyományos rituális italává vált. Kína, és a felkelő nap földje közötti ellentmondás alapja. Mindez része a matcha-nak.

De ennél még sokkal több is van:

 • Ellazítja az elmét, és biztosítja a relaxáció érzetét
 • Fontos antioxidánsokban gazdag
 • Támogatja a memóriát, és a koncentrációt
 • Méregteleníti a testet
 • A rákmegelőzés részeként ajánlott
 • Energiát szolgáltat
 • Javítja a látást, harcol a szürkehályog, és a glaukóma által okozott látáskárosodásokkal
 • Erősíti az immunitást, és fellép a fertőzések ellen
 • Hasznos, a másod fokú cukorbetegségben, és gastroenterológiai rendellenességekben szenvedők számára
 • Pozitív hatással van a fogyásra

A matcha, bár első látásra nem úgy tűnik, a kínai teafából származik, ugyanúgy, mint a zöld, a fekete, vagy a fehér tea. A feldolgozása azonban egészen más. A tealevelek betakarítása előtt három héttel, vagy egy hónappal a teabokrokat óvatosan befedik, hogy azokat ne érje a napsugárzás, így magas mennyiségű klorofill marad a levelekben. A gondos kézi begyűjtésük után a legjobb levelekből eltávolítják az ereket, és a szárukat. A maradékot megpárolják, gyorsan megszárítják, majd nagy gránitkövek között intenzív, zöld színű finom porrá őrlik.

A hagyományos előállítási folyamata, valamint az ital rituális elkészítése a japán ókori történeleméből ered. A matchából készült infúziót csak a császár, a magasabb nemesség, és a szamurájok fogyaszthatták, továbbá a fontos Zen-szertartások alatt. Később, Kína is elkezdte termelni a matchát. Manapság nagy vita folyik a matcha drágább japán verziójának, és az olcsóbb kínai megfelelőjének a rajongói között. Néhány különbség ellenére, mind a két tea egészségre gyakorolt hatásai egyformák.

A matcha az egyedülálló smaragd színével, és a sajátos édes ízével fokozatosan a gasztronómia kedvencévé válik. Napjainkban már nem probléma rátalálni matcha ízesítésű fagylaltra, vagy csokoládéra, de turmixok részeként is népszerű. A por vásárlásánál ügyeljen a színére. A lassú őrléssel készített minőségi matcha mindig élénkzöld színű. A másodrendű matcha gyakran sárgás színű, mivel a gyártása során túlzottan súrlódtak a tealevelek, így a fontos klorofill eltűnt belőlük. A várandós, és a szoptató nőknek a mérsékelt fogyasztása ajánlott, főleg a benne lévő koffein tartalma végett.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Crazy Epres Matcha”