Édes Álom (50g)

1.900 Ft

Készleten (utánrendelhető)

  • Leírás
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: EU
Íz: Málna, eper
Gyerekek számára: 1 éves kortól
Összetevők: Alma darabok, Mazsola, Répa darabok, Cékla, Természetes aroma, Fekete ribizli, Málna darabok 2%, Eper 1%

Hibiszkusz nélkül és elsőosztályú minőségben. Ez a tökéletes gyümölcstea nemcsak a gyerkőcök, de szülők álma is. Ennyi egészséget más uzsonnába nem tudna beletuszkolni. Mi ezt Ön helyett megtettük, egy olyan teát kevertünk be, amely  a csemeték köhögését, hasfájását és fáradékonyságát eltünteti. És bónuszként elveszi a gusztust a csokitól, amit a nagyi hozott.

Minden nyersanyag, amelyből elkészítettük az Édes Álmot, ellenőrzött mezőgazdaságból származik. A gyümölcsök és zöldségek magas minőségűek, a betakarítás a legnagyobb érettség idején történt, és csak nagy és egészséges darabok mentek keresztül a minőség megőrzésén.

Az úgynevezett liofilizálás (szárított fagyasztás) óriási eredményeket ért el – az összes alapanyagnak megmaradt a vitaminok legalább 90% -a , és érzékszervi tulajdonságai nem csökkentek. A forró vízzel történő feltöltés után a gyümölcsök és a zöldségek friss kinézetűek,ízűek és illatosak.

Alma,mazsola,répa és a többi összetevők Közép-Európában voltak termelve. Megvásároltuk őket bevált üzleti partnereinktől, akik minőségüket és laboratóriumi elemzésük eredményeit igazolták. Ahhoz, hogy az Édes Álom tea ízét és aromáját finomabbá tegyük, adtunk hozzá néhány csepp természetes aromát. De nem kell aggódnia az egészségre káros vegyi anyagok miatt! A természetes aroma drágább, mint a szintetikus kollégája, de nem tartalmaz nehézfémeket vagy más veszélyes anyagokat. Ezenkívül nem okoz gyomorégést, nem irritálja a gyomrot, és nem savasítja el a szervezetet. A gyerekeknek természetesen soha nem ártanánk!

Íze

Az íze egyszerűen páratlan – képzeldje el, hogy van egy marék málna és egy maroknyi epre. Mindkettőjüket a szájába teszi, és hosszú, hosszú ideig élvezzi a lédús édességét és a frissítő savanyúságát. A tea vonzó vörös színű, és nem szükséges édesíteni a gyerekeknek sem.

Azok számára, akik nyáron is szeretik az egészséges és ízletes teát, van egy receptünk egy gyors jeges teára. Töltsön fel egy magas poharat 2/3 jégkockával és öntse fel meleg teával. Gyümölcsdarabokkal díszítheti.

Elkészítése

  1. Forráza le a gyümölcs teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hatása

Alma

Naponta egy alma távol tartja az orvost. Ez egy régi walesi mondás, és láthatja, hogy a Brit-szigetek lakosai tudták, miről beszélnek. Mi pedig boldogak lehetünk, hogy az alma nem esik messze a fájától, így legalább biztosak lehetünk abban, hogy hol találjuk meg őket.

És ennek számos oka van:

  • segít a súlycsökkenésben a magas rosttartalma miatt
  • pozitív hatással van a szív, és az érrendszer megfelelő működésére, és a stroke megelőzésére
  • szabályozza az emésztést, hasznos prebiotikumok forrása
  • előnyös a vérszegénységben szenvedő emberek számára
  • növeli az immunitást, és méregteleníti a testet
  • kiegyenlíti a vércukorszintet, és megakadályozza a koleszterin nem kívánt tárolását
  • törődik a száj egészségével
  • elősegíti az agy kognitív működését, figyelembe véve a memóriát, és ajánlott Alzheimer-kóros betegek számára
  • javítja a látás minőségét
  • táplálja a bőrt és a hajat

Talán egyetlen más gyümölcs sem szerepel annyit a népdalokban, közmondásokban, vagy mondókákban, mint az alma. De ezen nincs is semmi meglepő. Ki nem szereti azt az érzést, amikor beleharap ebbe az édes, ropogós gyümölcsbe.

Az alma a lombhullató almafák gyümölcse, amelyek a Földünk északi féltekének mérsékelt övezetében fordulnak elő. Ezeknek a fáknak sok faja van, azonban csak az almafa (mallus domestica) termel almákat. Tavasszal a fa tele van gyönyörű rózsaszínű virágokkal és rovarokkal, melyeket a beporozásuk céljából a mámorító, illatukkal vonzanak magukhoz. Rengeteg almafajta létezik – ismerünk különböző színű héjjal rendelkező, és eltérő érési idővel rendelkező, nyáritól a téli almáig. A gyümölcs legnépszerűbb képviselői valószínűleg a Golden, Red delicious, Jonathan, Idared, vagy a Granny Smith.

Az alma mindenféle feldolgozási szempontból nagyszerű. Akár ha frissen beleharap, vagy ha egy pohár friss almabort fogyaszt, soha nem fog hibát elkövetni. És az isteni rétesről sem szabad elfelejtkeznünk. Sokak kedvence a vékonyra vágott, szárított almaszeletek, amelyek megtartják lédússágukat, így a fogyasztásuk egy egészségesebb variációja a TV-készülékek előtti nassolásnak. Ezen túlmenően a szárított almák csodálatosan illenek a teakeverékekbe, melyek egyedi ízt kapnak tőlük, és korlátozás nélkül élvezhetők.

Mazsola

A mazsolát vagy imádja, vagy az összes karácsonyi kalácsból kiszedegeti. Ha még idáig nem kedvelte meg a mazsolát, talán majd most, miután megtudja, mi mindent tesz az egészségünkért meg fog róla változni a véleménye. Az Ayurveda hosszan mesélhetne a hatásairól.

Tartsanak velünk, és fedezzék fel a mazsola gyógyhatásait:

    • Rendszerezi az emésztést, és megakadályozzák a szervezet túlsavasodását
    • Segít a vérszegénységben
    • Ösztönzi a szexuális étvágyat, ajánlott az erekcióval kapcsolatos problémákra
    • Ésszerű fogyasztása mellett hasznos a fogyásban
    • Erősíti a látást
    • Fertőzések, és a láz elleni küzdelemben is fontos szerepet játszik
    • Előnyös a fogak, és a szájüreg egészsége szempontjából
    • Lassítja a korai öregedés nemkívánatos jeleit
    • Csökkenti a vérnyomást
    • Mélyíti az alvást

A mazsola szárított szőlőbogyó. A szőlő magnélküli fajtájából készül a mazsola, Európában a legnagyobb termelői Görögország, Spanyolország, és Olaszország. Világszerte azonban felülmúlja őket USA, különösen Kalifornia állama, és rögtön mögötte Ausztrália áll. A mazsolának hosszú története van, időszámításunk előtti 2000-re vonható vissza az első fogyasztása. A mazsoláról még a Bibliában is olvashatunk. A szárításuk ideális esetben közvetlen a betakarításuk után történik, amikor is az erre kiválasztott szőlőket egyenesen a szőlészetekben a napfényen, lassan szárítják ki. Az amerikai mazsolákat azonban a nagyobb keresletük véget, a közelmúltban mechanikusan kezdték el szárítani. Ebben az esetben az összegyűjtött szőlőt először átmossák, forró víz segítségével megpárolják, majd meleg levegővel szárítják ki. A folyamat során a mazsolákra egy ártalmatlan, gáznemű vegyi anyagot aplikálnak, hogy megelőzzék a szőlőszemek karamellizálását, és az oxidációját. Leggyakrabban arany (többnyire amerikai), és barna (európai) mazsolával találkozhat a boltok polcain. A mazsola színét a feldolgozási folyamata változtatja meg, a minőséget, és az ízét csak a szőlőfajta gondos kiválasztása befolyásolja. A mazsola felhasználási módja változatos, még akkor is, ha főleg a gasztronómia területén találkozunk vele. Nagyon népszerűek az édes süteményekben, de a teakeverékek részeként is közkedvelt. A fogyasztása során tartsa szem előtt a viszonylag magas cukortartalmát, ezért ajánljuk a mérsékelt fogyasztását.

Cékla

Tudja, hogy ha egy férfi és egy nő együtt céklát esznek, mélyen beleszeretnek egymásba? Legalábbis ezt mondja a legenda. És még akkor is, ha először néhány darab a fején landol, ha virág helyett adja. A cékla nem olyan növény, amelyet figyelmen kívül hagyhat.

Érdemes megnézni:

• csodálatosan befolyásolja a szívünket, kiegyensúlyozza a vérnyomást és lebontja a nem kívánt koleszterint,

• a benne levő anyagok miatt különösen nők számára ajánlott, különösen a korai terhesség

alatt. A B-vitamin különösen fontos a magzati fejlődés szempontjából,

• hasznos a rák, különösen a vastagbél kialakulásának megelőzésében

• javítja a légzési nehézségeket,

• elősegíti a máj megfelelő működését,

• erősíti az ereket,

• védi a szürkehályog és a központi látás elvesztése ellen,

• energiát szolgáltat és afrodiziákum

• méregteleníti a testet és fokozza az immunitást.

A céklát eredetileg a rómaiak termesztették az ókorban. Tehát elsődleges otthona a mediterrán térség volt. Nagyon gyorsan elterjedt a világ más részein, és megtalálható a kínai és az indiai ajurvéda hagyományos népi orvoslásának forrásaiban.

A cékla valóban sok mindenre hatásos, amit számtalan kutatás megerősített. Ennek ellenére az iskolai étkezdék hírhedt, sterilizált változata miatt gyakran átkozott. Érdemes második esélyt adni neki. Nagyon jó friss és főtt változatban, különféle salátákban, vagy sárgarépa és narancs kombinációjában, léként. De szárított formában is megtalálható teakeverékekben.

Az utóbbi évek reneszánszáért tartozunk például a jól ismert képernyő-szakácsoknak, akik teljes mértékben kihasználják rusztikus és édes ízét. Nem kell jelentősen korlátoznia a fogyasztást, csak ne ilyedjen meg. Ha sokat eszik, akkor előfordulhat, hogy a test nem dolgozza fel az összes festékét, így vörös, vizelet és ürülék lehet. Ez nem káros, és a cékla előnyei mindenképpen megéri.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Édes Álom (50g)”