- "White Moon (50g)" nem adható a kosárhoz, mert a termék elfogyott.
- Leírás
- Íze
- Elkészítése
- Hatása
Leírás
Származási hely: Kína
Íz: Citrusos, Goji
Gyerekek számára: 12 éves kortól
Összetevők: China Gunpowder, Sencha, Goji 8%, Citromfű, Gránát alma virágai
A minőségi zöld tea és a gyógynövények vagy gyümölcsök kombinációja harmonikus, felemelő és energiaadó italt hozhat létre. Pontosan ez a helyzet a Frissítő Goji teával. A népszerű puskaporból, a hagyományos senchából és nem kevésbé népszerű goji bogyókból kevertük össze. Egész nap fogyasztható tea, ideális munka közben termoszban, vagy például a hegyekbe. Forrón, langyosan vagy jegesen. Mindig ízleni fog.
Mindkét zöld tea, amelyet ebben az esetben használtunk, Kínából származik. Itt kezdték megírni a tea történetét, állítólag ie 2737-ben. A régészek által a Han-dinasztia sírjaiban talált teáskannák azt mutatják, hogy ezt az italt bizonyíthatóan Kr. e. 206 és Kr. u. 220 között fogyasztották az emberek.
A tealevél készítésének egyik legrégebbi módja Kínában a göngyölés. Példa erre a puskapor (Zhu cha), egy tea, amely apró lőporgolyókra emlékeztet. Legnagyobb termelője Zhejiang tartomány, amelynek teaültetvényeit általában kistermelők gondozzák. A tealeveleket a betakarítás után rövid ideig hagyják fonnyadni, majd nagy serpenyőkben megpörkölik és megforgatják. Végül a teát meg kell szárítani, válogatni és csomagolni. A puskaporra jellemző a kesernyés-édes íz, enyhe füstösséggel.
A sencha, ellentétben a puskaporral, nem annyira jellemző Kínára, előállítása hagyományosan a japán teakertekben folyik. Mindazonáltal még a kínai gyártás is kiváló paramétereket ér el, ahogyan azt a Fresh Goji tea esetében láthatja. A teát nem serpenyőben pörkölték (ami a kínai fajtáknál szokásos), hanem többször gőzölték. Ez megállítja az erjedést. Ezután a munkások lefordítják, megszárítják és szétválogatják a leveleket. A senchát, akárcsak a puskaport, könnyű felismerni – illata és íze friss és füves, megjelenése pedig lapos tűkre emlékeztet.
Most már csak a goji, az ördögcérna gyümölcsének leírása van hátra. Szuperélelmiszerként tartják számon, és magas tápértékének köszönhetően számos antioxidáns forrása. A narancssárga bogyók elsősorban B2-vitamint, C-vitamint és vasat tartalmaznak (100 grammban az ajánlott napi mennyiség 100%-a!), de káliumot, cinket és kalciumot, zsírsavakat, karotinoidokat és linolsavat is. Íze édes és savanyú, így önmagában is fogyasztható, de gyakran adják italokhoz, zabkásákhoz vagy desszertekhez.
Íze
A Frissítő Goji zöld teát a zöld teák jellegzetes íze jellemzi, amelyet a goji gyümölcs édes-savanyú árnyalata és a citromfű finom frissessége egészít ki. A tea fanyarsága szinte hiányzik, de a tea nem nélkülözi a gazdag gyümölcsárnyalatot. Az infúzió sárgás – narancssárga színű, friss zöld tea illatú.
Elkészítése
A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Hatása
ZÖLD TEA
Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.
Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:
- Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
- Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
- Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
- Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
- Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
- Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
- Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
- A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
- Segít az arthritisben szenvedőknek
Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.
Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.
A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.
Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.
A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.
GOJI
Ki nem látott hatalmas fellendülést a narancsos vörös goji bogyók körül az elmúlt években? Farkasbogyóknak is nevezik őket, és a legenda szerint óriási hatalmat adtak a farkasoknak.
A góji évezredek óta segített a tibeti szerzeteseknek testük és szellemük megerősítésében, valamint meditációs állapotuk fokozásában.
Vessen egy pillantást velünk a varázslatra:
• segíti az izmok regenerálódását fokozott fizikai erőfeszítés után,
• feltöltik energiával és jó hangulatot adnak,
• tartalmaznak antioxidánsokat és fokozzák az immunitást,
• pozitív hatással lehet a látás minőségére,
• táplálja a bőrt és harcol a korai öregedés jeleivel,
• méregteleníti a testet, különösen a májat,
• egyensúlyba hozza a vércukorszintet,
• növeli a tesztoszteron szintet és javítja a sperma állapotát.
A goji (godzsi-ként olvasva) két féle gojit ismertetünk (Lycium barbarum) és a szoros rokona (L. Chinense). gyümölcsök. Míg a Lycium barbarum goji túlnyomórészt Kína északi részén nő, addig a kínai goji uralja a déli régiókat. Noha a goji a hagyományos népi orvoslásban szerezte a legnagyobb hírnevet, emellett megerősítette hírnevét a szomszédos ázsiai országokban, például Vietnamban, Indiában, Japánban és Koreában. A goji-t mindenütt elsősorban az immunitás erősítésére és a vitalitás fokozására használják. Ugyanakkor találkozhat a goji levelek, virágok, kéreg vagy gyökér feldolgozásával is.
Európában és Észak-Amerikában a goji óriási népszerűségre tett szert az ezredforduló körül. Annyira kedvezővé váltak, hogy “vörös gyémántok” -nak hívják.
Íze kellemesen édes, ezért nem csoda, hogy a goji gyümölcsökből számos terméket állítanak elő, a gyümölcslevektől és likőröktől kezdve a különféle tablettákig és kiegészítőkig. Általában szárított formában kaphatók, és nagyszerű felüdülést kínálnak a zabpelyhekben vagy a desszertben. Kiválóak a teakeverékekben, ahol a goji nemcsak kellemes ízét szolgáltatja, hanem rengeteg egészségügyi előnyt is jelent.
A vért hígító gyógyszereket szedőknek azonban figyelembe kell venniük a fogyasztás korlátozásait. Mindig jobb, ha előzetesen orvoshoz fordul.
CITROMFŰ
Az íze, mint a citromnak, úgy néz ki, mint az újhagyma és bódító illatú. Az ajurvédikus orvoslás imádja.Igazából az egész világ – ha nem gyógyító előnyei miatt, akkor a gasztronómia és a szépségipar széles skálájához.
De pont az első területet nem szabad elfelejteni:
• méregteleníti a testet és fokozza az immunitást,
• lebontja a nem kívánt koleszterint és összehasonlítja a vércukorszintet
• segít gyomor- és légzési problémák esetén,
• jótékony hatással van a nyirokrendszerre
• gyulladásgátló hatással rendelkezik,
• csökkenti a lázokat és enyhíti a fájdalmat,
• nyugtatja az idegrendszert és elnyomja az álmatlanságot,
• jól működik az irritált bőrön és a különféle duzzanaton,
• felgyorsítja a sebgyógyulást, és az arany-sztafilokokkusz-fertőzött személyek számára ajánlott,
• enyhíti a menstruációval és a menopauzzal kapcsolatos nők problémáit.
A citromfű egy érett szárú növény aromával, amely közvetlenül ösztönzi az aromaterápiás felhasználást. Az aroma ömagában is nagyon kedvelt a frissességével, ezért nem csoda, hogy sok kozmetikumokhoz hozzáadják. Ismert az a képessége, hogy hatékony természetes riasztóként működjön.
Íze miatt gyakran használják a hagyományos thai konyhában, ahol könnyű fűszeres mártással és hússal egészítik ki. A citromfű termesztése nem jelent kihívást. Eredetileg Délkelet-Ázsiából származott – különösen Indiából, Vietnamból, Srí Lanka-tól vagy Thaiföldről. Fokozatosan azonban elterjedt az egész világon, és nem nehéz a kertben termeszteni.
Nagyon népszerű infúzió formájában. A szárított citromfű szárából készülnek, és nagyon kellemes ízűek, amelyek még további finomítást sem igényelnek. Naponta két csészével fogyasztható, csak terhes nőknek nem ajánlott.
Hozzászólások
Még nincs hozzászólás.