Barion Pixel
 

Fukamusicha Bio Sencha (50g)

9.900 Ft

Elfogyott

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
 • Leírás
 • További információk
 • Íze
 • Elkészítése
 • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kagoshima
Íz: Édeskés, umami
Gyerekek számára: 10 éves kortól

Felejtsen el mindent, amit tud a japán zöld teákról. Hogy a senchának füves vagy esetleg halas visszhangokkal fanyarnak kell lennie a nyelven? Tehát még nem kóstolta a mélyen párolt sencha ​​fukamushi-cha-t. Rendkívül ritka tea, amely puhasággal, édességgel teli koncertet játszik a szájában, amelyet az umami gazdagon értékel, és békét és nyugalmat hoz a lelkének.

A japán teákról ismert, hogy forró gőzzel állítják le a levelek oxidációját. Pontosan így jön létre a sencha, amely valószínűleg a legnépszerűbb típus a zöld teák között a felkelő nap országában. Nagyon sajátos íze van, fanyarságával elriaszthat valakit. Az 1960-as és 1970-es években a gyártók arra gondoltak, hogyan lehetne enyhíteni annak tipikus fanyarságát, és egy egyszerű módszerrel álltak elő.

Egy hagyományos szenchában a gőzt körülbelül húsz, ill. negyven másodpercig hagyják hatni. A fukamushi módszer azonban ennek a technikának a sokszoros kiterjesztéséből áll. A tea leveleket száz másodpercig gőzölik, ill az egész folyamatot kétszer megismételik, minden alkalommal egy percig. Az így feldolgozott levelek nagyon törékenyek, de aromájuk és ízük összehasonlíthatatlanul mélyebb és erősebb.

Az imént említett levelek törékenysége tönkretesz egy másik közismert tényt a japán zöld teákról. Általánosan úgy gondolják, hogy a legmagasabb minőségűnek száradás után szilárd és egész levéllel kell rendelkeznie, és fordítva a töredékek az alacsonyabb rendű osztály jele. A sencha fukamushi-cha esetében azonban nem ez a helyzet. Hosszú főzés után a levél nagyon könnyen eltörik, így a kész teában nagy és kicsi levéltöredékek, de finom por keverékével is találkozhat. Talán egy kicsit rosszabb esztétikai benyomást azonban nem csak az intenzív aromának és az íz bársonya lágyságának tökéletes szimbiózisa váltja fel, amely rendkívüli teret enged az umami varázs kiemelkedésének. Igazi ritkaság, amelynek köszönhetően a zöld teát már nem úgy nézi, mint korábban.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

Az élénk zöldes infúzió nagyon intenzív tónusú, és a többi sencha teához képest lágyabb és meglepően édes, fanyar befejezés nélkül. Az umami íze nagyon erős, hosszú utóízzel.

Elkészítése

 • Első infúzió – Öntse le a Japan Sencha-t  90 °C hőmérsékletű vízzel 3 g / 115 ml víz arányban. Hagyja 1 percig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.
 • Második infúzió – a víz hőmérséklete 95 °C,  áztatási idő 1 perc.
 • Harmadik infúzió – a víz hőmérséklete 95 °C, áztatási idő 2 perc.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

 • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
 • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
 • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
 • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
 • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
 • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
 • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
 • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
 • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Fukamusicha Bio Sencha (50g)”