Genmaicha

1.400 Ft4.400 Ft

Törlés
  • Leírás
  • További információk

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Masuda
Íz: Pörkölt rizs, mogyoró
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Korábban a sovány japán gazdák teája volt. Az idő múlásával a japán GenMaiCha kedvenc italává vált az egészséges életmód és a minőségi zöld teák követői számára. Alkalmas egész napos kortyolgatásra, mert nagyszerű az ízé és teint is csak éppen hogy tartalmaz. Könnyedén felismerheted – a tealevelek között pörkölt rizst találsz.

A Japán GenMaiCha zöld tea áll (japán cha) és pörkölt barna rizs (japán genmai). Néha “popcorn tea” -nek hívják, mert a pörkölésnél alkalmanként megtörténik, amikor a pirított rizs kipukkan és pattogatott kukoricának néz ki. Masudában, a Honshu-sziget délnyugati részén található Shimane-prefektúrában található. A klasszikus japán teát általában Banchi-ból készítik, ami a zöld tea alapvető csoportja, és a sötét rizs. A kínai tea leveleket (Camellia sinensis) a Banchu-hoz később, mint a Senchához szüretelik, ezért robusztusabbak és kevesebb teint tartalmaznak.

Az előkészítés hasonló: a betakarítást követően, amelyet a harmat leesése előtt hajtanak végre, a tealeveleket rövid ideig hadják hervadni, majd ismételten párolnak. Így az erjedés megáll, és a maximális egészségügyi előnyök fennmaradnak. A következő a szétterítés, szárítás és válogatás következik. A teát pörkölt sötét rizsekkel keverik össze. Néha GenMaiCha-t szolgálnak fel Matchou-val, porított zöld teával. A Tea az úgynevezett Matcha-iri Genmaich, hasonló a GenMaiCha-hoz, de gyakran erősebb, és az infúzió zöld színű.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Genmaicha”