Japán szálas teákGenmaichaGenmaicha

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

  • Leírás
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Masuda
Íz: Pörkölt rizs, mogyoró
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Korábban a sovány japán gazdák teája volt. Az idő múlásával a japán GenMaiCha kedvenc italává vált az egészséges életmód és a minőségi zöld teák követői számára. Alkalmas egész napos kortyolgatásra, mert nagyszerű az ízé és teint is csak éppen hogy tartalmaz. Könnyedén felismerheted – a tealevelek között pörkölt rizst találsz.

A Japán GenMaiCha zöld tea áll (japán cha) és pörkölt barna rizs (japán genmai). Néha “popcorn tea” -nek hívják, mert a pörkölésnél alkalmanként megtörténik, amikor a pirított rizs kipukkan és pattogatott kukoricának néz ki. Masudában, a Honshu-sziget délnyugati részén található Shimane-prefektúrában található. A klasszikus japán teát általában Banchi-ból készítik, ami a zöld tea alapvető csoportja, és a sötét rizs. A kínai tea leveleket (Camellia sinensis) a Banchu-hoz később, mint a Senchához szüretelik, ezért robusztusabbak és kevesebb teint tartalmaznak.

Az előkészítés hasonló: a betakarítást követően, amelyet a harmat leesése előtt hajtanak végre, a tealeveleket rövid ideig hadják hervadni, majd ismételten párolnak. Így az erjedés megáll, és a maximális egészségügyi előnyök fennmaradnak. A következő a szétterítés, szárítás és válogatás következik. A teát pörkölt sötét rizsekkel keverik össze. Néha GenMaiCha-t szolgálnak fel Matchou-val, porított zöld teával. A Tea az úgynevezett Matcha-iri Genmaich, hasonló a GenMaiCha-hoz, de gyakran erősebb, és az infúzió zöld színű.

Íze

A japán tea infúziója tiszta, halványsárga. Aroma finom, könnyű, enyhén pörkölt. Az íz enyhén füves, enyhe, sült diófélék és pirított rizs. A népszerű tea általában nagyon finom, mérsékelten fanyar, ami frissítő hátteret ad.

Elkészítése

  • A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  • Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  • Áztatási idő 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
  • A zöld teát felöntheti akár háromszor is.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Genmaicha”