Barion Pixel
 

Hisui Gyokuro (50g)

8.600 Ft

Elfogyott

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kyushu
Íz: Édeskés, gyengéd
Gyerekek számára: 12 éves kortól

A hegyvidéki Kyushu sziget híres Japán legaktívabb vulkánjáról, forró forrásairól és gazdag történelméről, valamint kiterjedt teaültetvényekről. Évszázadok óta tökéletes tisztaságú és finom illatokkal és ízekkel látják el a világot. Japán Gyokuro a BIO minőségben az egyik legjobb. Nádas szőnyeg árnyékában növekszik, finoman lágy és gyümölcsös édes. Ennek a teának, a beceneve Jade Dew.

Kyushu (Kyushu, azaz a “kilenc tartomány”) Japán legdélebbi szigetének számít, régebben Japán kapujának is tartották. Kyushu dombos terület, a területen található Japán legaktívabb vulkánja, a Mt Also, amely 1591 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Japán lakosságának mintegy 10 százaléka él a szigeten, a legtöbb város az északnyugati partja mentén helyezkedik el. A tea termesztéséhez, és a termeléséhez viszont elsősorban a Fukuoka, Kagoshima és a Miyazaki prefektúra tartozik. Szubtrópusi klíma, és ásványi anyagokban gazdag talaj jellemzi a területeket. Mielőtt elkezdenénk az egyedülálló tea leírását, meg kell említenünk, hogy az egész sziget híres a templomairól, melyekben kőből kifaragott Buddha szobrok ékeskednek, híres a magaslatokban megtalálható szentélyeiről, várvárosáról, porcelánjáról, a kézzel készített papírjáról, az ínyenc finomságairól, a csodálatos természetéről, amely körül öleli az egész szigetet, és a modern épületeiről. Valószínűleg nem meglepő, hogy a Tea Museum is itt található. A múzeumban nemcsak a Fukuoka prefektúrának a teatörténetét, és a tea gyártásának a módját ismerheti meg, hanem megkóstolhatja a teából készült tésztát, a rizses-teás kását, illetve saját maga frissen megpörkölheti az éppen betakarított tealeveleket. A múzeum minden nap nyitva tart, kivéve a keddi napokat.

Nem véletlen, hogy ehhez a Japan Gyokurohoz hozzácsatolták a Hisui nevet. Japánul ez a szó annyit jelent, hogy ” nefrit “, a tealevelek pontosan olyan színűek, mint ennek a féldrágakőnek a színe. Ez a kivételes tea elsősorban a teafák termesztési módjának köszönhetően büszkélkedhet ilyen egyedi tealevelekkel. A teacserjéket a levelek betakarítása előtt 20 nappal nádszőnyegekkel fedik be. A tealeveleket így kevesebb napfény éri, ennek hatására a növény több zöld színezéket – klorofillt termel. A klorofill a zöld anyagban lévő egyéb anyagokra is hatással van, amelyek jelentősen befolyásolják a tea ízét, és illatát. Japánban a teacserjék árnyékolását a 17. század óta alkalmazzák.

A tealeveleket áprilistól májusig takarítják be manuálisan, az erre szakosodott alkalmazottak. Annak érdekében, hogy ne oxidálódjanak, és ne elveszítsék a ritka frissességüket, a tealeveleket röviden megpárolják. Ezután a tealeveleket elég apró tű alakba tekercselni, és óvatosan kiszárítani.

A japánok annyira szeretik a Gyokuro-t, hogy az ízét besorolták az ötödik kategóriába, és elnevezték unaminak. A jó Gyokurot bizony keresnie kell a piacon. Vigyázni kell, mivel ezt a minőségi japán teát gyakran kevésbé jó minőségű japán teákra cserélik fel. Japán Gyokuro Hisui BIO esetében azonban biztos lehet a származásában, és a BIO márka tisztaságában.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A japán Gyokuro Hisui BIO zöld tea az egyik legjobb minőségű teák közé tartozik. A tea termesztése, és a feldolgozása nagyon lágy ízű, finom, és édeskésen gyümölcsös ízű teát eredményez. A japánok a Gyokuro ízének kitaláltak egy ötödik kategóriát, az unamit. A tea főzete halványsárga, zöldes színű. Egy adag teát akár háromszor is újra le lehet önteni. A kapott tea minden egyes alkalommal, új tónusokkal fogja Önt meglepni.

Elkészítése

  • Első infúzió – Öntse le a Gyokuro-t 60 ° C hőmérsékletű vízzel 3 g / 100 ml víz arányban. Hagyja 2 percig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.
  • Második infúzió – a víz hőmérséklete 70 ° C, áztatási idő 1,5 perc.
  • Harmadik infúzió – a víz hőmérséklete 80 ° C, áztatási idő 1 perc.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Hisui Gyokuro (50g)”