Barion Pixel
 
Kosár “Huang Da Cha (50g)” a kosárba helyezve.

Huang Shan Sencha (50g)

1.300 Ft

Készleten

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Huang Shan
Íz: Természetes, gyengéd
Gyerekek számára: 12 éves kortól

A zöld tea történelmében nagy mérföldkő, tőle származik a hosszú hagyománya a teaivásnak és a kezdetleges nagy kedveltsége is. Kiss Yojoki, Teák könyvéről van szó, 1191-ben öt létfontosságú szervet írt le, amelyekre a tea pozitív hatással van. Próbálja ki saját magán, hogy a könyv szerzője, a zen szerzetes Eisai nemcsak a levegőbe írt. Próbálja ki Ön is a tiszta kínai zöld teát. Semmi por, csak egész levelek!

Általában a kínai zöld teát elsősorban Fujianban, Zhejiangban, Yunnanben, Wenshanban vagy Yun Ming-ben termesztik. A legtöbb esetben ez egy minőségi tea, amelyet a hagyományos gyakorlatok és a bevált receptek alapján gyártanak. Kína Sencha teát hozták a Huang Shan régióból. Szó szerint lefordítható “sárga hegy” -ként. Kína keleti részén Anhui tartományban található, és gyönyörű vidékéről híres. A világ minden tájáról érkező turisták csodálják a gránit csúcsait, a forró forrásokat, a fenyőfákat és a téli hótakarót. A Huang Shan otthont ad a teakerteknek, amelyek megélhetést biztosítanak a helyiek számára, és az egész világnak nagyszerű zöld teát.Közülük a Kínai Sencha, amelyet a helyi kínai teacserjéből (Camellia sinensis) betakarítanak, de a japán recept szerint készítik. A betakarítás után, melyet többnyire a nők végeznek, a tea leveleket hadják elhervadni.

Ezt követően, a kínai zöld teának meglehetősen szokatlanul, ismételten párolják az oxidáció megállítása érdekében. Kínában gyakrabban pörkölést használnak a serpenyőben, melynek köszönhetően a tea könnyű füstös illatú. A kínai Sencha esetében ez nem így van – a gőzölés után, a leveleket rendezik szárítják és válogatják. Az így kapott tea emlékeztet a japán Sencha ízére és aromájára, de vannak tea mesterek, akik felismerik a finom különbségeket.

Íze

Az eredeti kínai zöld tea világos sárgás-zöld infúziót ad a leöntés után. Nagyon természetes illatú, enyhén füves. Ízében édes tónust, közepes fanyarságot és fűszeres utóízt találunk. Összességében a kínai Senchának friss, tiszta megjelenése van.

Elkészítése

  1. A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2-4 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
  4. A zöld teát felöntheti akár háromszor is.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Huang Shan Sencha (50g)”