Japan Bancha Premium (50g)

2.200 Ft

Készleten

  • Leírás
  • További információk

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kagosima
Íz: Természetes, gyengéd
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Erős, hosszú levelek, finom aroma, magas antioxidáns tartalom – ez a Bancha, zöld tea, amelyet a Japánok leggyakrabban étel mellé szolgálnak. Ihatja minden nap, ugyanis kevés teint tartalmaz, az íze kellemes és a hatásai nyugtatóak. Nem lehet megunni. A Bancha megismerése alap minden teaimádó számára.

A Bancha a japán zöld teák alapkategóriájaként szerepel. Leginkább a még mindig aktív Sakurajima vulkán alatt Kagoshima-területen gyüjtik össze. Kínai tea (Camellia sinensis) a Kabusé nevű különleges hálók által árnyalt hosszú sorokban nő. A cserjék így kapnak csak mintegy fele napsugárzást, és ebből ered a levelek nagyon különleges illata. Azárnyék szimulálja a természetes feltételeit a vadon termő tea növekedésének.
Egy kis érdekesség, a tea latin neve, bár sokáig vitatott volt, Csehországból származik. Kamel a neve a jezsuita misszionáriusnak József Georges Kamela, Brünn-ben(Brno) született, és a 17. században létrehozott egy növényi herbáriumot a Fülöp-szigeteken.Minden jegyzetében, amit leírtak, Kamel rövidítés szerepel és innen a teafanómenklatúrájába – Camellia. A teák örökzöld cserjék,természeti tartományban akár öt-tizenöt méteresek. A tealevelek betakarítása céljából az ültetvényen körülbelül egyméteres magasságban tartják őket.

A vetőmagokból vagy dugványokból történő termesztés során az első betakarítás az ültetéstől számított három év utántörténhet. Harminc vagy akár száz éves teákat rendszeresen betakarítják, és bár többszáz évig élnek, levelük túl merev és rossz minőségűvé válik.

A zöld Bancha tea nem fermentált, ami azt jelenti a betakarítást követően a leveleket hadják hervadni, röviden párolják, sodorják, szárítják és osztályozott. Bancha a fő
szüretből származik.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Japan Bancha Premium (50g)”