Japán szálas teákBanchaJapan Bancha Premium

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

  • Leírás
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kagosima
Íz: Természetes, gyengéd
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Erős, hosszú levelek, finom aroma, magas antioxidáns tartalom – ez a Bancha, zöld tea, amelyet a Japánok leggyakrabban étel mellé szolgálnak. Ihatja minden nap, ugyanis kevés teint tartalmaz, az íze kellemes és a hatásai nyugtatóak. Nem lehet megunni. A Bancha megismerése alap minden teaimádó számára.

A Bancha a japán zöld teák alapkategóriájaként szerepel. Leginkább a még mindig aktív Sakurajima vulkán alatt Kagoshima-területen gyüjtik össze. Kínai tea (Camellia sinensis) a Kabusé nevű különleges hálók által árnyalt hosszú sorokban nő. A cserjék így kapnak csak mintegy fele napsugárzást, és ebből ered a levelek nagyon különleges illata. Azárnyék szimulálja a természetes feltételeit a vadon termő tea növekedésének.
Egy kis érdekesség, a tea latin neve, bár sokáig vitatott volt, Csehországból származik. Kamel a neve a jezsuita misszionáriusnak József Georges Kamela, Brünn-ben(Brno) született, és a 17. században létrehozott egy növényi herbáriumot a Fülöp-szigeteken.Minden jegyzetében, amit leírtak, Kamel rövidítés szerepel és innen a teafanómenklatúrájába – Camellia. A teák örökzöld cserjék,természeti tartományban akár öt-tizenöt méteresek. A tealevelek betakarítása céljából az ültetvényen körülbelül egyméteres magasságban tartják őket.

A vetőmagokból vagy dugványokból történő termesztés során az első betakarítás az ültetéstől számított három év utántörténhet. Harminc vagy akár száz éves teákat rendszeresen betakarítják, és bár többszáz évig élnek, levelük túl merev és rossz minőségűvé válik.

A zöld Bancha tea nem fermentált, ami azt jelenti a betakarítást követően a leveleket hadják hervadni, röviden párolják, sodorják, szárítják és osztályozott. Bancha a fő
szüretből származik.

Íze

A Bancha infúzió világos sárgás -zöld, az íze jellegzetes, füves és édes, de mégis simaés kompakt. Gyakran előfordul a tengeri moszat tónusa. Az aroma megfelel az ízének – enyhén füves és friss, enyhén édes, teljes.

Elkészítése

  1. A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
  4. A zöld teát felöntheti akár háromszor is.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Japan Bancha Premium”