Japan Bancha (50g)

2.300 Ft

Engedélyezett utánrendelésre

  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kagosima
Íz: Lágy, melodikus
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Az újdonságból soha nem elég. Hogy mindig legyen mit kóstolgatni, valódi klasszikus japán Blancha-t hoztunk Önnek. A dallamos ízét a kezdő teázó is és azok is, akik már “mindent megkóstoltak” értékelni fogják. Próbálja ki a zöld japán alap teát. A makrobiotikát kedvelőknek ez az alfája és omegája.

Aki megszeretné megkóstolni a zöld teát, feltétlenül meg kell tennie az első lépést. A soron a japán alap tea a Bancha áll, amely majdnem az összes ottani háztartásban megtalálható. Kínai teacserjékről takarítják be (Camellia sinensis), amelyet a Senchi teához termesztenek. A Banchuhoz a leveleket később takarítják be, mit a Senchihez, és csak az alsó gallyakról tépkedik. Ennek ellenére a tea mégis finom, lágy és édeskés ízű. A betakarítása általában nyár és ősz között történik. A tealevelek betakarítása teljes mértékben a nők és a lányok hatáskörébe tartozik, akik nagy kosarakba gyűjtik a leveleket. A leveleket a legrövidebb időn belül leadják a feldolgozóknak, akik a leveleket szétterítik és hagyják a napon elhervadni. A zöld teát nem fermentálják, így megőrzi a természetes színét, ízét és illatát. Az enzimek oxidációjának a megakadályozására Japánban röviden, de intenzíven meggőzölik a tealeveleket. Ezt követően a leveleket feltekercselik, hengerelik, szárítják, válogatják és csomagolják.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A Bancha világos sárga főzettel és édes, friss, fanyar ízzel rendelkezik. Természetesen lágy, teljes ízű tea. Az illata kellemes, füves. A levelei egyenetlenek, nagyobbak, világos zöldek.

Elkészítése

  1. A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Japan Bancha (50g)”