Japán szálas teákFekete teaJapan Black Benifuki

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

  • Leírás
  • Íze
  • Elkészítése

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kagosima
Íz: Mogyorós
Gyerekek számára: 10 éves kortól

Ne féljen a kísérletektől, értékelje a mesterség igazi művészetét, és adjon új élményt a világnak. Ez valószínűleg röviden leírja azt a kihívást, amellyel a japán teamesterek szembesültek, amikor egy rendkívüli és finom fekete tea elkészítése mellett döntöttek. A zöld teákról híres ország új vizekre evezett, és el kell mondanunk, hogy a bio minőségű Black Benifukival valóban megütötte a főnyereményt.

Japán a legjobb zöld teák igazi otthona. Végül is a teljes teatermelésük 99% -ban belőlük áll. Az igazi kincs azonban a hiányzó egy százalékban rejtőzhet. És ez egyértelműen a Japan Black Benifuki BIO. A japán gyártók nem tudtak nem észrevenni a fekete teák világszerte növekvő népszerűségét, és úgy döntöttek, hogy reagálnak.

1965-ben kétféle teafát kombináltak – a kínai (sinensis) és az Assamica (assamica). Konkrétan Darjeeling és Srí Lanka fajtáinak keresztezését választották, amelyek egyet jelentenek az első osztályú fekete teákkal.  A benifukit több éves finomítás utána 1993-ban regisztrálták, és azóta boldoggá teszi a teaültetvények tulajdonosait. Nagyon ellenálló a kártevőkkel és a hőmérséklet-ingadozásokkal szemben, levelei pedig finom ízt és gazdag aromát kölcsönöznek a teának.  A neve lefordítható “vörös vagyonnak és becsületnek”. Jóllehet Japán-szerte elterjedt, leggyakrabban Kyusu déli részén található Kagoshima prefektúrában.

Itt a természeti adottságoknak köszönhetően, amelyeket a Sakurajima vulkán által vezetett aktív vulkánok erősen befolyásolnak, lehetőség van a teafák organikus termesztésére, felesleges emberi beavatkozás és vegyi műtrágyák nélkül. A teanövények így minden tápanyagot az ásványi anyagokban gazdag földből vesznek fel, ami az így nyert tea rendkívül teljes ízében és aromájában tükröződik.

A benifuki fajta levelei nagyok és szilárdak. Betakarítás után körülbelül fél napig pihentetik őket, majd hengerelik. Az erjesztés általában fokozatos, a leveleket legalább három hónapig sötétben, szabályozott páratartalmú és hőmérsékletű tartályokban tárolják. A Japan Black Benifuki BIO olyan rendkívüli bizonyíték, hogy a szorgalom, a tapasztalat és a kézműves szeretet megérdemelten koronázza meg az abszolút sikert, amelyet minden csészébn élvezhet.

Íze

Az infúzió gyönyörű és gazdag vöröses színű, aranyszínű visszaverődések áradásával. Az íze hihetetlenül intenzív, különféle diófélékkel és szőlővel, a végén érett szilva visszhangja végtelen édességgel aláhúzva.

Elkészítése

  • A Japan Benifuki -t öntse le 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában. Teáskannában történő teakészítéshez adjon hozzá 1 teáskanállal többet.
  • Öntsön 100 °C-os vizet a Japán Benifukira.
  • Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében),majd szűrje le.
  • A Japan Benifuki 3 alkalommal felönthető.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Japan Black Benifuki”