- Leírás
- További információk
- Íze
- Elkészítése
- Hatása
Leírás
Származási hely: Japán
Vidék: Kagoshima
Íz: Virágos
Gyerekek számára: 4 éves kortól
Azt mondják: “Nápoly látni és meghalni”. Mi egy kicsit módosítottunk rajta mi úgy gondoljuk, hogy „nézze meg Japán Nápolyát, és igyon egy teát”. Pontosan így nevezik a japán zöld tea szerelmeseinek a paradicsomát, a Kagoshima prefektúrát. A helyi kukicha közismert, és ha ráadásul a kis termelők ökológiai ültetvényeiből származik, akkor tökéletes ízű, igazi ritkasága vár Önre.
A Kyushu szigeten található japán Kagoshima régió meleg klímája ideális feltételeket kínál a tea termesztéséhez. Ezenkívül a mai napig is aktív Sakurajima vulkán, amely a helyi tea-ligetekre néz, elegendő tápanyagot szolgáltat a talajnak, ezáltal a tealevelek ízletesebbek. És nem csak a tealevelek.
A Kukicha tea a leveleken kívül “csak” szárakat, ereket, és gallyakat tartalmaz, amelyek első pillantásra nem tűnnek csábítónak, ám a belőlük kapott infúzió finom íze meg fogja lepni, amely a finomságát a magas L-teanin tartalmának köszönheti. Csak a növények ezen részei tartalmazzák ilyen bőségesen az L-teanint, mivel a levelek a fotoszintézis során elveszítik ezt a vegyületet.
Kiotóban “vadliba” -nak is hívják a teát, mivel a teacserjék ágain megszoknak pihenni a vándorló madarak, de Japán más részein gallyas teának is hívják. A legmagasabb minőségű kukicha ugyanazon teacserjéből származik, mint a gyokura, de szorosan mögötte sencha, és matcha áll.
Amint az a felkelő nap földjén már szokás, a kukicha is árnyékoláson megy keresztül. A speciális hálók biztosítják, hogy a nap sugarainak csak az 50% -a érje el a teacserjéket, ezzel olyan körülményeket teremtenek, mint amelyben ezen fák vadfajtái nőnek.
A Kagoshima prefektúra kisüzemi termelői teljes mértékben kihasználják a természet által kínált lehetőségeket. Ezért is a biogazdálkodás elvei szerint termesztik a teacserjéket, a tealeveleket kézzel gyűjtik be, és dolgozzák fel, amely tudás generációról generációra öröklődik. A Japánban a Kukicha bio tea nagy részét a tealevelek erezetei alkotják, ami nemcsak valódi ritkasággá teszi ezt a teát, hanem jelentősen befolyásolja a teljes ízét is. A Japán Kukicha bio teának alacsony a tein tartalma, így nyugodtan fogyasztható a nap bármely szakaszában, nem kell tartania az álmatlanságtól az elfogyasztása után. A friss, édes íznek köszönhetően, enyhe pikánsággal meleg, és hidegen is fogyasztható, igazán nehéz megmondani, melyik variánsa a finomabb.
További információk
Mennyiség | 50 g, 100 g |
---|
Íze
A tea főzete jellegzetesen friss, zöldessárga színű, melynek az íze gyógynövényes, és édes, kissé fűszeres befejezéssel.
Elkészítése
- Első infúzió – Öntse le a Kukicha-t 90 ° C hőmérsékletű vízzel 3 g / 115 ml víz arányban. Hagyja 1 percig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.
- Második infúzió – a víz hőmérséklete 95 ° C, áztatási idő 1 perc.
- Harmadik infúzió – a víz hőmérséklete 95 ° C, áztatási idő 2 perc.
Hatása
Beszórta a kikuchat a teaszűrőjébe, de valami mégis hiányzik? Hol vannak a levelek, hol vannak virágok, vagy legalább a szárított gyümölcsök? De ebből a növényből készült teának a szárított formája épp ezektől mentes.
Kérjük, ismerkedjenek meg az ágteával:
- méregteleníti a testet, és fokozza az immunitást
- hat a stresszt, és a szorongás ellen
- harcol a szájfertőzések ellen
- megkönnyíti a súlycsökkentést
- erősíti a csontokat
- egyensúlyba hozza a vércukorszintet
- megtisztítja, és táplálja a bőrt
- ajánlott a rák, és a szívproblémák megelőzésének a részeként
- támogatja a kognitív funkciókat, elsősorban a memóriát és a koncentrációt
A kukicha, vagy a mezőgazdászok teája tipikus japán specialitás. A kínai teacserje apróra vágott, szárított szárait, és ágait tartalmazza. Ezért ugyanolyan növényi eredetű, mint a klasszikus teák. Az erjedésük a zöld tea szintjén zajlik, de az így kapott íz inkább diós, és virágos. A gally teáról való valószínűleges legrégebbi említés az Uji környékéből származik, a híres Kiotó város közeléből. Ez egy eredetileg „maradék” tea volt, amelyet a földművesek fogyasztottak a betakarított tealevelek eladása után. Fokozatosan azonban a kukicha előállítása kikristályozódott, és ma ínyenc teaként árulják. Japánban időnként előfordulhat, hogy a teával kapcsolatban az alacsonyrendűség megbélyegzése tapasztalható, de a világ nyugati része már tisztában van az egészségünkre való hatalmas előnyeivel.
Az infúziója friss, zöld színű, és kellemes illatú. A kukicha koffeintartalma alacsony, így tehát a várandós, és szoptató nők, valamint a gyermekek is fogyaszthatják.
Hozzászólások
Még nincs hozzászólás.