Japán szálas teákHojichaJapan Kagoshima Hojicha

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

  • Leírás
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kagoshima
Íz: Édeskés
Gyerekek számára: 6 éves kortól

Nem, nem, nem tévedtünk. Bár a képen nem úgy tűnik valóban zöld tea. És nem is akármilyen. Rendkívüli, meglepő, finom … A listát lehetne folytatni, de minden bizonnyal jobb lesz, ha meggyőződik róla. A tökéletes szimbiózisban, gyönyörű természettel termesztett Houjicha a hagyományos japán teamesterek varázslatos fúzióját képviseli teljesen rendhagyó feldolgozási módszerekkel. Az eredmény pedig mindenképpen megéri.

Még egy reménytelennek tűnő helyzet is csodás felfedezést eredményezhet. Ez a helyzet a houjicha kialakulásával is. 1920-ban a kiotói teakereskedő valóban kétségbeesett volt. Zöld teája, amelyet nem sikerült eladnia, már öregedett, és az a veszély fenyegette, hogy ki kell dobnia. Ezért egy nagyon szokatlan dolog mellett döntött. Gyorsan megpörkölte a tealeveleket, hogy új erőre kapjon, és megszerette az eredményt.

És nem csak ő, a houjicha hamarosan nagyon népszerű ital lett Japánban. A termesztés és a betakarítás ugyanúgy történik, mint más bancha teáknál. Bár ebben a konkrét esetben az ökológiai megközelítést szigorúan követik, szükségtelen vegyi műtrágyák hozzáadása nélkül. Miután a tealevelek megfonnyadtak óvatosan feltekerik és fémlemezekre teszik. Ezt követi egy erőteljes és nagyon rövid pörkölés forró parazsakon, ami a houjicha jellegzetes színét és aromáját adja.

Ezért néz ki fekete teának, de az első kóstolás után egyértelmű, hogy továbbra is megőrzi a zöld teák jellemzőit. A houjicha a pörköléssel azonban elveszítette ismerős “élességüket”.Az ízek lágyak, kerekek, és nincs nyoma fanyarságnak sem. Éppen ellenkezőleg, édesség fogadja, erős pörkölt és mogyorós tónusokkal. A legnagyobb különbség azonban a minimális koffeintartalom,gy egész nap élvezheti a houjicha-t anélkül, hogy aggódnia kellene az álmatlan éjszakák miatt.

Egyesek a houjicha-t az oolonghoz hasonlítják, de a hosszú kibontott levelekből készült főzet egyedülálló. A piacon találkozhat a sencha vagy a kukicha houjichjával is, de a bancha egyértelműen vezeti a népszerűségi listát. A viszonylag magas C-vitamin- és katechin-tartalomnak, valamint a már említett alacsony tein-tartalomnak köszönhetően a gyermekek körében is népszerű, vagy a nátha esetén gyors segítségként szolgál.

Íze

Az arany karamell színű infúzió intenzív teaárnyalatokkal árad, mint más zöld teáknál. Ennek ellenére az ízvonalakat a pörkölés kellemesen lekerekíti, és enyhe édesség dominál bennük.

Elkészítése

  • Öntse le a  Houjicha -t 100 ° C  hőmérsékletű vízzel 3 g / 115 ml víz arányban.
  • Hagyja  30 másodpercig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Japan Kagoshima Hojicha”