Barion Pixel
 

Japan Original Ceremony Premium Bio Matcha

21.400 Ft

Engedélyezett utánrendelésre

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
 • Leírás
 • Íze
 • Elkészítése
 • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Aichi
Íz: Édes, gyengéd
Gyerekek számára: 15 éves kortól
Mennyiség: 30 gramm

Szertartásos minőség, egyedülálló élmény, száz százalék Japán. Hasonló tulajdonságokat más teáknál nem talál. Egyedi és korlátozott mennyiségben kapható a több századon át ugyanúgy előállított Matcha, amely kivételes élményeket nyújthat a teázása során. A piacon Hikari név alatt is megtalálhatja, ami ragyogást jelent. Ez az exkluzív tea a zöld színével és lágy ízével valójában ragyog a többi tea között.

Bár a Matchát tipikusan japán ceremoniális teának tekintik, az igazság az, hogy akik a zúzott tealeveleket elsőként használták fel az italuk elkészítéséhez kínaiak voltak. Erről az első írásos megemlékezések a 7. századra nyúlnak vissza. Japánba a Matcha állítólag egészen csak a 12. században került el. Európában a 20. század óta ismert.

A Matcha ugyanúgy készül, mint Gyokuro, tehát a kínai teacserjékről (Camellia sinensis) takarítják be tavasszal a tealeveleket. A betakarításuk előtt a teacserjéket néhány hétig szőnyegekkel árnyékolják. Ez több klorofill, és aminosav termelést eredményez. Természetesen a legfinomabb tealeveleket kézzel takarítják be, nem tekercselik őket, nagyon óvatosan gőzölik, majd szárítják, és végül eltávolítják a tealevelek ereit és a szárait. Az így előállított anyagot Tencsának (Tencha) nevezik. A 800 éves elkészítési rituálénak köszönhető, hogy a Matcha pornak ilyen élénkzöld a színe. A Tenchát malomkövek között zúzzák nagyon finom porrá. A 30 grammos csomagoláshoz egy órán keresztül kell ezt a folyamatot végezni.

Japan Original Premium Matcha megfelel a legszigorúbb szerves eredetű normáknak, így viselheti a BIO elnevezést. A Honshu Aichi prefektúrájában készült. A terület a Keleti-tenger partja mentén helyezkedik el, és egyértelműen a hegyvidék, és az alföld részévé válik. Az Aichi gazdag kultúrával és a természet szépségével, valamint a virágzó iparral rendelkezik. A turisták az ősi fesztiváljaiért, a szentélyek látogatása céljából, és a nemzeti parkjáért látogatják.

Ami Matcha ivását illeti, hagyományosan a Cha-no-yu szertartás keretében mutatjuk be. Szükségünk lesz egy bambuszból készült habaróra – chasen, egy széles tálra – chawan, és egy bambusz kanálra, amellyel adagolni fogja a gyönyörű színű Matcha port. A ceremónia számos szabállyal, és pontos eljárással jár. Az alapja az, hogy a Matchát meleg vízben lassú körkörös mozdulatokkal kezdjük el keverni, amelyeket fokozatosan az edény gyors rázása vesz át, amíg habos nem lesz a tea.

További hasznos elkészítési és egyéb információkat a www.matchabox.hu oldalamon találsz!

Íze

A Japan Original Premium Matcha a legkiválóbb minőségű tealevélből készül. Ez természetesen tükröződik az egyedi ízében is. Finom, kissé fanyar, és csodálatosan édes. Kortyolgatása után a szájban elterjed a tea lágysága, amely hosszabb ideig megmarad a szájpadon. Az ital jellegzetes, világoszöld színű. Ha megfelelően habarják fel, az ital sűrű habot képez.

Elkészítése

 1. Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
 2. Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
 3. Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
 4. A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után.

Hatása

Smaragd színű csoda, amely elrejtőzik a napfény sugarai elől. A tea, amely kivételes helyet tölt be a japán kultúrában, az uralkodók hagyományos rituális italává vált. Kína, és a felkelő nap földje közötti ellentmondás alapja. Mindez része a matcha-nak.

De ennél még sokkal több is van:

 • Ellazítja az elmét, és biztosítja a relaxáció érzetét
 • Fontos antioxidánsokban gazdag
 • Támogatja a memóriát, és a koncentrációt
 • Méregteleníti a testet
 • A rákmegelőzés részeként ajánlott
 • Energiát szolgáltat
 • Javítja a látást, harcol a szürkehályog, és a glaukóma által okozott látáskárosodásokkal
 • Erősíti az immunitást, és fellép a fertőzések ellen
 • Hasznos, a másod fokú cukorbetegségben, és gastroenterológiai rendellenességekben szenvedők számára
 • Pozitív hatással van a fogyásra

A matcha, bár első látásra nem úgy tűnik, a kínai teafából származik, ugyanúgy, mint a zöld, a fekete, vagy a fehér tea. A feldolgozása azonban egészen más. A tealevelek betakarítása előtt három héttel, vagy egy hónappal a teabokrokat óvatosan befedik, hogy azokat ne érje a napsugárzás, így magas mennyiségű klorofill marad a levelekben. A gondos kézi begyűjtésük után a legjobb levelekből eltávolítják az ereket, és a szárukat. A maradékot megpárolják, gyorsan megszárítják, majd nagy gránitkövek között intenzív, zöld színű finom porrá őrlik.

A hagyományos előállítási folyamata, valamint az ital rituális elkészítése a japán ókori történeleméből ered. A matchából készült infúziót csak a császár, a magasabb nemesség, és a szamurájok fogyaszthatták, továbbá a fontos Zen-szertartások alatt. Később, Kína is elkezdte termelni a matchát. Manapság nagy vita folyik a matcha drágább japán verziójának, és az olcsóbb kínai megfelelőjének a rajongói között. Néhány különbség ellenére, mind a két tea egészségre gyakorolt hatásai egyformák.

A matcha az egyedülálló smaragd színével, és a sajátos édes ízével fokozatosan a gasztronómia kedvencévé válik. Napjainkban már nem probléma rátalálni matcha ízesítésű fagylaltra, vagy csokoládéra, de turmixok részeként is népszerű. A por vásárlásánál ügyeljen a színére. A lassú őrléssel készített minőségi matcha mindig élénkzöld színű. A másodrendű matcha gyakran sárgás színű, mivel a gyártása során túlzottan súrlódtak a tealevelek, így a fontos klorofill eltűnt belőlük. A várandós, és a szoptató nőknek a mérsékelt fogyasztása ajánlott, főleg a benne lévő koffein tartalma végett.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Japan Original Ceremony Premium Bio Matcha”