Barion Pixel
 

Japan Original Ceremony Premium Bio Matcha

21.400 Ft

Elfogyott

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Aichi
Íz: Édes, gyengéd
Gyerekek számára: 15 éves kortól
Mennyiség: 30 gramm

Szertartásos minőség, egyedülálló élmény, száz százalék Japán. Hasonló tulajdonságokat más teáknál nem talál. Egyedi és korlátozott mennyiségben kapható a több századon át ugyanúgy előállított Matcha, amely kivételes élményeket nyújthat a teázása során. A piacon Hikari név alatt is megtalálhatja, ami ragyogást jelent. Ez az exkluzív tea a zöld színével és lágy ízével valójában ragyog a többi tea között.

Bár a Matchát tipikusan japán ceremoniális teának tekintik, az igazság az, hogy akik a zúzott tealeveleket elsőként használták fel az italuk elkészítéséhez kínaiak voltak. Erről az első írásos megemlékezések a 7. századra nyúlnak vissza. Japánba a Matcha állítólag egészen csak a 12. században került el. Európában a 20. század óta ismert.

A Matcha ugyanúgy készül, mint Gyokuro, tehát a kínai teacserjékről (Camellia sinensis) takarítják be tavasszal a tealeveleket. A betakarításuk előtt a teacserjéket néhány hétig szőnyegekkel árnyékolják. Ez több klorofill, és aminosav termelést eredményez. Természetesen a legfinomabb tealeveleket kézzel takarítják be, nem tekercselik őket, nagyon óvatosan gőzölik, majd szárítják, és végül eltávolítják a tealevelek ereit és a szárait. Az így előállított anyagot Tencsának (Tencha) nevezik. A 800 éves elkészítési rituálénak köszönhető, hogy a Matcha pornak ilyen élénkzöld a színe. A Tenchát malomkövek között zúzzák nagyon finom porrá. A 30 grammos csomagoláshoz egy órán keresztül kell ezt a folyamatot végezni.

Japan Original Premium Matcha megfelel a legszigorúbb szerves eredetű normáknak, így viselheti a BIO elnevezést. A Honshu Aichi prefektúrájában készült. A terület a Keleti-tenger partja mentén helyezkedik el, és egyértelműen a hegyvidék, és az alföld részévé válik. Az Aichi gazdag kultúrával és a természet szépségével, valamint a virágzó iparral rendelkezik. A turisták az ősi fesztiváljaiért, a szentélyek látogatása céljából, és a nemzeti parkjáért látogatják.

Ami Matcha ivását illeti, hagyományosan a Cha-no-yu szertartás keretében mutatjuk be. Szükségünk lesz egy bambuszból készült habaróra – chasen, egy széles tálra – chawan, és egy bambusz kanálra, amellyel adagolni fogja a gyönyörű színű Matcha port. A ceremónia számos szabállyal, és pontos eljárással jár. Az alapja az, hogy a Matchát meleg vízben lassú körkörös mozdulatokkal kezdjük el keverni, amelyeket fokozatosan az edény gyors rázása vesz át, amíg habos nem lesz a tea.

További hasznos elkészítési és egyéb információkat a www.matchabox.hu oldalamon találsz!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Japan Original Ceremony Premium Bio Matcha”