Kagoshima Kabusecha (50g)

9.700 Ft

Engedélyezett utánrendelésre

  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kagosima
Íz: Friss, umami
Gyerekek számára: 12 éves kortól

A Nap, és az árnyék játéka. A japán tea szerelmesei tudják, hogy csak a fény, és az árnyék alkalmazása alapvetően befolyásolhatják a teacserjék termesztését, és az így a kapott tealevelekből készült ital élvezetét. A Kabusecha organikus, zöld tea erre egy csodálatos példa. Ha nem tud választani az sencha, és a gyokuro között, akkor van egy lehetséges megoldásunk az Ön számára. Próbálja ki a kabusechu-t. Egyesíti a két tea legkülönlegesebb tulajdonságait, és így könnyen a kedvencévé válhat.

A Kyushu szigetén Kagoshima prefektúrában könnyen elérhetők a nagy teaültetvények az aktív Sakurajima vulkán közelében. A talaj a vulkánnak köszönhetően ásványi anyagokban gazdag, összetétele jelentősen hozzájárul az itt termesztett tea egyedi ízéhez. Régebben meg kellett védeni a teafákat a vulkáni hamutól, így a fák fölé finom hálót, vagy ponyvát húztak. A poros leveleket a betakarításuk után meg kellett mosni, így azoknak romlott a minőségük. A termelők azonban rövid időn belül észrevették, hogy az árnyékolás nagy hatással van a rügyek növekedésének a lelassítására. Ezáltal elegendő idejük maradt az ízük, és a színük fokozására. Ezért ezt a lefedési – árnyékolási technikát kifejezetten ebből a célból kezdték el alkalmazni.

A háló használata tehát a kabusecha, és a gyokuró esetében megegyezik. De, a gyokuroval ellentétben a kabusecha kevesebb ideig marad félárnyékban. A teacserjéket kb. egy héttel a rügyek betakarítása előtt fedik le. A teacserjék árnyékolása sem nem olyan intenzív, mint a gyokuro esetében. A ponyvák a napfény körülbelül 50% -át nem engedik át, míg a gyokuru árnyékolásához használt szalmatetők a napfény 90% -át. A kapott kabusecha megtartja a sencha frissességét, miközben édes gyokura érintéssel rendelkezik. A közvetlen napsugárzás megvonásának az eredménye, hogy a levelek klorofill, aminosav, és L-teanin tartalma magasabb. Ezt követi a tealevelek gondos, és viszonylag hosszú szárítása elpárlás segítségével úgy, hogy az erjedésük ne következzen be. Az eredménye sötétzöld, és nagyon törékeny levelek, vékony tű alakba sodorva, amelyeket ezután hagyják hosszú ideig pihenni.

Ez elegendő időt biztosít számukra, hogy az ízük beérjen, és finomabb legyen. Ezután már semmi sem áll az útjában, már csak kényelembe kell magát helyeznie, és már élvezheti is az árnyékban, és a vulkán közelében növekvő teafák leveleiből készült zöld teáját.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A tea első lúgozása megajándékoz minket az úgynevezett “ötödik ízzel” – az umamival. De garantáljuk, hogy a Kabusecha összes öntetét ugyanúgy élvezni fogja, mint az elsőt.

Elkészítése

  • Tegyen 1 teáskanál levelet-t 1,5-2 dl vízhez.
  • Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  • A teát 70-80 ° C vízzel öntse le. A levelek magasabb hőmérsékletű vízzel történő leöntése a tea rosszabb ízét és illatát eredményezheti.
  • Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
  • A tea 3-szor leönthető.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Kagoshima Kabusecha (50g)”