Barion Pixel
 

Kagoshima Kabusecha (50g)

9.700 Ft

Elfogyott

  • Leírás
  • További információk

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kagosima
Íz: Friss, umami
Gyerekek számára: 12 éves kortól

A Nap, és az árnyék játéka. A japán tea szerelmesei tudják, hogy csak a fény, és az árnyék alkalmazása alapvetően befolyásolhatják a teacserjék termesztését, és az így a kapott tealevelekből készült ital élvezetét. A Kabusecha organikus, zöld tea erre egy csodálatos példa. Ha nem tud választani az sencha, és a gyokuro között, akkor van egy lehetséges megoldásunk az Ön számára. Próbálja ki a kabusechu-t. Egyesíti a két tea legkülönlegesebb tulajdonságait, és így könnyen a kedvencévé válhat.

A Kyushu szigetén Kagoshima prefektúrában könnyen elérhetők a nagy teaültetvények az aktív Sakurajima vulkán közelében. A talaj a vulkánnak köszönhetően ásványi anyagokban gazdag, összetétele jelentősen hozzájárul az itt termesztett tea egyedi ízéhez. Régebben meg kellett védeni a teafákat a vulkáni hamutól, így a fák fölé finom hálót, vagy ponyvát húztak. A poros leveleket a betakarításuk után meg kellett mosni, így azoknak romlott a minőségük. A termelők azonban rövid időn belül észrevették, hogy az árnyékolás nagy hatással van a rügyek növekedésének a lelassítására. Ezáltal elegendő idejük maradt az ízük, és a színük fokozására. Ezért ezt a lefedési – árnyékolási technikát kifejezetten ebből a célból kezdték el alkalmazni.

A háló használata tehát a kabusecha, és a gyokuró esetében megegyezik. De, a gyokuroval ellentétben a kabusecha kevesebb ideig marad félárnyékban. A teacserjéket kb. egy héttel a rügyek betakarítása előtt fedik le. A teacserjék árnyékolása sem nem olyan intenzív, mint a gyokuro esetében. A ponyvák a napfény körülbelül 50% -át nem engedik át, míg a gyokuru árnyékolásához használt szalmatetők a napfény 90% -át. A kapott kabusecha megtartja a sencha frissességét, miközben édes gyokura érintéssel rendelkezik. A közvetlen napsugárzás megvonásának az eredménye, hogy a levelek klorofill, aminosav, és L-teanin tartalma magasabb. Ezt követi a tealevelek gondos, és viszonylag hosszú szárítása elpárlás segítségével úgy, hogy az erjedésük ne következzen be. Az eredménye sötétzöld, és nagyon törékeny levelek, vékony tű alakba sodorva, amelyeket ezután hagyják hosszú ideig pihenni.

Ez elegendő időt biztosít számukra, hogy az ízük beérjen, és finomabb legyen. Ezután már semmi sem áll az útjában, már csak kényelembe kell magát helyeznie, és már élvezheti is az árnyékban, és a vulkán közelében növekvő teafák leveleiből készült zöld teáját.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Kagoshima Kabusecha (50g)”