Kínai Tea Kalandok

4.990 Ft99.990 Ft

Tarts velem egy tea kalandtúrára Kínába, kóstoljuk meg együtt a legkülönlegesebb Kínai teákat és ismerjük meg tea eszközeiket.

  • Egy varázslatos történet 24 levélben elmesélve
  • A sorozat alatt 24(!) különleges Kínai szálas teát kóstolsz majd végig
  • Tulajdonosa leszel egy tradicionális kínai teafőző eszköznek
  • Megismered a nagy titkot, amivel minden teát sokkal finomabbá tudsz varázsolni
  • … és ajándékok is várnak rád
  • Leírás
  • További információk

Leírás

Mi is az a Kínai Tea Kaland?

https://5elemteai.hu/wp-content/uploads/2022/01/flag-e1643291936550.png

Kínai Tea Kaland

Üdvözöllek a teázás újfajta élményének premierjén. A Kínai Tea Kaland körbevezet téged a kínai teák varázslatos világában és kultúrájában, megismerheted a különböző kategóriákat és tea fajtákat, az elkészítésüket és ízüket is, hiszen meg is fogod kóstolni őket, valamint mélyebb ismereteket szerzel magáról a teáról és a kínai teakultúráról.

https://5elemteai.hu/wp-content/uploads/2022/01/tea-e1643291915727.png

A Kínai teák legjava

Tea kalandozásunk során 24 féle szálas teát fogsz megismerni és megkóstolni, mind a hat teafajtából (zöld, fekete, sárga, fehér, oolong, puer). Ehhez kilenc tartományt fogunk végigjárni, köztük Yunan-t, Fujian-t ,avgy Anhui-t. Részletesen megismered a teafajták történetüket, termesztésük és előállításuk módját és azt is, hogy hogyan tudod a legfinomabban elkészíteni.

https://5elemteai.hu/wp-content/uploads/2022/01/gaiwan-e1643291929370.png

Tradicionális teafőzés

A sorozat végére nem csak a Kínai teákat kapod kézhez és ismered meg, hanem egy tradicionális kínai teafőző edényt is magadénak tudhatsz majd, amivel megtanulod hagyományos módon elkészíteni a teákat. Ezek mellé természetesen a szükséges eszközöket is megkapod majd, amik végül egy komplett kis készletet tesznek majd ki.

https://5elemteai.hu/wp-content/uploads/2022/01/package-e1643130037969.png

Hogyan működik az előfizetés

A Kínai Tea Kaland egy 24 csomagos sorozat, aminek csomagjait – választásod szerint havonta egyszer, vagy kétszer kapod meg. A csomagokat minden hónap első és második hetében postázzuk, fizetni pedig havonta tudsz, vagy akár akciós áron egy összegben is.

https://5elemteai.hu/wp-content/uploads/2022/01/gift-box-e1643130034186.png

Szeretjük a meglepetéseket

Te is így vagy ezzel? Éppen ezért közös kalandozásunk során nem csak a teákat és eszközöket találod majd csomagjaidban, hanem egyéb apró kis meglepetéseket is, amik segítenek jobban megérteni a Kínai teákat és a tea kultúrát, vagy csak úgy egyszerűen… Kínát.

https://5elemteai.hu/wp-content/uploads/2022/01/tea-set-e1643291907336.png

Kína, a tea szülőhazája

Mielőtt elkezdtem volna a teáról tanulni, a sok fajta tea, amit kapni lehet a boltokban (fekete, zöld, sárga, oolong, stb.), azt a téves elképzelést szülte bennem, hogy ezeket többféle növényből állítják elő, csak úgy, mint a gyümölcsöknél, hiszen citromból nem lehet almalét készíteni. Nos mekkorát tévedtem! Egyetlen növény, egy fafajta áll az összes teafajta hátterében. Ma már tudományosan bizonyított tény, hogy az első teafák Kínában születtek, tehát kijelenthetjük, hogy Kína a tea szülőhazája. A tea egy varázslatos növény, megannyi titokkal és érdekességgel és, ha nem találok rá a Nemzetközi Tea Akadémiára, mennyi érdekes kalandról maradtam volna le.

Már az első pár mondat után, amit akkori tanárommal folytattam a teáról, rádöbbentett arra, hogy mi mindent nem tudok erről a növényről és mennyi érdekes dolog lengi körbe, amit érdemes megismerni. Így hát nem volt kérdés, szerettem volna megszerezni a tudást. Így kezdődött több hetes intenzív fejtágításom a Jünnan tartománybeli (az első teafák szülőhazája) Nemzetközi Tea Akadémia ‘padjaiban’. Oktatóm Shana, egyike azon teacsaládok leszármazottjának, akik még mind a mai napig kézi szedéssel, a legjobb minőségű kézműves teákat adják a világnak. Ebben a kaland sorozatban el szeretném mesélni, hogy mi mindent tanultam, mesélek a tea történelméről, a teafajtákról, a taoista felfogás szerinti tea kezelésről, a helyes elkészítési módokról, magáról a vízről, a különböző teaceremóniákról, eszközökről, a tea üzletről, a teakeverékekről, a tea kultúrára gyakorolt hatásáról, a tea növény (Camellia sinensis) biológiai oldaláról, a hivatalos teakóstolási módszerről és eszközökről, stb.

Megragadott ez a világ, amibe belecsöppentem tea tanulmányaim során. Ezt a kalandot és élményt szeretném átadni, mintha csak éppen a kellős közepén lennék és leveleket írnék neked, amiben nem csak mesélek a frissen tanult dolgokról, hanem el is küldöm azokat a teákat és eszközöket neked, amikről leveleimben írok.

Tarts velem, és éljük át együtt ezt a varázslatos kalandot. Én újraélem, Te pedig frissen átélheted velem!

Kínai Tea Kalandok
Kínai Tea Kalandok
Kínai Tea Kalandok
Kínai Tea Kalandok
Kínai Tea Kalandok
https://5elemteai.hu/wp-content/uploads/2022/01/teapot-e1643291923545.png

A Tea nem csupán egy ital. A Tea folyékony bölcsesség.

Azt mondják, hogy minden minden egyes csésze tea egy képzeletbeli utazást jelent. A Kínai Tea Kaland csomagjai is ilyenek. Nem csupán levelek és teacsomagok. Egy hosszú út összefoglalói, amit több hónapos tanulás és tapasztalás előzött meg. Minden egyes csomagban részletesen magyarázom el az adott tea fajtáját, különlegességét, előállítását és történetét. Ezek teszik majd a teákat még különlegesebbé, nem csak egy ízletes ital lesz ezután, hanem maga egy utazás.

Szó szerint egy utazás. Nem szárazon leírt tények és adatok. Azt szeretném, hogy úgy érezd Te magad is ott jársz, azoknak a hegyeknek a lábánál, vagy köd fedte fennsíkokon, ahonnan ezek a teák származnak. Minden egyes kibontott dobozban ott találsz egy csipetnyi Kínát.

https://5elemteai.hu/wp-content/uploads/2022/01/ying-yang-e1643291898726.png

Gyakran Ismételt Kérdések

Mikor érkeznek a csomagok?

A csomagokat minden hónap első és harmadik hetében adjuk fel, attól függően, hogy havonta egy, vagy két csomagot szeretnél kapni. Ezeket vagy Foxpost automatás, vagy házhoz szállítással kérheted. A feladás után 2-3 napon belül meg is érkezik a csomag.

Lehetőség van havonta egy, vagy két csomagot is kérni, így egy év, vagy fél év alatt ér véget a sorozat. Ha egy összegben fizeted ki a sorozatot, alap esetben havonta egy csomagot küldök, de külön kérheted, hogy legyen kettő havonta.

Mit kapok pontosan, ha megrendelem a Kínai Tea Kalandot?

A teljes sorozat alatt 24 féle Kínából származó szálas teát, illetve egy tradicionális teafőző edényt és a hozzá tartozó eszközöket (gaiwan, bambusz kanál, szűrő, csésze), valamint egy titkos eszközt is, amivel finomabb teát tudsz majd készíteni. Ezen kívül minden csomagban egy levelet, amiben mesélek a teákról és eszközökről, valamint néha apró meglepetések is kerülnek a dobozba.

Valósak az információk, vagy csak egy fikció?

Az információk mind valósak, okleveles teamesterként adom át tudásomat, egy könnyen fogyasztható, szórakoztató formában, mintha csak egy könyvet olvasnál. Tanulmányaimat a Kínai Nemzetközi Tea Akadémián szereztem, kínai teamesterektől.

Még nem jelentkeztem a kalandra, elkéstem?

Nem, dehogyis! A kalandhoz bármikor lehet csatlakozni, nem marad le senki semmiről! Az előfizetésed után az elején kezdjük és végigmegyünk a teljes sorozaton.

Milyen hosszúak a levelek?

Nem akarok teljes regényeket írni számodra csomagonként, de minimum két A4-es oldalra számíthatsz, de ha sok a mondanivalóm, mert azt szeretném, hogy mindent jól érts, akkor lehet hosszabb is lesz. Szeretek mesélni, remélem ezt nem bánod. 🙂

Ajándéknak jók ezek a csomagok? Például gyerekeknek?

Természetesen ajándéknak is megvásárolhatod ezt a kalandot, a szövegekben semmi olyan nem szerepel, amit gyerekek ne hallhatnának, vagy olvashatnának. Egyedül a teáknál kell vigyázni, mert bizonyos teák kisgyerekeknek nem adhatóak! Ezeket minden teánál egyébként fel fogom tüntetni.

További kérdésem lenne...

Ha további kérdésed lenne, írj bátran e-mailt, vagy keress meg facebook-on, istagram-on is akár.

További információk

Árak

Havonta 1 csomag (Ingyenes szállítással), Havonta 2 csomag (Ingyenes szállítással), Egy összegben (Ingyenes szállítással)