- "White Monkey (50g)" nem adható a kosárhoz, mert a termék elfogyott.
- Leírás
- További információk
- Íze
- Elkészítése
- Hatása
Leírás
Származási hely: Kína
Vidék: Fujian
Íz: Gesztenye, fenyőmag
Gyerekek számára: 12 éves kortól
Melegítsen fel egy átlátszó csészét, szórja bele a Long Zhu Green zöld gyöngyeit és figyelje, a leöntés után hogyan emelkednek a felszínre, nyílnak a levelei és ismét lassan esnek az aljra. Nem létezik jobb relaxáció! Amikor az ital színt kap és illatozni kezd, eljön a megkóstolás pillanata. Ez az egyedülálló tea a magas hegységekből, nagyon óvatosan, kézzel lett elkészítve. Ezt lehet is rajta látni!
Már megjelenése alapján egyértelmű, hogy ez a tea eredeti! Tai Mu Long Zhu néven vagy egyszerűen Dragon Pearls vagy Dragon Eyes néven is forgalmazzák. Ezek a kínai teanövények legfinomabb leveleinek szorosan hengerelt gyöngyjei, amelyek a Fujian tartományban, pontosan a Tian Mu hegység Fu Zhou területén nőnek. Ez az egyik legértékesebb kínai tea. A helyi gazdák különös figyelmet fordítanak rá.
A tea betakarítását kora tavasszal, április végén és májusban végzik, és kizárólag kézzel készítik. A fiatal levelek és rügyek gondos aprítását teljes mértékben a helyi nők irányítják. A zöld kincset nagy kosarakban tárolják. A betakarítás megfelelő időzítése a lehető legnagyobb mértékben számít – fontos a leveleket kiválasztani, amint azok fejlődni kezdenek. A teaszedőknek mentesnek kell lennie parfümtől és illattól, és bizonyos területeken nem fogyaszthatnak érős ételeket vagy aromás italokat. Illatuk akár a tealevelekbe is átjuthat és elronthatja őket. Begyűjtik a kis fehér színű bolyhos rügyet, és a két legfiatalabb levelet. Ezek a tartalmazzák a legtöbb hatóanyagot.
A betakarítást követően a betakarított rügyeket és leveleket a lehető leggyorsabban kell szállítani. A kiszáradt leveleket és rügyeket rövid sütésnek vetik alá, óvatosan aprítják 5-6 mm méretű, apró, finom gyöngyökbe, és megszárítják. Minden golyócska áthalad a különösen ügyes gazda gyors kezein. A folyamat végén kaptunk egy nagyon finom teát, kiváló érzékszervi tulajdonságokkal és pozitív egészségügyi hatásokkal.
További információk
Mennyiség | 50 g, 100 g |
---|
Íze
Az egyik legkeresettebb tea a világon halvány sárgás-zöld színű, néha a szalmához hasonlítva. Az aroma természetes, könnyű és a szájban sokáig érezhető, miután megivott egy csészével. Az ízt általában magával ragadónak és meglehetősen kivételesnek, kissé édesnek, a növények, a gesztenye és a fenyőmag nyomaival jellemzik. Gyümölcsös felhanggal érzékelhető. Különben is, nagyon puha, lágy és finom.
Elkészítése
- A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Hatása
Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.
Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:
- Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
- Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
- Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
- Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
- Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
- Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
- Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
- A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
- Segít az arthritisben szenvedőknek
Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.
Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.
A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.
Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.
A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.
Hozzászólások
Még nincs hozzászólás.