- Leírás
- További információk
Leírás
Származási hely: Kína
Vidék: Fujian
Íz: Jázmin
Gyerekek számára: 12 éves kortól
A zöld teák Jázminos királynője a legmagasabb minőségben! Pompás és sok költő tollát ihlető tea a klasszikusok közé tartozik, amely senkinek sem okoz csalódást. Nagy figyelemmel gondoskodnak az apró, szeretetteljes illatú fehér jázmin virágos teagyöngyökről. A kínai farmerek agilis ujjai betanult mozgásokkal lágyan csomagolják és utána közéjük friss jázmin rügyeket helyeznek. A tea úgy szívja be az aromájukat, mint a gomba.
A Jazminos Long Zhu megtalálható a piacon ezeken a neveken Xiao Longzhou, Dragon Pearls, Jasmine Pearls vagy Jasmine Pekoe Pearls. Mindig magas színvonalú zöld tea kell, hogy legyen a kínai Fujian tartományból, amelyet a jázmin virágok hagyományos módszerével állítanak elő „Illatosítják” ” a bimbós jázmin virágokat. De nem mindig ez a helyzet – egyes termelők megpróbálják elkészíteni ezt a finom teát, mielőtt a jázmin elkezd virágozni. Céljuk az éhes piac táplálása, de a mesterségesen ízesített teák minősége nem megdöbbentő. A hagyományos és igazán jó Jazminos Long Zhu nagy gonddal és türelemmel készül. A tea leveleit kora tavasszal (március és április) kézzel gyűjtik a kínai teacserjéről. A rügyeket és az első két levelet szedik le. Hervadás után röviden pörkölik, majd minden egyes rügyet két levélbe külön csomagolják.
Ez 5-6 milliméteres zöld gyöngyöt eredményez. Mindegyiket hűvös helyen tárolják várva, hogy a virágok virágozzanak. Általában három hónapig pihennek, mert a jázmin Kínában júliusban virágzik. A ki nem nyílt rügyeket reggel gyűjtik tea gyöngyökbe szállítják, és éjszaka, amikor a virágok nyílnak, és a legillatosabbak, az elkészített Long Zhu-ban tárolják őket. Reggel a jázmint el távolítják, és újabb friss virágokkal tele rakják esténként, és az eljárást hatszor megismételik. Amikor a Tea Mester úgy dönt, hogy az aromatizálás befejeződött, minden golyót külön csomagolnak papírba és lassan száradnak.
További információk
Mennyiség | 50 g, 100 g |
---|
Hozzászólások
Még nincs hozzászólás.