Kínai teákZöld teaLong Zhu (Jázminos)

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

  • Leírás
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Fujian
Íz: Jázmin
Gyerekek számára: 12 éves kortól

A zöld teák Jázminos királynője a legmagasabb minőségben! Pompás és sok költő tollát ihlető tea a klasszikusok közé tartozik, amely senkinek sem okoz csalódást. Nagy figyelemmel gondoskodnak az apró, szeretetteljes illatú fehér jázmin virágos teagyöngyökről. A kínai farmerek agilis ujjai betanult mozgásokkal lágyan csomagolják és utána közéjük friss jázmin rügyeket helyeznek. A tea úgy szívja be az aromájukat, mint a gomba.

A Jazminos Long Zhu megtalálható a piacon ezeken a neveken Xiao Longzhou, Dragon Pearls, Jasmine Pearls vagy Jasmine Pekoe Pearls. Mindig magas színvonalú zöld tea kell, hogy legyen a kínai Fujian tartományból, amelyet a jázmin virágok hagyományos módszerével állítanak elő „Illatosítják” ” a bimbós jázmin virágokat. De nem mindig ez a helyzet – egyes termelők megpróbálják elkészíteni ezt a finom teát, mielőtt a jázmin elkezd virágozni. Céljuk az éhes piac táplálása, de a mesterségesen ízesített teák minősége nem megdöbbentő. A hagyományos és igazán jó Jazminos Long Zhu nagy gonddal és türelemmel készül. A tea leveleit kora tavasszal (március és április) kézzel gyűjtik a kínai teacserjéről. A rügyeket és az első két levelet szedik le. Hervadás után röviden pörkölik, majd minden egyes rügyet két levélbe külön csomagolják.

Ez 5-6 milliméteres zöld gyöngyöt eredményez. Mindegyiket hűvös helyen tárolják várva, hogy a virágok virágozzanak. Általában három hónapig pihennek, mert a jázmin Kínában júliusban virágzik. A ki nem nyílt rügyeket reggel gyűjtik tea gyöngyökbe szállítják, és éjszaka, amikor a virágok nyílnak, és a legillatosabbak, az elkészített Long Zhu-ban tárolják őket. Reggel a jázmint el távolítják, és újabb friss virágokkal tele rakják esténként, és az eljárást hatszor megismételik. Amikor a Tea Mester úgy dönt, hogy az aromatizálás befejeződött, minden golyót külön csomagolnak papírba és lassan száradnak.

Íze

A mámorító illat a csodálatos vizuális élmény és a nagyszerű frissítő íz – ezek a Jazminos Long Zhu fő előnyei. Ezek közé tartozik természetesen az egészségügyi előnyök – olvashat róluk az alábbiakban. A jázmin infúziója aranysárga színű, az illata gyönyörű és bódító. Az íze kellemes friss, enyhén füstös, édes, virágos utóíz. Hosszú, kellemes érzést hagy maga után. Javasoljuk a Jazminos Long Zhu-t üveg, vagy a legjobb ha előmelegített, kancsóba önti. Élvezze a kellemes megjelenését a kibontakozó tea gyöngyöknek, a felszínre emelkednek, majd lassan lebeg az aljára. Ahol megnyílik és felszabadítja egyedi aromáját és ízét. Ezt a teát akár ötször is le lehet önteni.

Elkészítése

  1. A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
  4. A zöld teát felöntheti akár háromszor is.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Long Zhu (Jázminos)”