- Leírás
- További információk
Leírás
Származási hely: Japán
Vidék: Shizouka
Íz: Enyhén csípős
Gyerekek számára: 12 éves kortól
A hagyományos zöld tea lágy, pikáns ízzel a dombos Makinohara területén nevelkedik. Az ottani Sencha-t a vékony, hosszú, sötétzöld tűlevelek és sárgás zöld főzet jellemzi. A japánok majdnem minden étkezés után felszolgálják. Beindítja az emésztést, és az elkallódott gondolatokat a szünet után a Sencha csak egyfelé irányítja – vissza a munkához!
Makinohara Shizuoka tartomány déli részén található. A partvidéki öblöt a Csendes-óceán szegélyezi, a szárazföldön belül domboldalon emelkedik. A területre a szelíd óceáni éghajlat, meleg, párás nyár, és enyhe tél a jellemző. A teakertek kisebbek, családiasabbak. Mégis, Makinohara gazdaságban a zöld tea termesztése a domináns iparág. Az ott élő emberek kisebb arányban foglalkoznak halászattal, és az autóipari alkatrészek előállításával.
A kínai teafákat (Camellia sinensis) április végétől október elejéig szüretelik. Az ültetvényekre kora reggel indulnak a nők és lányok nagy kosarakkal a hátukon. A napi betakarítást gyorsan el kell szállítaniuk a feldolgozó üzemekbe, ahol a leveleket szétterítik és hagyják a napon elhervadni, ezután röviden, de erőteljes gőzölésnek teszik ki a tealeveleket. Ezzel akadályozzák meg az enzimek természetes oxidációs folyamatát. Ennek köszönhető, hogy megmarad a tea gyönyörű zöld színe, és a természetes íze. Természetesen a tea az egészségre pozitívan ható anyagi sem vesznek el. A Senchi leveleit lapos, tű alakúra tekercselik. A tekercselést leggyakrabban kézzel végzik, da a modern
feldolgozó üzemek már a gépi tekercselést alkalmazzák. A teát ezután meg kell szárítani, át kell válogatni és csomagolni.
További információk
Mennyiség | 50 g, 100 g |
---|
Hozzászólások
Még nincs hozzászólás.