Barion Pixel
 
Kosár “Japan Kagoshima Kukicha (50g)” a kosárba helyezve.

Makoto Sencha (50g)

2.000 Ft

Elfogyott

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Fujiyama
Íz: Édes, fűszeres
Gyerekek számára: 6 éves kortól

Japánba a tea a 9. században jutott el. A buddhista szerzetesek, akik Kínából behozták, legendát meséltek a Shen Nung császárról. Állítólag, egyszer, amikor vizet forralt a tűz fölött a szél az arcába fújt pár tea levelet. A császárnak felkeltette az érdeklődését az illatuk és a vizet a levelekkel megkóstolta. Kitűnő volt! Frissítő, élénkítő és ízletes. Próbálja ki, hogy ma milyen tea nő Japánban.

Az egyik legfontosabb japán tea kert a Fujiyama hegység alatt található, Shizuoka területén. Onnan hoztuk Senchu ​​Makoto-t. A kiváló minőségű, legfeljebb két centiméteres levelek olyan bevált gazdáktól származnak, akik teljes mértékben gondoskodnak mind a termesztési, mind a higiéniai előírásokról. A Camelia sinensis cserjéi a hegyekben és a lejtőkön nőnek. Az első betakarítás április közepén történik. Minden gallyból a nagy bambusz kosárba csak a felső egy-két levél kerül. A begyűjtés kézi, szinte mindig nők végzik. A begyűjtés a napfelkelte után kezdődik, hogy megakadályozza a harmat hullását a bokrokra. A levelek túlzott nedvessége miatt túlmelegedhet, ami tönkreteheti a növényi szöveteket és negatívan befolyásolja a Sencha minőségét. A leveleket az árnyékban hadják hervadni, ezután röviden párolják. A sodrását és szárítási folyamatot mechanikusan végezik rotációs szárítóban. A végleges hengerlés után a levél szép tűformájúak, készen áll a válogatásra és a csomagolásra.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A Makoto Sencha egy nagyon kellemes zöld tea smaragdos levelekkel. Enyhén fűszeres ízű, édes sütemény és a keserűség finom érintésével. Az ivás után a hűvös, tengerparti aroma, ami édes nyomot hagy. Az infúzió világoszöld, majdnem sárgás színű, tiszta és opálos. Ez a zöld japán tea nagyszerű a jeges tea készítéséhez. Próbálja meg a langyos teát, beleönteni egy pohárba melynek 2/3-át jégkockával töltött. Finom italt kap.

Elkészítése

  • A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  • Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  • Áztatási idő 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
  • A zöld teát felöntheti akár háromszor is.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Makoto Sencha (50g)”