Barion Pixel
 

Mao Feng (50g)

3.100 Ft

Csak 1 maradt készleten

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Yunnan
Íz: Édeskés, gyümölcsös
Gyerekek számára: 15 éves kortól

Nagy mennyiségű arany levél, fenséges íz és mintaszerű pirosas arany főzet. Ismerkedjen meg Dél-Kelet Yunnan gyöngyével -Mao Feng fekete teával! Annyi stimuláló teint tartalmaz, hogy száz Csipkerózsikát is felébresztene és annyi antioxidánst, hogy a száz éves boszorkányt is megfiatalítaná. Forró változata átmelegít, jeges ice tea pedig remekül felfrissít.

A Yunnan tartomány, ahonnan ezt a fekete teát felvásároljuk, Kína déli részén fekszik. Ez egy dombos terület, amelynek éghajlatát mind a tengerszint feletti magasság, mind a Csendes-óceán és az Indiai-óceán is befolyásolja. A vegetációs időszaka viszonylag hosszú, de a mezőgazdasági tevékenységeket korlátozott mennyiségű szántóterületek határozzák meg. Annak ellenére, hogy a kínai Yunnan tartományban már évezredek óta termesztenek teát a minősége egyáltalán nem romlott. Az országban a 20. század közepétől készítenek fekete teát. A 20. századik Kína csak a zöld, és a fehér teák bástyája volt. A helyiek még nem kedvelték meg a fermentált teák ízét, de a világ más részein a kínai fekete teák iránti kereslet egyre növekszik.

A Mao Feng útja a Yunnan-dombjain kezdődik az alig hozzáférhető teakertekben. A kínai teafa (Camellia sinensis) leveleit és bimbói kora reggel takarítják be a nők, és a lányok. Így nem szívják magukba a reggeli harmatot, és még nem indul be a levelekben a fermentációs folyamat. A feldolgozó gazdaságba való eljuttatásuk után a tealeveleket hagyják elhervadni. Ez a folyamat vagy a szabadban, félárnyékban, vagy a különleges ventilátorokkal ellátott szobákban történik. Ezt követi a levelek bodorítása és a fermentálása. Az enzimek oxidációjának a folyamatát nagy figyelemmel kísérik. Ezért mind a fermentáció hőmérsékletét, és hosszát, mind a tea páratartalmát a tulajdonosok gondos figyelemmel kísérik. Csak a pontos értékek, és a tényezők tökéletes összhangja hozza meg a kívánt eredményeket. Az egyik utolsó lépés a tea szárítása – amely vagy a tűz fölött, vagy nagy serpenyőkön történik. Ezt követően a teát mérete és minősége szerint átválogatják, csomagolják és exportálják.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

Ezt a teát vékony, drótszerű levelek jellemzik. Az íze telt, nemesen keserű, gyümölcsös tónusokkal koronázva. Az utóíze hosszú, friss, keserédes. Mao Feng tiszta, mély vörös, egészen aranyszínű infúziót ad. Barna cukorral lehet ízesíteni, jeges teaként is nagyszerű.

Elkészítése

  1. Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Mao Feng (50g)”