Miyazaki Bio Gyokuro (50g)

9.990 Ft

Engedélyezett utánrendelésre

  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Miyazaki
Íz: Umami
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Az árnyékos kertek Bio minőségű japán királya. Finomított ízű zöld tea, amely lágyságával és mégis erőteljes intenzitása révén teljesen aláveti Önt. Gazdag színének köszönhetően elnyerte magának a jade könny jelentését, és olyan benyomást kelt Önben hogy minden érzékszervével élvezni fogja. Nem hiába, a Gyokuro az egyik legjobb japán tea, amelyet csak a legelismertebb vendégek imádnak, és a Miyazaki terület egyike az egyedi drágaköveknek.

Csak Japán déli részén, Kiotó szigetén található a Miyazaki prefektúra. Két oldalán az óceán mossa, ezért enyhe éghajlat van, sok napsütés és a tengeri levegő frissessége. A korábban elhanyagolt régió az utóbbi években jelent meg, és a teáival egyik díjat a másik után nyeri. A kertekben nagyon öreg fákat és tea cserjéket termesztenek, amelyekből később előállítják a terület valódi tea-ritkaságát – a Miyazaki Gyokuro -t. Hangsúlyt fektetnek a fa természetes növekedésébe való behatolás minimalizálására, hogy pontosan azt vegye igénybe, amire szüksége van a természetből.

Közvetlenül a rügyek kinyílása után a teafákat teljesen szalma szőnyegek árnyékolják, és közel három hétig rejtve maradnak a napsugarak ellen. Ennek eredményeként a sötétzöld levelek gazdag mennyiségben tartalmaznak teint és aminosavakat. Ezek közül talán a legfontosabb az L-teanin, amelynek pozitív hatásaival a tudományos közösséget évek óta lenyűgözi. Ezenkívül az árnyék egy anyagot bocsát ki a levelek szövetébe ami a neves umami íz mögött áll. Ezt “ötödik íznek” is hívják (édes, sós, savanyú és keserű), és aligha lehet egyértelműen leírni. De ha megkóstolja, akkor biztosan a csapdájába esik.

Húsz nap szürkület után megtörténik a betakarítás, amely csak a hibátlan levelek gondos kiválasztásával biztosítja, hogy a legjobb tea kerüljön a kapott teába. A hab a torta tetején a levelek és rügyek gőzölése és utólagos kézi formázása az ősi hagyományos módszerek szerint.
Japán Gyokura-termelése alacsony – csak néhány tonna évente – a növekedés és az azt követő termelés kihívást jelentő körülményei miatt, ami a hatalmas világkereslet miatt ritka kérdés.

Japán Miyazaki Gyokuro, akárcsak a többi zöld tea, nem megy keresztül erjedésen, ezért megőrzi nagy mennyiségű antioxidánst és tiszta természetét . A másik teához e kategóriában viszont emeli a félreérthetetlen finomság és selymes íz az első kortytól a teáskanna aljáig.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A híres japán Gyokuro zöld tea kiváló bio minőségű. Infúziója sárgászöld színű, az umami ötödik különleges ízét fogjuk érezni, finom édességgel kombinálva.

Elkészítése

  • Tegyen 1 teáskanál Gyokuro-t 1,5-2 dl vízhez.
  • Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  • A Gyokuro-t 70-80 ° C vízzel öntse le. A Gyokuro-t magasabb hőmérsékletű vízzel történő leöntése a tea rosszabb ízét és illatát eredményezheti.
  • Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
  • A Gyokuro 3-szor leönthető.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Miyazaki Bio Gyokuro (50g)”