Miyazaki Bio Gyokuro

7.990 Ft27.990 Ft

Törlés
  • Leírás
  • További információk

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Miyazaki
Íz: Umami
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Az árnyékos kertek Bio minőségű japán királya. Finomított ízű zöld tea, amely lágyságával és mégis erőteljes intenzitása révén teljesen aláveti Önt. Gazdag színének köszönhetően elnyerte magának a jade könny jelentését, és olyan benyomást kelt Önben hogy minden érzékszervével élvezni fogja. Nem hiába, a Gyokuro az egyik legjobb japán tea, amelyet csak a legelismertebb vendégek imádnak, és a Miyazaki terület egyike az egyedi drágaköveknek.

Csak Japán déli részén, Kiotó szigetén található a Miyazaki prefektúra. Két oldalán az óceán mossa, ezért enyhe éghajlat van, sok napsütés és a tengeri levegő frissessége. A korábban elhanyagolt régió az utóbbi években jelent meg, és a teáival egyik díjat a másik után nyeri. A kertekben nagyon öreg fákat és tea cserjéket termesztenek, amelyekből később előállítják a terület valódi tea-ritkaságát – a Miyazaki Gyokuro -t. Hangsúlyt fektetnek a fa természetes növekedésébe való behatolás minimalizálására, hogy pontosan azt vegye igénybe, amire szüksége van a természetből.

Közvetlenül a rügyek kinyílása után a teafákat teljesen szalma szőnyegek árnyékolják, és közel három hétig rejtve maradnak a napsugarak ellen. Ennek eredményeként a sötétzöld levelek gazdag mennyiségben tartalmaznak teint és aminosavakat. Ezek közül talán a legfontosabb az L-teanin, amelynek pozitív hatásaival a tudományos közösséget évek óta lenyűgözi. Ezenkívül az árnyék egy anyagot bocsát ki a levelek szövetébe ami a neves umami íz mögött áll. Ezt “ötödik íznek” is hívják (édes, sós, savanyú és keserű), és aligha lehet egyértelműen leírni. De ha megkóstolja, akkor biztosan a csapdájába esik.

Húsz nap szürkület után megtörténik a betakarítás, amely csak a hibátlan levelek gondos kiválasztásával biztosítja, hogy a legjobb tea kerüljön a kapott teába. A hab a torta tetején a levelek és rügyek gőzölése és utólagos kézi formázása az ősi hagyományos módszerek szerint.
Japán Gyokura-termelése alacsony – csak néhány tonna évente – a növekedés és az azt követő termelés kihívást jelentő körülményei miatt, ami a hatalmas világkereslet miatt ritka kérdés.

Japán Miyazaki Gyokuro, akárcsak a többi zöld tea, nem megy keresztül erjedésen, ezért megőrzi nagy mennyiségű antioxidánst és tiszta természetét . A másik teához e kategóriában viszont emeli a félreérthetetlen finomság és selymes íz az első kortytól a teáskanna aljáig.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Miyazaki Bio Gyokuro”