Barion Pixel
 

Ötlevelű Ginzeng (Jiaogulan) (50g)

4.990 Ft

Elfogyott

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
 • Leírás
 • További információk
 • Íze
 • Elkészítése
 • Hatása

Leírás

Származási hely: Kína
Íze: Édes, gyengéd
Gyerekek számára: 10 éves kortól

Az emberiség 600 éve ismeri a Jiaogulánt. És beilleszkedett a halhatatlanság gyógynövényei közé. Botanikailag ez egy ötlevelű ginzeng, népszerű a népi gyógyászatban, az immunitás fokozására és a legtöbb betegség megelőzésére. Kínában arról számoltak be, hogy a rendszeresen használó lakosságnak itt él a világ legtöbb száz éves embere. Velünk tart?

A Jiaogulan a déli kínai hegyekből származik, de fokozatosan terjed Thaiföldön és Japánban. A tökcsalád kúszó növényének botanikus neve Gynostema ötlevelű (Gynostemma pentaphyllum), de megtalálhatjuk déli ginzeng, xianxao (Kína) vagy amazachur (Japán) is. Fagyálló, és sok cseh kertész termeszti cserépben. Azonban az ilyen gyógynövények hatása nem mondható 100% -nak. A teljesen eltérő éghajlati viszonyok, a talajösszetétel és a napfény intenzitása megváltoztatja a növényi anyag ízét
és kémiai összetételét.

Annak érdekében, hogy a Jiaogulanból öntetet lehessen készíteni, gyűjtik a leveleit a levélnyélt és minimum szárat. Kémiai anyag hozzáadása nélkül a gyógynövény gondosan szárított. Az ilyen teát hűvösben vagy legfeljebb szobahőmérsékleten kell tárolni. Fontos, hogy száraz, sötét és légmentesen. A többi szárított gyógynövényhez hasonlóan a Jiaogulan gyorsan felszívja a környező szagokat.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A rendkívüli gyógynövény infúziója világos zöldes-sárgás színű. Az infúzió édes. Könnyű füves frissességet is találunk benne. A fanyarság elhanyagolható.

Elkészítése

 1. Öntse le a gyógynövényt 90 ° C vízzel, golyónként 250ml víz arányában.
 2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 golyóval többet hozzá.
 3. Áztatási idő 3 – 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hatása

Néha ajánlatos tanácsot kérni, főképp, ha az egészségünkről van szó. Ez a növény pontosan erre képes. Megtanítja a szervezetünket megvédeni magát a káros hatásoktól. A jiaogulanu egy adaptogén növény.

De az egészségünk érdekében ennél sokkal többet tesz:

  • Energiával lát el bennünket
  • Növeli az immunitást
  • Javítja a hangulatot, és enyhíti a stresszt
  • Jó hatással van a szívműködésre
  • Szabályozza az emésztést
  • Megkönnyíti az elalvást, és elmélyíti azt
  • Segít a fogyásban,
  • Táplálja a bőrt, és lassítja az idő előtti öregedést
  • Kiegyenlíti a vércukorszintet

A jiaogulan, amelyet népiesen öt levelű ginzengnek neveznek egy kúszónövény. Semmi köze a valódi ginzenghez, mégis a hasonló hatóanyagai végett a népi gyógyászat így nevezte el. Dél-Kínában, ahonnan a jiaogulán származik a valódi ginzeng hiánycikknek számított, emellett nagyon drága is volt, így megfelelő alternatívát kerestek a helyettesítésére. És sikerült is rátalálniuk.

Az öt levelű gynostema a jiaogulan hivatalos neve, a dél-kínai hegyvidéki területekről Japánba, és Thaiföldre terjedt át. Az adaptogén hatásai miatt megszerezte a “halhatatlanság gyógynövénye” becenevet. Valójában az örök életet nem biztosítja, de megvédheti szervezetünket a külső környezet egyre inkább káros hatásaitól. A növényben megtalálható hatóanyagok mennyisége a környezetétől függ, amelyben nő. A jiaogulangot viszonylag könnyen termeszthetnénk hazánkban is, de hatóanyagaihoz csakis a hazájában jut. Ezért a vásárláskor inkább ellenőrizze a származást.

Az öt levelű ginzeng szárított leveleiből kiváló ízű főzetet készíthet. Érdekes, hogy ellentétben más teákkal és gyógynövényes infúziókkal, a főzete nem keseredik meg, ha túl hosszan lúgozzuk.

A hormonális szint lehetséges megváltozása miatt nem ajánlott terhes, és szoptató nőknek fogyasztani a belőle készült főzetet. A véralvadási zavarokkal küzdő személyeknek is kerülniük kell a fogyasztását.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Ötlevelű Ginzeng (Jiaogulan) (50g)”