Barion Pixel
 

Puer Super (BIO) (50g)

2.500 Ft

Elfogyott

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
 • Leírás
 • További információk
 • Íze
 • Elkészítése
 • Hatása

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Yunnan
Íz: Földes
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Amikor hiányzik az öröm az életéből, amikor szüksége van élénkítésre, amikor barátra van szüksége az esős délutánon. Mindig itt van a minőségi tea. Ez minden oldalról örömöt szerez. Az ízlelőbimbók fürdeni fognak, az emésztés boldogan felugrik, a rosszkedv elillan messze földre. A Pu Erh Bio minőségben ízletes boldogság minden napra.

Hagyományosan a Pu Erh a kínai Yunnan tartományba tartozik. Igaz, hogy Vietnamban, Laosban vagy Burmában is gyárott, de ragaszkodunk a klasszikusokhoz, és a Pu Erh-t közvetlenül a hazájából kínáljuk. Yunnan kiváló feltételeket nyújt a kínai teák (Camellia sinensis) növekedéséhez – dombos terep és gyakori csapadék. A Pu Erhu készítésére szánt tea növényeknek szokatlanul nagy levelei vannak. Évente többször szüretelik- a legkedveltebb a tavaszi szüreti tea, ritkán szedik a leveleket a Pu Erh-nek télen. A betakarítás általában nyáron történik. Pu Erh nagyon különleges módon készül. A pontos receptet a gazdálkodók őrzik, mint a legnagyobb kincset.

Alapvetően a gyártásnak két fázisa van. Először is előkészítik a Mao Cha -t a betakarítás után hagyják, hogy a levelek közvetlen napsütésben hervadjanak. Ezután egy száraz serpenyőben melegítik őket, ahol a tapasztalt gazdák sodorják és forgatják. Ezt “zöld gyilkosságnak” hívják, mert a magas hőmérséklet megállítja az enzimak aktivitását. A leveleket ezután megszárítják és újra feltekercselik. A második fázis Sheng Cha.

Ez hosszabb ideig tart (több napig vagy egy évig). Mao Cha-t nedvesítik és hadják fermentálni. Mivel a leveleken számos baktérium és gomba van, ez a folyamat teljesen természetes. Ennek köszönhetően a tea megérik. Végül osztályozott, párolt és különböző formákba nyomják. Lehet fészek, tégla, kocka,vagy lepény. Gyakran dombornyomott, egész tealevelekkel, virágokkal és hasonlókkal. Súlyuk 3 grammos és 3 kg közötti.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

Ez a Pu Erh pompásan finom. Az ízében természetesen felismerheti a földi tónust, de kellemesen stabil. Az aroma tiszta és fanyar. Az infúzió sötét narancssárgától nagyon sötét barna színű, fekete kávéra hasonlít. A Pu Erh Super Bio kiválóan alkalmas jeges teára.

Elkészítése

 1. Öntse le a Pu – Erh teát forrásban lévő forró vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
 2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
 3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hatása

Meglepő, hogy egy növényből, a Camellia Sinensisből hányféle tea készíthető. Pu Erh egyike a számos igazi teák képviselőinek, méltán állíthatjuk, hogy nem hoz szégyent a rokonaira.

Éppen ellenkezőleg:

  • Bestartolja az anyagcserét
  • Védi a szívet
  • Növeli az immunitást
  • Véd a baktériumok ellen
  • Sok antioxidánst tartalmaz
  • Jó energiaellátást biztosít
  • Szabályozza az emésztést
  • Segít könnyebben megbirkózni a másnapossággal
  • Védi a szájüreget

A pu erh egyedülálló. Semmilyen más teán nem végeznek ilyen eljárásokat, mint a pu erh-en. A teafa leveleit összegyűjtik, hagyják a napon megszáradni, úgy, hogy azok végig menjenek az egész fermentációs folyamaton. A fermentációs folyamat után a teát nedves környezetben érlelik, egy hónapig, vagy akár több évtizeden át. Nem is csoda, hogy az érettebb pu erheket akár néhány ezer dollárért is értékesítik. A pu erh -nek azonban sok variációja ismert, mivel különbözik a fermentációs idejük, és változó az is melyik stádiumukban préselik a leveleket hagyományos sütemény, vagy téglaformába. Mindenesetre az igazi pu erh csakis a kínai Yunnanból származik, ahol a története két ezer évre nyúlik vissza.

A pu erh íze az érlelése hosszától függ. A fiatal teák keserűek lehetnek, így nem igazán érdeklődnek irántuk az igazi teafogyasztók. Viszont a minőségi, jól érlelt teák nagyon finom, ínyenc ízűek. A teacserjék magukba szívják a környezetükből az illatokat, így a pu erhből készült főzet kortyolgatása közben érezni fogja a tea gyümölcsös, és egyben földes ízét. Ez a kellemesen édes kombináció az ital arany színével együtt kifinomult élményt nyújt.

A pu erh koffeint tartalmaz, ezért nem szabad kisgyermekeknek fogyasztaniuk, terhes, és szoptató nőknek is óvatosnak kell lenniük a fogyasztásával.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Puer Super (BIO) (50g)”