Barion Pixel
 

Satsuma Bio Sencha (50g)

4.500 Ft

Elfogyott

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kagoshima
Íz: Gyengéd, umami
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Egy tea, amely szokatlan édességgel jutalmazza az ízlelőbimbókat a híres umamival kombinálva. Pontosan ilyen a japán Sencha Satsuma a természettel összhangban a kémia beavatkozása nélkül. A bájos virág illata kéz a kézben jár egy frissítő ízzel, amely ösztönzi egy új napra. Kényeztesse magát egy pillanatra, és élvezze a tökéletességet amely a tea specialitás minden csészéjében rejlik a felkelő nap földjéről.

Hiába keresnék a térképen Satsuma tartományt a térképen, ez a történelmi terület elsősorban a gyönyörű kerámiáiról, beleértve a teáskészleteket volt ismert. A 19. század végén azonban a környező régiókkal együtt létrehozta a jelenlegi Kagoshima tartományt Kyushu szigetén.

A helyi teakertek világhírűek első osztályú zöld teájukról. És az sencha az egyik legnépszerűbb. Sok japán számára a tea ivás rendszeres rituálé, amely élvezetesebbé teszi a forgalmas napot. És nem feltétlenül csak egy forró kancsó ital lehet, a sencha kiváló forró nyáron jeges frissítőként ízlelheti meg.

A Japán Sencha Satsuma BIO esetében a legmagasabb minőségi fiatal leveleket gondosan választják meg, amelyeket frissesség és erős aromája jellemzi. Az első betakarítás során, április és május fordulóján, a leveleket kézzel gyűjtik, majd párolják. Ezután ismét kézzel csavarják át mély zöld színű normál tűkké. A teafák biogazdálkodása minden bizonnyal hozzájárul a tökéletes eredményhez, tehát a tápanyagban gazdag talajból el kell juttatni a szükséges anyagokat, ami jellegzetes tulajdonságokat teszi különlegessé.

A japán Sencha Satsuma elkészítésekor elvárható a bájos aroma, az édesség és az energia rohama finom kombinációja. Az első infúzióban azonban a zöld tea minden szerelmese megkapja a híres umamit, a híres ötödik ízt, amelynek köszönhetően a csésze élménye teljesen más szintre kerül.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

Az élénk sárga színű infúzió meglepő édességet és lágyságot hordoz, amelyet a végén umami koronáz.

Elkészítése

  • A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  • Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  • Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Satsuma Bio Sencha (50g)”