Barion Pixel
 
Kosár “Ogasa Sencha (50g)” a kosárba helyezve.

Shincha Kiwami Bio Gyokuro (50g)

14.400 Ft

Elfogyott

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kagosima
Íz: Édeskés, umami
Gyerekek számára: 12 éves kortól

A felkelő nap országa újabb értékes kincseit kínálja a világnak, amely sok japán zöld teát kedvelőt elcsábít. Az egyedülálló és valóban rendkívüli Gyokuro Shincha Kiwami összhangban állt a természettel és felesleges emberi beavatkozás nélkül. Ennek eredményeként rendkívüli és intenzív ízt tud nyújtani, aminek olyan könnyű engedni.

Japán egyértelműen a legjobb zöld teák otthona. Az egyik kétségtelenül a Gyokuro Shincha Kiwami bio minőségben. Egy igazi ritkaság, amely rendkívüli ízvilágával meglephet, mindenképpen megérdemel egy szuverén pozíciót a teakönyvtárban.

Japán Gyokuro Shincha Kiwami több okból is ritka. Egészen szokatlan, hogy a teljesen árnyékos teákat organikusan termesztik egyidejűleg. Az árnyékban a paraziták gyarapodnak, amelyekre a teafák nagyon fogékonyak. Ezért az ilyen árnyékos fák gondozása óriási tapasztalatra és készségekre van szükség. Ebben az esetben a leveleket tizennyolc napig teljesen megvédik a naptól, ennek köszönhetően gyönyörűen gazdag sötétzöld színt kapnak.

Ahogy a shincha név is sugallja (szabad fordításban ez az első teát jelenti), ezek az első betakarított levelek egy év alatt. A gyűjtemény Hachiju-Hachiya végének megünnepléséhez kapcsolódik, vagyis a japán holdnaptár szerint a tavasz első napja utáni 88 éjszaka időszakához. A teatermelők számára ez egy rendkívüli pillanat, amely a teafesztivált, a meditációkat és a szertartásokat kíséri. Különösen értékesnek tekintik azokat a leveleket, amelyeket ennek az időszaknak a csúcspontján szüretelnek.

Betakarítás után a teát nagyon rövid ideig főzik, és vékony, fényes tűkbe tekerik. Mivel az árnyékolás nagyon igényes a teafák számára a biotermesztésben, ezt a teát csak évente egyszer állítják elő. Ezért hívják kiwaminak, ami azt jelenti, hogy végső, tökéletes. És hiddje el nekünk, hogy az első csészében az umami hatalma alatt nem gondol mást róla.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

Az enyhén zöldes infúzió, arany csillogással, szokatlan és kiváló ízt rejt magában,egy leheletnyi édességgel és gazdag umami tónusokkal.

Elkészítése

  • Első infúzió – Öntse le a Gyokuro-t 60 ° C hőmérsékletű vízzel 3 g / 100 ml víz arányban. Hagyja 2 percig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.
  • Második infúzió – a víz hőmérséklete 70 ° C, áztatási idő 1,5 perc.
  • Harmadik infúzió – a víz hőmérséklete 80 ° C, áztatási idő 1 perc.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Shincha Kiwami Bio Gyokuro (50g)”