Shizouka Bio Sencha (Koffeinmentes) (50g)

2.700 Ft

Engedélyezett utánrendelésre

  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Shizouka
Íz: Kellemes, savanyú

Zöld kertek, öreg templomok, vulkánok és hegyi fürdők földje. Ez Japán, ami a hagyományos kultúrán és a csodás természeten kívül rendkívüli minőségű teát adott a világnak. Mi Sencha formájában hoztuk el Önnek, ami a legszigorúbb elvárásoknak felel meg, ami a termelést és a gyártást illeti. A Bio Sencha ráadásul koffeinmentes, ezért egésznapi fogyasztásra alkalmas.

Az organikusan termesztett Bio Sencha tea a Shizuoka területéről származik, amely a Fuji szent hegy lábánál fekszik. Az ültetvényeken nem szabad műtrágyákat vagy tartósítószereket használni.

A betakarítás évente egyszer, maximum kétszer, kézzel történik. A levelek hosszúkásak, finomak, kissé keserűek. Nem minden Sencha éri el a kívánt minőséget, általában az a szabály, hogy minél sötétebbek a levelek, annál jobb a tea. Mivel a Sencha tea megtalálható minden japán háztartásban, termelése óriási. A teafajták fedetlen ültetvényeken nőnek, így a lehető leghosszabb ideig napsütésnek és esőnek vannak kitéve. A leveleket 10-20 másodpercig sterilizálják. Ez megakadályozza az erjedést. Ezután a teát vékony tűkké formálják, szárítják és válogatják.

Ezen kívül a Bio Sencha koffeinmentes természetes technológiával van eltávolítva a tein a levelekből. Ezért egész nap fogyasztható.

A koffein eltávolítása a tealevelekből:

Ez a koffeinmentes tea a koffeintől (tein), mentesítve volt szén-dioxid (CO2) alkalmazásával. Több módja van hogyan lehet megszabadulni teában lévő koffeintől, de ez a forma teljesen a legbiztonságosabb. Ezen kívül a tea megőrzi eredeti ízét és egészségét ebben a formában, és nem veszíti el eredeti minőségét. Kicsit hátrány lehet, hogy ez a módszer az egyik legdrágább, de ez a folyamat teljesen természetes, és nem használ vegyszereket. Szén-dioxid (CO2) egy nem-toxikus, nem éghető gáz színtelen és szagtalan. Szabadon fordul elő a légkörben, és megtalálható minden szénsavas italban. A szén-dioxidot a nyomáson és a hőmérsékleten keresztül olyan szuperkritikus állapotba hozzák amelyben képes feloldódni, és magához kötni minden egyes koffein molekulát. Az áztatott tealeveleket forralják egy nagy kapacitású nyomástartó edényben, amely nyomás alá helyezését követően áthalad a tealevél CO2 szuperkritikus állapotban, és így kiszűri tartalmazott koffeint (TEIN). Mivel az íz molekulák nagyobbak, azok változatlanok maradnak tea és így megőrzi természetes ízét.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A legnépszerűbb japán teát finom, sárgás-zöld, csillogó fény jellemzi. A Bio Sencha kellemes, enyhén savanyú ízű, tényleg csak minimálisan fanyar. Az aroma emlékeztet a tengerre vagy az erdőre, mindenesetre hűvös és friss. A teát legfeljebb háromszor lehet leönteni. Minden egyes le öntésnél felfedezheti a híres zöld tea újabb és különleges ízét.

Készítse el a Bio Senchát, mint jeges teát. A lélek frissességét és fizikai jólétet hoz magával.

Elkészítése

  • A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  • Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  • Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
  • A zöld teát felöntheti akár háromszor is.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Shizouka Bio Sencha (Koffeinmentes) (50g)”