Shizouka Bio Sencha (Koffeinmentes)

2.300 Ft7.300 Ft

Törlés
  • Leírás
  • További információk

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Shizouka
Íz: Kellemes, savanyú

Zöld kertek, öreg templomok, vulkánok és hegyi fürdők földje. Ez Japán, ami a hagyományos kultúrán és a csodás természeten kívül rendkívüli minőségű teát adott a világnak. Mi Sencha formájában hoztuk el Önnek, ami a legszigorúbb elvárásoknak felel meg, ami a termelést és a gyártást illeti. A Bio Sencha ráadásul koffeinmentes, ezért egésznapi fogyasztásra alkalmas.

Az organikusan termesztett Bio Sencha tea a Shizuoka területéről származik, amely a Fuji szent hegy lábánál fekszik. Az ültetvényeken nem szabad műtrágyákat vagy tartósítószereket használni.

A betakarítás évente egyszer, maximum kétszer, kézzel történik. A levelek hosszúkásak, finomak, kissé keserűek. Nem minden Sencha éri el a kívánt minőséget, általában az a szabály, hogy minél sötétebbek a levelek, annál jobb a tea. Mivel a Sencha tea megtalálható minden japán háztartásban, termelése óriási. A teafajták fedetlen ültetvényeken nőnek, így a lehető leghosszabb ideig napsütésnek és esőnek vannak kitéve. A leveleket 10-20 másodpercig sterilizálják. Ez megakadályozza az erjedést. Ezután a teát vékony tűkké formálják, szárítják és válogatják.

Ezen kívül a Bio Sencha koffeinmentes természetes technológiával van eltávolítva a tein a levelekből. Ezért egész nap fogyasztható.

A koffein eltávolítása a tealevelekből:

Ez a koffeinmentes tea a koffeintől (tein), mentesítve volt szén-dioxid (CO2) alkalmazásával. Több módja van hogyan lehet megszabadulni teában lévő koffeintől, de ez a forma teljesen a legbiztonságosabb. Ezen kívül a tea megőrzi eredeti ízét és egészségét ebben a formában, és nem veszíti el eredeti minőségét. Kicsit hátrány lehet, hogy ez a módszer az egyik legdrágább, de ez a folyamat teljesen természetes, és nem használ vegyszereket. Szén-dioxid (CO2) egy nem-toxikus, nem éghető gáz színtelen és szagtalan. Szabadon fordul elő a légkörben, és megtalálható minden szénsavas italban. A szén-dioxidot a nyomáson és a hőmérsékleten keresztül olyan szuperkritikus állapotba hozzák amelyben képes feloldódni, és magához kötni minden egyes koffein molekulát. Az áztatott tealeveleket forralják egy nagy kapacitású nyomástartó edényben, amely nyomás alá helyezését követően áthalad a tealevél CO2 szuperkritikus állapotban, és így kiszűri tartalmazott koffeint (TEIN). Mivel az íz molekulák nagyobbak, azok változatlanok maradnak tea és így megőrzi természetes ízét.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Shizouka Bio Sencha (Koffeinmentes)”