Barion Pixel
 

Shizuoka Japan Bio Matcha

11.990 Ft

Elfogyott

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
 • Leírás
 • Íze
 • Elkészítése
 • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Shizuoka
Íz: Édeskés, gyengéd
Gyerekek számára: 15 éves kortól
Mennyiség: 30 gramm

Honshu szigetén, a Csendes-óceán közelében van egy prefektúra, amely a japán zöld tea teljes negyven százalékát állítja elő. És a Matchát is. Kitűnő Matchát! A Shizuoka teakertekben, a szőnyegek árnyékában minden évben finom, zamatos, mélyzöld levelek hajtanak ki. Finom folyamattal a mezőgazdasági termelők olyan Machát hoznak létre, amely Európában győzedelmeskedik. Nagyon umami.

Az organikus Matcha eredetét a Shizuoka prefektúra teakertjeiben kell keresni. Shizuoka Honshu szigetén található, a tea állítólag 1241-től tartozik a prefektúrához, amikor a magokat egy kínai szerzetes elhozta a szigetre. Shizuokát az enyhe éghajlata, a vízminősége, és a kikötők közelség nagyban segített abban, hogy a prefektúra egyike lett a világ legnagyobb zöld tea gyártóinak. A kertek általában a szent Fuji hegy lábánál találhatók. Amellett, hogy a prefektúrában zöld teát termesztenek, a helyi gazdálkodók narancsot, a japán tormát (wasabi), epret, dinnyét, és virágokat is termesztenek. A mezőgazdasági termelők, akik jártasak a Matcha termelésében, a teacserjéket a betakarításuk előtt árnyékolják. 3-4 héttel a tealevelek betakarítása előtt szőnyegekkel, vagy leplekkel árnyékolják a cserjéket, azért, hogy a Matcha jó minőségű legyen. Ez növeli a klorofill, és az aminosavak termelését a levelekben. A legfinomabb tealeveleket kézzel takarítják be. Nem tekercselik őket, nagyon óvatosan szárítják, és végül eltávolítják a tealevelek ereit és a szárait. Az így előállított anyagot Tencsának (Tencha) nevezik. A hagyományos eljárás szerint a Tenchát gránit kövek között zúzzák nagyon finom porrá. Az eredménye a Matcha, amelyet zacskókba, és eredeti dobozokba csomagolnak. Ennek célja, hogy a lehető leg frissebb maradjon a tea.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy Japán Matcha Shizuoka a BIO tanúsítványt kapott. A teafákat az ökológiai gazdálkodási rendszer keretében termesztették, és még a Matcha gyártásakor sem került ipari szennyeződés a teába. A Cha-no-yu szertartás, amely a Matcha-hoz tartozik, magában foglalja a teapor forró vízben történő felhabarása egy speciális bambusz seprű segítségével. A teát nem kell átszűrni.

További hasznos elkészítési és egyéb információkat a www.matchabox.hu oldalamon találsz!

Íze

Ennek a szerves japán Matcha teának az íze egy kicsit más, mint a többi Matcha tea íze. Ha még nem ismeri az ötödik ízt, amelynek a neve umami, most lehetősége van rá, hogy megismerje. Ezt a különleges japán elnevezés, amely a glutaminsav, és annak a sóinak a keverékére utal először 2000-ben használták. Az umamit húsokban, halakban, érett paradicsomokban, vagy sajtokban is észlelheti. Emellett a különleges tulajdonsága mellett a Matcha Shizuokát kellemes édes íz jellemzi, amely soká megmarad a szájpadon. Matcha élénkzöld színű, ha jól felhabarjuk, a felszínén tökéletes habréteg keletkezik.

Elkészítése

 1. Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
 2. Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
 3. Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
 4. A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után.

Hatása

Smaragd színű csoda, amely elrejtőzik a napfény sugarai elől. A tea, amely kivételes helyet tölt be a japán kultúrában, az uralkodók hagyományos rituális italává vált. Kína, és a felkelő nap földje közötti ellentmondás alapja. Mindez része a matcha-nak.

De ennél még sokkal több is van:

 • Ellazítja az elmét, és biztosítja a relaxáció érzetét
 • Fontos antioxidánsokban gazdag
 • Támogatja a memóriát, és a koncentrációt
 • Méregteleníti a testet
 • A rákmegelőzés részeként ajánlott
 • Energiát szolgáltat
 • Javítja a látást, harcol a szürkehályog, és a glaukóma által okozott látáskárosodásokkal
 • Erősíti az immunitást, és fellép a fertőzések ellen
 • Hasznos, a másod fokú cukorbetegségben, és gastroenterológiai rendellenességekben szenvedők számára
 • Pozitív hatással van a fogyásra

A matcha, bár első látásra nem úgy tűnik, a kínai teafából származik, ugyanúgy, mint a zöld, a fekete, vagy a fehér tea. A feldolgozása azonban egészen más. A tealevelek betakarítása előtt három héttel, vagy egy hónappal a teabokrokat óvatosan befedik, hogy azokat ne érje a napsugárzás, így magas mennyiségű klorofill marad a levelekben. A gondos kézi begyűjtésük után a legjobb levelekből eltávolítják az ereket, és a szárukat. A maradékot megpárolják, gyorsan megszárítják, majd nagy gránitkövek között intenzív, zöld színű finom porrá őrlik.

A hagyományos előállítási folyamata, valamint az ital rituális elkészítése a japán ókori történeleméből ered. A matchából készült infúziót csak a császár, a magasabb nemesség, és a szamurájok fogyaszthatták, továbbá a fontos Zen-szertartások alatt. Később, Kína is elkezdte termelni a matchát. Manapság nagy vita folyik a matcha drágább japán verziójának, és az olcsóbb kínai megfelelőjének a rajongói között. Néhány különbség ellenére, mind a két tea egészségre gyakorolt hatásai egyformák.

A matcha az egyedülálló smaragd színével, és a sajátos édes ízével fokozatosan a gasztronómia kedvencévé válik. Napjainkban már nem probléma rátalálni matcha ízesítésű fagylaltra, vagy csokoládéra, de turmixok részeként is népszerű. A por vásárlásánál ügyeljen a színére. A lassú őrléssel készített minőségi matcha mindig élénkzöld színű. A másodrendű matcha gyakran sárgás színű, mivel a gyártása során túlzottan súrlódtak a tealevelek, így a fontos klorofill eltűnt belőlük. A várandós, és a szoptató nőknek a mérsékelt fogyasztása ajánlott, főleg a benne lévő koffein tartalma végett.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Shizuoka Japan Bio Matcha”