Barion Pixel
 

Shizuoka Japan Bio Matcha

11.990 Ft

Elfogyott

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Shizuoka
Íz: Édeskés, gyengéd
Gyerekek számára: 15 éves kortól
Mennyiség: 30 gramm

Honshu szigetén, a Csendes-óceán közelében van egy prefektúra, amely a japán zöld tea teljes negyven százalékát állítja elő. És a Matchát is. Kitűnő Matchát! A Shizuoka teakertekben, a szőnyegek árnyékában minden évben finom, zamatos, mélyzöld levelek hajtanak ki. Finom folyamattal a mezőgazdasági termelők olyan Machát hoznak létre, amely Európában győzedelmeskedik. Nagyon umami.

Az organikus Matcha eredetét a Shizuoka prefektúra teakertjeiben kell keresni. Shizuoka Honshu szigetén található, a tea állítólag 1241-től tartozik a prefektúrához, amikor a magokat egy kínai szerzetes elhozta a szigetre. Shizuokát az enyhe éghajlata, a vízminősége, és a kikötők közelség nagyban segített abban, hogy a prefektúra egyike lett a világ legnagyobb zöld tea gyártóinak. A kertek általában a szent Fuji hegy lábánál találhatók. Amellett, hogy a prefektúrában zöld teát termesztenek, a helyi gazdálkodók narancsot, a japán tormát (wasabi), epret, dinnyét, és virágokat is termesztenek. A mezőgazdasági termelők, akik jártasak a Matcha termelésében, a teacserjéket a betakarításuk előtt árnyékolják. 3-4 héttel a tealevelek betakarítása előtt szőnyegekkel, vagy leplekkel árnyékolják a cserjéket, azért, hogy a Matcha jó minőségű legyen. Ez növeli a klorofill, és az aminosavak termelését a levelekben. A legfinomabb tealeveleket kézzel takarítják be. Nem tekercselik őket, nagyon óvatosan szárítják, és végül eltávolítják a tealevelek ereit és a szárait. Az így előállított anyagot Tencsának (Tencha) nevezik. A hagyományos eljárás szerint a Tenchát gránit kövek között zúzzák nagyon finom porrá. Az eredménye a Matcha, amelyet zacskókba, és eredeti dobozokba csomagolnak. Ennek célja, hogy a lehető leg frissebb maradjon a tea.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy Japán Matcha Shizuoka a BIO tanúsítványt kapott. A teafákat az ökológiai gazdálkodási rendszer keretében termesztették, és még a Matcha gyártásakor sem került ipari szennyeződés a teába. A Cha-no-yu szertartás, amely a Matcha-hoz tartozik, magában foglalja a teapor forró vízben történő felhabarása egy speciális bambusz seprű segítségével. A teát nem kell átszűrni.

További hasznos elkészítési és egyéb információkat a www.matchabox.hu oldalamon találsz!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Shizuoka Japan Bio Matcha”