- "White Downy BIO (50g)" nem adható a kosárhoz, mert a termék elfogyott.
- Leírás
- További információk
- Íze
- Elkészítése
- Hatása
Leírás
Származási hely: Japán
Vidék: Kumamoto
Íz: Édeskés, umami
Gyerekek számára: 12 éves kortól
A tavasz hívogatása, a frissesség és a végtelen béke megtestesülése. Ez egy prémium sencha, tele umami ízzel, amely tökéletes összhangban nőtt fel az érintetlen természettel a monumentális Aso vulkán felügyelete alatt. Vitathatatlan példa arra, hogy a japán teamesterek valóban ismerik mesterségüket, ráadásul még tovább tudják vinni azt.
A Kumamoto prefektúra Kyushu-sziget szívében található. Manapság nehéz lenne megtalálni a térképeken a Soyo területét, az 1980-as években más kisebb falvakkal együtt beolvadt Yamato újonnan alakult városába. De a tea termesztésének hagyománya azonban megmaradt. Nem csoda, hiszen a helyi táj ideális feltételeket biztosít hozzá.
A fenséges Aso vulkán, amely egész Japán legnagyobb vulkánja, hatalmas ásványkincsekkel gazdagította a vidéket. A gyakori hőmérséklet-változások, a köd és a Kikuchi folyó kristálytiszta forrása, valamint a termékeny talaj az oka annak, hogy mindenféle kémiai beavatkozás nélkül is ilyen intenzív ízű, prémium minőségű senchát lehet készíteni.
A teakertek, amelyekben ez a sencha nő, 179 hektáros területen terül el, 300–500 m tengerszint feletti magasságban. A pára itt szinte napirend, amely a levelek igazán mélyzöld színét okozza. A szüret tavasz elején történik, ami az íz és az aroma intenzív frissességében tükröződik. A teát hagyományosan gőzöléssel dolgozzák fel, és végső formája a kis tűkhöz hasonlít.
A japán teamesterek nagy hangsúlyt fektetnek az úgynevezett “arany cseppre”. Úgy vélik, hogy a csészébe eső infúzió utolsó cseppjében a tea minden ereje és az umami varázslatos ereje el van rejtve. Ez bizonyítja a termelők végtelen erőfeszítéseit és egyúttal az őszinte munkáért járó jutalmat. Élvezze tehát a Kumamoto Soyo Sencha Premium BIO-t egészen az aranycseppig, és hagyja hogy intenzitása elvarázsolja.
További információk
Mennyiség | 50 g, 100 g |
---|
Íze
Gyönyörű játék, világos zöld tónusok, arany árnyalatokkal. Telt és gazdag ízében nagyon kellemes édesség nyilvánul meg egy jellegzetes umami vonallal, fanyar befejezés nélkül.
Elkészítése
- Öntse le a zöld teát 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez. Teáskannában történő teakészítéshez adjon hozzá 1 teáskanállal többet.
- Öntsünk bele 70 °C-os vizet. A magasabb hőmérsékletű vízzel való felöntés rosszabb ízű és illatú teát eredményezhet.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csésze), majd szűrjük le.
Hatása
Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.
Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:
- Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
- Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
- Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
- Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
- Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
- Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
- Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
- A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
- Segít az arthritisben szenvedőknek
Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.
Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.
A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.
Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.
A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.
Hozzászólások
Még nincs hozzászólás.