Virágzó Mandula

2.100 Ft

A csomag 3 db teagolyót tartalmaz!

Engedélyezett utánrendelésre

  • Leírás
  • Íze
  • Elkészítése

Leírás

Származási hely: Kína
Íz: Jázmin, virágos
Gyerekek számára: 6 éves kortól

Összetétele: Zöld tea 100%, Jázminvirág, Körömvirág

Virágzó teák bizonyos mértékig illusztrálják a kínai történelmet. Termelésük művészete ősi. Állítólag a kínai császárok és udvaruk örömére készültek.

Csodálatos kézzel készített virágzó teák, amelynek alapja a részletesen egybe csomózott tealevelek a különböző színes virágok voltak, lenyűgözte szépségével minden generáció uralkodóit.

A hatvanas évek után a virágzó teákat a kínai kormány burzsoának titulálta, ezért betiltatta a készítését és eladásást is.

Napjainkban  a virágzó teák fénykorukat élik- visszatértek és az ország a világ minden tájára exportálja őket.

Gyönyörű ajándékokká váltak, örömteli pillanatokat hoznak , békét és  tiszta harmóniát. Ha virágzik a tea, az idő egy darabig megáll.

Romantikus élmények, romantikus elnevezések

A virágzó teák elnevezése általában a bennük levő virágból származik. Krizantém, jázmin, liliom, hibiszkusz vagy körömvirág lehet. A tea kinyílása mindig nagy meglepetés.

A zöld tea leveleinek és a közre fogott virágok kinyílása percekig  csodálatos élményt nyújtanak. A kicsi gömböket, szíveket és különböző formákat érdemes átlatszó pohárba ,illetve üveg edénybe rakva leforrázni, hogy az élmény elmaradhatatlan legyen.

Virágzó teákat többször is le lehet önteni, persze csak az első alkalommal nyújtja eme csodálatos élményt.

Ha sajnálja, kidobni a virágot  fogyasztása után, hideg vízbe teheti, és néhány napig élvezheti romantikus szépségét-amíg nem halványodik el a színe.

Íze

A virágzó tea öntete általában világos színű,hogy gyönyörűen kiemelje a tea virágát. Nem jelentenek kivételt még a virágzó mandulák sem. Az ital finom sárga színű. Az íze finoman enyhe, kellemesen frissítő és jázminos.

Elkészítése

  1. Virágzó tea – 1 adag (golyócska), öntse le 0,3 l 80 °C-os vizzel.
  2. A kioldódási idő 3-5 perc.
  3. Egy kinyílt virág többször használható. Az infúziók száma 2-3.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Virágzó Mandula”