Wazuka Premium Japan Bio Matcha

17.990 Ft

Elfogyott

 • Leírás
 • Íze
 • Elkészítése
 • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Wazuka
Íz: Édes, fűszeres
Gyerekek számára: 15 éves kortól
Mennyiség: 30 gramm

Védve a naptól, gondosan szárítva, erektől és száraktól megszabadítva, lágy porrá darálva. A tealevelek, amelyek a szertartásos Matcha ital tiszteletbeli részesei, elejétől a végéig gondoskodás veszi őket körül. Cserébe a maximumot nyújtják: egyedi ízt, gyönyörű zöld színt, hatalmas mennyiségű aminosavat és antioxidánst. És ráadásul teint, vitaminokat és ásványi anyagokat. A legmagasabb minőség röviden a legmagasabb minőség.

A Wazuka prefektúra a japán Honshu sziget déli részén található. A többnyire mezőgazdasági terület, rendkívüli minőségű zöld teák előállításával büszkélkedhet. A prefektúra körülbelül 300 teakerttel büszkélkedhet. Legtöbbjüket az úgynevezett Kamakura időszakban (1192-1333) alapították, amely időszak Japánban az autonómiaért való harcokért, a gyilkosságokért, számos kulturális és gazdasági változás miatt számos vers, és könyv tárgyává vált. A Wazuka teagyártása a Sencha-ra és a Matcha-ra összpontosít. A teakertek egész évben gyönyörű látványt nyújtanak, így nem meglepő, hogy a hegyek között található terület az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont. Az éves Chagenkyo Matsuri fesztivál, amelyre mindig november első hétvégéjén kerül sor, a tea rajongóinak felejthetetlen élményt nyújt.

A kínai teacserjéket (Camellia sinensis), amelyekről a betakarított tealeveleket a Matcha elkészítéséhez használják fel, 3-4 héttel a betakarításuk előtt szőnyegekkel, vagy leplekkel árnyékolják. Ahhoz, hogy a Matcha jó minőségű legyen, a napfény intenzitását 90% -kal le kell csökkenteni. Ez növeli a klorofill, és az aminosavak termelését a levelekben.

A legfinomabb tealeveleket kézzel takarítják be. Nem tekercselik őket, nagyon óvatosan szárítják, és végül eltávolítják a tealevelek ereit és a szárait. Az így előállított anyagot Tencsának (Tencha) nevezik. A hagyományos eljárás szerint a Tenchát gránit kövek között zúzzák nagyon finom porrá. Az eredménye a Matcha, amelyet zacskókba, és dobozokba csomagolnak. Mindezt azért teszik, hogy a teát ne érje napfény, vagy nedvesség, ellenkező esetben a tea megsemmisülne. A Matcha Japan Premium Organic zöld tea esetében a teafákat az ökológiai gazdálkodási rendszer keretében termesztették, és még a Matcha gyártásakor sem került ipari szennyeződés a teába. . A Cha-no-yu szertartásról csak rövid említést teszünk, amely magában foglalja a teapor forró vízben történő felhabarása egy speciális bambusz seprű segítségével.

További hasznos elkészítési és egyéb információkat a www.matchabox.hu oldalamon találsz!

Íze

A Matcha íze egyszerre bonyolult és érdekes. Kezdetben kellemes pikáns ízt érzünk, majd gyenge fanyarságot, és végül édes ízt, amely soká megmarad a szájpadon. Az ital élénkzöld színű. Ha helyesen habarja fel, a tea felszínén szép hab keletkezik, és a Matcha besűrűsödik.

Elkészítése

 1. Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
 2. Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
 3. Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
 4. A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után.

Hatása

Smaragd színű csoda, amely elrejtőzik a napfény sugarai elől. A tea, amely kivételes helyet tölt be a japán kultúrában, az uralkodók hagyományos rituális italává vált. Kína, és a felkelő nap földje közötti ellentmondás alapja. Mindez része a matcha-nak.

De ennél még sokkal több is van:

 • Ellazítja az elmét, és biztosítja a relaxáció érzetét
 • Fontos antioxidánsokban gazdag
 • Támogatja a memóriát, és a koncentrációt
 • Méregteleníti a testet
 • A rákmegelőzés részeként ajánlott
 • Energiát szolgáltat
 • Javítja a látást, harcol a szürkehályog, és a glaukóma által okozott látáskárosodásokkal
 • Erősíti az immunitást, és fellép a fertőzések ellen
 • Hasznos, a másod fokú cukorbetegségben, és gastroenterológiai rendellenességekben szenvedők számára
 • Pozitív hatással van a fogyásra

A matcha, bár első látásra nem úgy tűnik, a kínai teafából származik, ugyanúgy, mint a zöld, a fekete, vagy a fehér tea. A feldolgozása azonban egészen más. A tealevelek betakarítása előtt három héttel, vagy egy hónappal a teabokrokat óvatosan befedik, hogy azokat ne érje a napsugárzás, így magas mennyiségű klorofill marad a levelekben. A gondos kézi begyűjtésük után a legjobb levelekből eltávolítják az ereket, és a szárukat. A maradékot megpárolják, gyorsan megszárítják, majd nagy gránitkövek között intenzív, zöld színű finom porrá őrlik.

A hagyományos előállítási folyamata, valamint az ital rituális elkészítése a japán ókori történeleméből ered. A matchából készült infúziót csak a császár, a magasabb nemesség, és a szamurájok fogyaszthatták, továbbá a fontos Zen-szertartások alatt. Később, Kína is elkezdte termelni a matchát. Manapság nagy vita folyik a matcha drágább japán verziójának, és az olcsóbb kínai megfelelőjének a rajongói között. Néhány különbség ellenére, mind a két tea egészségre gyakorolt hatásai egyformák.

A matcha az egyedülálló smaragd színével, és a sajátos édes ízével fokozatosan a gasztronómia kedvencévé válik. Napjainkban már nem probléma rátalálni matcha ízesítésű fagylaltra, vagy csokoládéra, de turmixok részeként is népszerű. A por vásárlásánál ügyeljen a színére. A lassú őrléssel készített minőségi matcha mindig élénkzöld színű. A másodrendű matcha gyakran sárgás színű, mivel a gyártása során túlzottan súrlódtak a tealevelek, így a fontos klorofill eltűnt belőlük. A várandós, és a szoptató nőknek a mérsékelt fogyasztása ajánlott, főleg a benne lévő koffein tartalma végett.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Wazuka Premium Japan Bio Matcha”