Yabukita Sencha

11.890 Ft41.990 Ft

Törlés
  • Leírás
  • További információk

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Shizouka
Íz: Umami
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Kevés ember dicsekedhet azzal, hogy a munkája teljesen megváltoztatta a felkelő nap földjének a tea bajnokságát. Egy Sugiyama Hikosaburo nevű férfi a teacserjékből kinemesítette a Yabukita fajta teafát, így neki köszönhetjük, hogy mi is élvezhetjük minden egyes csésze zöld teából származó tökéletes ízek játékát.

A Shizuoka prefektúra a japán Honshu szigeten található. Hűvösebb éghajlata miatt Sugiyama Hikosaburo teatermelő 1908-ban úgy döntött, hogy kipróbálja két új fajtájának a képességeit. Yabukitának, és Yabuminaminak nevezte el őket. A Yabu a bambusz ligetek elnevezéséből származik, a kita jelentése észak, és a minami jelentése dél. Természetesen a levelek minősége mellett főleg arra fektették a hangsúlyt, hogy tudnak a növények ellenállni a hidegnek. A Yabukita ezen a téren magasan nyert. Évek óta végzett tesztelése után 1953-ban regisztrálta a növényeket, és így megnyitotta az ajtót a japán teatermesztés megváltozása felé. Azóta Yabukita fokozatosan elterjedt az ország legtöbb ültetvényében, ám Shizuoka régióban továbbra is fenntartja a kiváltságos helyét. Japán Sencha Yabukita prémium minőségű tea. Az előállításához használt levelek az első betakarításból származnak.

Ezért is tartalmazzák a legfontosabb anyagokat, amelyek a híres könnyedségű, és a jellegzetes umami aromához szükségesek. Ezen kívül csak a legfelső leveleket takarítják be, amelyek magukban tartják a frissességüket, megtartják az élénk színüket, a belőlük készült főzet pedig édeskés ízű.  A Sencha teljes napsütésben érlelődik, más fajtákkal ellentétben. A betakarításuk után a tealeveleket megpárolják, így megakadályozzák azok további oxidációját. Ezután a tealeveleket finom tű alakba sodorják, és a végül kiszárítják. A viszonylag egyszerű termesztésének, és a főzete előállítási módjának köszönhetően a Sencha Japánban a legnépszerűbb tea. A 17. században Kínából importálták, napjainkban pedig a termelés akár 80% -át is alkothatja.

Az utóbbi években elterjedt a jeges tea változatának a fogyasztása, amely különösen nyáron nagyon frissítő hatású. Az előállítását kipróbálhatja a cold brew segítségével is. A jeges zöld tea elkészítéséhez csakis a legjobb minőségű teákat használja fel, különben a kapott ital nem fogja elérni a kívánt tulajdonságokat.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Yabukita Sencha”