Barion Pixel
 

Kyoto Matcha Masudaen

A terméket akciós áron tudod megvásárolni a Nio Teas oldalán, az 5ELEMTEAI kuponkóddal, ami automatikusan jóváíródik a kosárban.

További infók és vásárlás

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Származása
  • JAS tanúsítvány

Leírás

A Kyoto Matcha Masudaen egy prémium matcha, amelyet Shizuoka úr készít Kiotóban. Ez a Kyoto Matcha élénkzöld színű és sima, édes ízű.

Származása

A termelőről és a termelés helye

A kiotói matchát Masuda úr termeszti, egy Shizuokából származó képzett teatermesztő, aki egy jelentős teaföldet felügyel. A farmján tett látogatásunk során Masuda úr átfogóan bemutatta nekünk a teakészítési folyamatot a termesztéstől a csomagolásig.

Ezen kívül felfedeztük a matcha tea különböző fajtáit, amelyeket a teaföldjén termel. A teanövények első szüreteléséből szertartási minőségű matcha készül, amely elég selymesen sima ahhoz, hogy simán fogyasszuk, míg a későbbi szüretekből olyan matcha készül, amely tökéletesen illik a tejeskávékhoz.

Ahogy a neve is sugallja, a Kyoto Matcha-t a japán Kiotóban termesztik. Kiotónak nagy múltja van a prémium matcha tea előállításában. Az első Japánban ültetett teanövényeket 1192-ben ültették el egy Kiotótól északra fekvő templom földjén. Azóta Kiotó és Uji régiója a teatermesztés melegágya. különösen a matcha.

JAS tanúsítvány

A JAS logó, amely a japán mezőgazdasági szabványokat jelenti, megtalálható a Wazuka Tea Nakai Superior és számos más teánkon. Ez a címke garantálja, hogy a termékeket növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül termesztik.

A Nio-nál a kiválasztási folyamat során előnyben részesítjük a növényvédőszerektől és vegyszerektől teljesen mentes teaföldeket. Amikor nagyobb teatermelőkkel dolgozunk együtt, megköveteljük tőlük a JAS-címkét, amelyet csak talajmintavétel és vizsgálat útján lehet megszerezni.

A kisebb teatermelők esetében, akik még nem szerezték meg a minősítést, elfogadjuk a “peszticidmentes” címkét, és igyekszünk lehetőséget kínálni a kistermelőknek anélkül, hogy túl szigorúvá tennénk az átvilágítási folyamatot. Célunk, hogy támogassuk a kivételes teatermelést, miközben fenntartjuk a növényvédőszer-mentes gazdálkodás iránti elkötelezettségünket.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Kyoto Matcha Masudaen”