Barion Pixel
 

Makato Sencha (50g)

2.000 Ft

Elfogyott

  • Leírás
  • További információk

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Shizouka
Íz: Édeskés, virágos, füves
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Japánban tudják mi a jó. Az egészséges étel, szeretet a természethez, tisztelet és becsület. A japánoknak rendkívüli kapcsolatuk van a hagyományokhoz, nagyon gondosak és tisztelettudóak. Hasonló tisztelettel közelítenek már több ezer éve a tea termeléséhez. A híres japán teakertek adják a világnak a feledhetetlen illatokat és ízeket. Szállítjuk, hogy megoszthassuk Önnel ezt a csodálatot. Hagyja magát elcsábítani.

Mit lehet írni egy olyan teáról, amely megtalálható minden japán háztartásban és népszerűsége világszerte növekszik? Sencha egy zöld kincs amelyet a japán Camellia sinensis cserjéről gyűjtöttek be, a felkelő nap földjére egyébként, egy kínai szerzetes hozta. A japán kertészek és termesztők a cserjéket a hegyoldalon és a völgyekben ültetik. A növekedés helyétől, a magasságtól, a csapadéktól és az éves hőmérsékletektől függően az egyes teák eltérőek.

Szintén fontos a tealevél betakarításának és feldolgozásának módja.

A Sencha Makato a Shizuoka régióból származik, bőséges gazdag természeti környezetben, történelmi és kulturális örökségben. Észak felé a Fuji-hegy határolja, délen a Csendes-óceán. Az enyhe éghajlat kiváló minőségű tea kivételes minőséget biztosít. Ezért a gyűjtésére és feldolgozására is a legnagyobb figyelmet fordítanak. A betakarítást többnyire az országban élő nők irányítják, akik kora reggel indulnak az ültetvényre. Összegyűjtik az első két levelet a tea cserje minden ágáról , amelyek a legjobb minőségűek és a leggazdagabb aromát és a legtöbb értékes anyagot tartalmazzák. Legkésőbb 10-20 órával a betakarítást követően a leveleket szét kell teríteni és hervadni hagyni. A következőkben különleges Sencha típusú, egy rövid, kb. 20 másodperces párolás. Így az oxidáció leáll, és a zöld tea gyönyörű smaragdzöld színt és természetes ízt és aromát tart fenn. A következő lépés a levelek finom tűkbe való tekerése szárítás és válogatás minőség szerint.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Makato Sencha (50g)”