Barion Pixel
 

Ötlevelű Ginseng Gynostemma (50g)

2.800 Ft

Csak 1 maradt készleten

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Íze
  • Elkészítése

Leírás

Származási hely: Kína
Íz: gyengéd
Gyerekek számára: 10 éves kortól
Összetétel: 100% ginzeng

Nevezik „hamis ginsengnek” is. Az ötlevelű ginseng nagyon népszerű gyógynövény, mind származási helyén, mind máshol a világon. A kínaiak fedezték fel hatásait, amelyek a valódi ginzeng hatásához hasonlíthatók. Ezzel szemben azonban megfizethetőbb és nagyobb mennyiségben termelt. A Gynostemma levelei aminosavak, vitaminok és ásványi anyagok forrása, híveinek frissességet és a vitalitást biztosít.

Gynostemma pentaphyllum az ötlevelű ginseng szárított leveleit először széles körben használták a kínai emberek.Ez akúszónövényen eredetileg ott nőtt. A botanikusok a sütőtök családjába (lufa, uborka vagy tök) helyezték. Ez egy nagyon alacsony hőmérsékleten túlélő növény, ami nem ritka a hegyvidéki területeken Dél-Kínában, Japánban és Thaiföldön. Ott mindenhol a halhatatlanság ún. gyógynövénye kiváló hírnévvel bír, és az egyik legelterjedtebb.Az ötlevelű ginsenget nem lehet nem észre venni. 150 centiméterre nő, nagyon feltűnő zöld, szaggatott levelekkel és fehér virágokkal virágzik.

Ennek a népszerű gyógynövénynek a leveleit egészben szüretelik, de a földművelők a szárak nagy részét eltávolítják. Az anyag nagyon szigorú körülmények között van finomra vágva és szárítva. Az eredmény apró zöld fürtök, mint ez a tea. A feldolgozás másik módja a levelek kis golyókba való tekerése.

A Gynostema tea rendszeres és hosszú távú kortyolgatása több szempontból is pozitív hatással jár. Ezzel egyidejűleg kellemes rituálissá is válhat hektikus időkben. A zöld teákhoz hasonlóan a ginseng sokféle módon is elkészíthető. A levelek klasszikus forró vízzel való leöntése, második öntet készítése, hűtés hűtőszekrényben vagy Kung Fu Cha módszer.

Íze

Az ötlevelű ginseng forró vízzel való leöntés után lágy és enyhén édeskés füves. Az ital világos sárga színű, és nagyon jól iható.

Elkészítése

  • Öntse le a gyógynövényt 90 °C vízzel 1 teáskanál 250 ml arányában.
  • Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  • Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Ötlevelű Ginseng Gynostemma (50g)”