Barion Pixel
 

Puer Green (50g)

1.600 Ft

Készleten

  • Leírás
  • További információk

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Yunnan
Íz: Gyümölcsös, földes, teljes
Gyerekek számára: 15 éves kortól

Mindenképpen próbálja ki a Pu Erh Green-t. Imádni fogja teljes, kellemesen gyümölcsös és klasszikusan földes ízét. A sötét Pu Erh-től eltérően puha és édesebb. A Yunnan teatartományból hoztuk, amely évszázadok óta kiváló minőségű teákkal látja el a világot, és ezért jogosan becézik „the homeland of tea trees“.

Mivel ez a Pu Erh zöld (Sheng Cha), a sötét Pu Erh-től (Shu Cha) ellentétben kiváló, finom és gyümölcsös íze van, elnyomott földeséggel és keserűséggel.

Yunnan tartomány, ahonnan Pu Erh Greenet hoztuk, jól ismert a tea szerelmeseinek. Ez a hagyományos teakertek területe, Kína hegyvidéki részén, annak déli részén található. A teát a helyi gazdálkodók több mint 2000 éve termesztik, a legrégebbi, még növekvő kínai teafacserjék (Camellia sinensis) 1700, 1000 és 800 év közöttiek. A három ősi teakirálynak hívják őket.

A Pu Erh állítólag legalább 1800 éve készült Yunnanban, de csak a 18. század elején jutott el a császári udvarba. Miután megkóstolták a Zhuge Liang (Kongming) vezetett hadsereg katonái akik halálosan megbetegedtek és meggyógyították őket egy titokzatos betegségtől, a “vörös tea” tudatossága elterjedt Yunnanon túl. A császár először 1725-ben találkozott vele, amikor Che Shun Ly kereskedő bemutatta neki. Állítólag lenyűgözte az íze. Amikor a tea nevét kérte, a kereskedő nem ismerte, ezért csak azt a területet mondta a császárnak, ahonnan hozta – Pu Erh. Azóta a Yunnan bokrokból származó teák, amelyek leveleit a napon megszárították, majd erjesztették, hívják Pu Erh-nek.

A Pu Erh Green előállításához szükséges tealeveleket a dolgozók kézzel szüretelik. Hagyják megszáradni, majd melegítik nagy serpenyőkben. Ezt a lépést “„kill green- nek” nevezik, mert közben az enzimatikus folyamatok leállnak, és a tea elveszíti friss zöld színét. A következő lépés a kézi hengerlés, amely után a teát közvetlen napfényben szárítják. Ez a félkész termék, amelyet Mao Cha-nak, azaz Shengnek hívnak, közvetlenül Ön előtt áll. Ez az egyik legrégebbi teafajta, ivása kiválóan befolyásolja a fogyasztók általános állapotát is. A zöld abban különbözik a sötét Pu Erh-től, hogy nem megy át további erjedésen. Állítólag a zöld Pu Erh alkalmas hosszabb tárolásra, amelynek során érik.

A jó hír az, hogy a zöld Pu Erh nagyon kevés teint tartalmaz, így gyakorlatilag egész nap ihatja. Éppen ellenkezőleg, gazdag ásványi anyagokban és E-vitaminban, elősegíti az emésztést, serkenti a vidám elmét, segíti az ereket és a szívet.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

1 hozzászólás ehhez: Puer Green (50g)

  • Erszény Krisztián

    2023.01.04. - 13:04

    5 out of 5

    Amikor először ittam Puer-t, azt hittem, hogy túl régi, és amiatt megdohosodott. Később olvastam utána, hogy milyen a jó puer, és hogy milyen hatásai vannak az egészségünkre. Akkor megrendeltem ezt a puer green-t. Mára már minden nap iszon, szogorúan adalékok, cukor és egyebek nélkül. Ez a tea önmagában, tisztán készítendő, és az esti teázásom állandó részévé vált.

Szólj hozzá