Barion Pixel
 

Silver Needle (50g)

6.700 Ft

Elfogyott

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Fujian
Íz: Virágos, gyengéd, kellemes
Gyerekek számára: 10 éves kortól

Ha valami nagyon érdekeset keres, akkor próbálja ki az Ezüst tűt! A fehér kedvenc a világ legdrágább teái közé tartozik és jogosan. Ha meglátja és megkóstolja a Silver Needle-t, fogja tudni miért. A tearügyek kizárólag kézzel vannak feldolgozva a legnagyobb gondossággal. A főzete édeskés, frissítő és nagyon enyhe ízű hosszú utóízzel. Elsőosztályú kedvenc!

Ez az egyedülálló prémium tea megtalálható a piacon Paj chao jin jen, Bai Hao Yinzhen, Yin Zhen vagy White Downy Silver Needles néven is. Mindig rendkívül szép fehér tea, amelyet gyakran “a legfehérebb minden fehérnek” neveznek. Különlegessége kizárólag fiatal, ezüst-hamvas hajtások betakarításában rejlik, amelyeket a törékenység és a magas aroma jellemeznek. Általában három centimétert mérnek, és a gondos feldolgozás után hosszú fehér tűkre hasonlítanak. A Silver Needle előállított elsősorban a délkelet-kínai Fujian tartományban.

A ritka fehér teákat korábban a birodalmi udvarban tartották, és ma sem teljesen könnyen hozzáférhető. Paj chao jin édes szájú császár azonban nem ízlelte meg. Az első alkalom, hogy gyártva lett a 18. század végén volt az indiai és indonéz olcsó fehér tea előállítására. A kínai gazdák a kivételesen magas színvonlra hivatkoztak és jól tették. Ma találhatunk Silver Needle utánzatokat Sri Lanka, India vagy Nepálból is. Kínában a Silver Needle-t az Anhui tartományban is készítik (Imperial Yin Zhen néven árulják).

A teakertekben nők és a lányok végzik, a Silver Needle rügyeinek gyűjtését mindössze két napig az év során. Türelmesen várják, amíg a márciusi időjárás lehetővé teszi számukra, hogy kézzel szedjék a legszebb hajtásokat. A betakarítás csak abban a pillanatban lehetséges, amikor a nap megszárítja a harmatos teacserjét . A rügyeket hagyják elhervadni majd lassan szárítják vagy szabadban vagy speciális helyiségekben, stabil hőmérsékleten. Ha élvezni szeretné ezt a finomságot, javasoljuk, hogy elegendő időt szánjon rá. Ez egy nagyon kellemes és nagyon finom ízű tea. Ahhoz, hogy élvezhesse minden irányba szentelje oda magát.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

Az infúzió tiszta, enyhén sárgás emlékeztető az elefántcsontra. Olyan finom és könnyű, hogy hosszabb áztatási időtartamot ajánlunk, mint amit megszoktunk a fehér teáknál. Aztán teljes szépségében, édességében, enyhe virágos tónussal és simogató lonc-illatával. A nyelven a Silver Needle enyhén keserédes.

Elkészítése

  1. Öntse le a teát 70-80 ° C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hatása

A fehér tea olyan természetes Hamupipőke. Mindig ír a testvéreiről – a zöld és a fekete teáról. A fehérek megmutathatják a világnak, hogy az egyszerűség a szépség.

És nem csak a szépség, hanem egy teljes csésze egészség:

• óriási antioxidáns tároló, fokozza az immunitást,

• hasznos eszköznek tekintik a rák és a szívproblémák megelőzésében,

• javítja a csontok, fogak és ínyek állapotát,

• csökkenti a vérnyomást és megakadályozza a koleszterin tárolását,

• baktériumok és vírusok ellen hat,

• varázslatos hatással van a bőrünkre. Lassítja az idő előtti öregedést, táplálja és eltávolítja a hiányosságokat,

• megszabadít bennünket a duzzadt szemtől és az alattuk lévő táskáktól.

• enyhíti a premenstruális szindrómát,

• segít a fogyásban,

• javítja a hangulatot és megnyugtatja az elmét.

A fehér tea, mint a fekete és a zöld, a kínai tea növényből vagy a Camellie sinensisből származik. Örökzöld növény, állandó lakóhellyel Ázsia területén. Szabadon előfordul Kína és más szomszédos országok déli és délkeleti részén.

A fehér tea sajátossága a tealevelek gyűjtésének és későbbi feldolgozásának módjában rejlik. A legjobb minőség érdekében csak kicsi, fehér pelyhes fiatal leveleket gyűjtik, amelyeket még mielőtt teljesen kinyílnának, és mielőtt a nap elkezdene,rájuk sütni összegyűjtik. Így megőrzik friss színét és ízét. A testvérekkel ellentétben a fehér tea nem megy keresztül fermentáción. A leveleket csak természetes módon hagyják száradni, és így minden hasznos anyagot magukba foglalják.

Az íze inkább hasonlít a zöld típushoz, ám édesebb és kevésbé intenzív. A fehér tea nagyon könnyen felszívja környezetének illatát és ízét, így füstölt változatban is találkozhat vele.

A fehér tea egy szép társ egy könyvhez, vagy pihenjen egy hosszú nap után. Ennek ellenére nem szabad elfelejteni, hogy koffeint tartalmaz (bár nagyon keveset), ezért legyen óvatos a túlzott fogyasztásra, például terhesség alatt.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Silver Needle (50g)”