Barion Pixel
 

White Monkey (50g)

3.800 Ft

Elfogyott

  • Leírás
  • További információk

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Fujian
Íz: Édes
Gyerekek számára: 6 éves kortól

Fedezze fel! A figyelemreméltó White Monkey joggal tartozik a kínai teakultúra kincsei közé. A kelet kínai tenger felett található Taimu hegyei közt szüretelik. Mivel sziklás lejtőkön nő, állítólag a szüretelésére betaanított fehér majmokat küldtek. Vagy esetleg a majmok puha szőréről kapta a nevét? Így vagy úgy, a csodásen édeskés és enyhe virág tónusok Önt elvarázsolják.

A White Monkey tea megtalálható a piacon a Bai Hou, a Pai-chou vagy a Baimao Hou név alatt. Mindig egyedülálló, kézzel szedett tealevelek a kínai teacserjéről, amely a kínai Taimu hegyei meredek lejtőin nő. A legenda szerint a szerzetesek speciálisan képzett majmokkal gyűjtették össze, mert a teafákhoz vezető út nagyon veszélyes volt. Egy másik legenda azt mondja, hogy a White Monkey neve a majmok puha szőrének vagy majmok mancsainak alakja, a másik nevet a majmok általános népszerűségének tulajdonítható Kínában. Mindenesetre tekintve a tea kiváló tulajdonságokkal és rendkívüli népszerűségnek örvend. A világ egyik legelismertebb teája, amely az árán is alapul.

Az illatáról és ízéről felelős ennek a rendkívüli teának az alpesi éghajlat, talajviszonyok és a napsütés nagyon óvatos betakarítás szó szoros értelmében kíméletes kezelés a gyártás során. A teacserjék termesztése és betakarítása többnyire olyan kis családi gazdaságok munkája, ahol a teatermelés művészete nemzedékről nemzedékre öröklődik. A legjobb minőségű leveleket szüretelik március végén és áprilisban. Nagyon fiatal, molyhos hajtásokat kézzel szedik, nagyon korán reggel. Még az nap fel kell őket dolgozni, így a gazdálkodók műszaka ebben az időszakban 18 óra. Gyorsan fel kell dolgozni, hogy elkerülje az oxidációt, de gyengéden, hogy a levelek ne károsodjanak. A gőzölésnek és a szárításnak köszönhetően megtartják a jellemző aromákat és ízeket, és nem veszítenek értékes antioxidánsokat.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “White Monkey (50g)”