Barion Pixel
 

Egy könyv, ami megváltoztatja a teázási szokásaidat

A tea, ez a csodálatos ital, amelyet szinte mindenki fogyaszt, de kevesen tudják, hogyan készítsék el a lehető legjobban. Baric Imre „A kínai tea” című könyve nem csak a tea szerelmeseinek, hanem mindenkinek ajánlott, aki szeretne többet megtudni erről a varázslatos italról, és aki szeretné felfedezni a tea valódi ízét és élvezetét.

A könyvben Baric Imre bemutatja a teanövényfajtákat és azokat a feldolgozási technológiákat, amelyekkel a kész teákat megalkotják, a fehértől a feketéig. A tea évezredek óta a kínai kultúra meghatározó része, sőt, jelentős szerepet játszott a világtörténelemben is. A könyvben a szerző nem csak a tea jótékony élettani hatásait osztja meg velünk, hanem arra is ösztönöz, hogy gondosan készítsük el a teánkat, és éljük meg a tea kínálta spiritualitást.

A könyv képanyaga, tartalma és minősége szempontjából egyaránt elbűvölő. A szerző közel tízezer kínában készített fotóból válogathatott, így végül háromszáznál is több kiváló kép kerülhetett a műbe. A könyv Rácz Julianna tipográfus művész alkotása, aki a tartalomhoz méltó formát adott a kötetnek.

Ha szeretnéd megízlelni a kommersz teafilterek világánál sokkal izgalmasabb, élvezetesebb és egészségesebb tea-univerzumot, akkor Baric Imre „A kínai tea” című könyve a tökéletes választás számodra. Ne hagyd ki ezt a csodálatos utazást a tea világába!

Hozzászólnál?