Barion Pixel
 

Asamiya Saemidori Matcha

A terméket akciós áron tudod megvásárolni a Nio Teas oldalán, az 5ELEMTEAI kuponkóddal, ami automatikusan jóváíródik a kosárban.

További infók és vásárlás

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Származása
  • JAS tanúsítvány

Leírás

Az Asamiya Saemidori Matcha egy sima és könnyű matcha tea az Asamiya régióból, Japán egyik eredeti matcha termesztési helyéről.

Származása

A termelőről és a termelés helye

Ezt a teát Takatomo Katagi állította elő, aki átvette az üzletet az apjától. Apja a biogazdálkodás egyik úttörője volt Japánban, aki már az 1970-es években növényvédő szerek és vegyszeres műtrágyák nélkül termesztette a teát. A rovarprobléma rovarirtó szerek nélküli megoldása érdekében a gazdák pókokat, méheket és imádkozó sáskákat kezdtek el vonzani a földekre, hogy egészségesebb ökoszisztémát hozzanak létre. A gyomirtó szerek nélküli gyomirtás érdekében kézzel tépkedték ki a gyomokat. Sok munka után végül olyan teanövényeket termesztettek, amelyek még erősebbek és élénkebbek voltak, mint valaha!

Ez a tea a Katagi Kouka En farmjáról érkezik hozzánk, egy családi teafarmról, amely hét generáció óta termeszt teát Shigában. A termőföld Japán középső részén található, közel a Biwa-tóhoz, Japán legnagyobb tavához. A teát az 1970-es évek óta peszticidek és szerves trágyák nélkül termesztik. A mezőt lehullott levelek és föld kombinációjával trágyázzák, hogy természetesebb termesztési környezetet teremtsenek a teanövények számára.

JAS tanúsítvány

A JAS logó, amely a japán mezőgazdasági szabványokat jelenti, megtalálható a Wazuka Tea Nakai Superior és számos más teánkon. Ez a címke garantálja, hogy a termékeket növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül termesztik.

A Nio-nál a kiválasztási folyamat során előnyben részesítjük a növényvédőszerektől és vegyszerektől teljesen mentes teaföldeket. Amikor nagyobb teatermelőkkel dolgozunk együtt, megköveteljük tőlük a JAS-címkét, amelyet csak talajmintavétel és vizsgálat útján lehet megszerezni.

A kisebb teatermelők esetében, akik még nem szerezték meg a minősítést, elfogadjuk a “peszticidmentes” címkét, és igyekszünk lehetőséget kínálni a kistermelőknek anélkül, hogy túl szigorúvá tennénk az átvilágítási folyamatot. Célunk, hogy támogassuk a kivételes teatermelést, miközben fenntartjuk a növényvédőszer-mentes gazdálkodás iránti elkötelezettségünket.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Asamiya Saemidori Matcha”