Barion Pixel
 

Asamiya Yabukita Matcha

A terméket akciós áron tudod megvásárolni a Nio Teas oldalán, az 5ELEMTEAI kuponkóddal, ami automatikusan jóváíródik a kosárban.

További infók és vásárlás

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Származása
  • JAS tanúsítvány

Leírás

Az Asamiya Yabukita Matcha egy prémium matcha, amelyet Asamiya régióban, Japán egyik eredeti teatermesztési területén állítanak elő.

Származása

A termelőről és a termelés helye

Ez a tea Takatomo Katagi aprólékos kézműves munkájának eredménye, aki apja örökségét viszi tovább. Apja úttörő volt a biogazdálkodásban Japánban, már az 1970-es években peszticid- és műtrágyamentes teatermesztést folytatott. A rovarok elleni küzdelem érdekében a gazdák a rovarirtó szerek használata nélkül, leleményesen vonzották a földekre az olyan hasznos élőlényeket, mint a pókok, méhek és imádkozó sáskák, egészségesebb ökoszisztémát teremtve ezzel. A gyomnövények gyomirtó szerek nélküli gyomirtása érdekében szorgalmasan, kézzel gyomlálták a gyomnövényeket. Rendíthetetlen erőfeszítéseik eredményeként a teanövények figyelemre méltóan ellenállóak és életerősek lettek.

Ez a tea a Katagi Kouka En-től származik, egy hét generáción átívelő hagyománnyal rendelkező családi teaüzemből a japán Shigában. A teaföld Japán középső részén, a festői szépségű Biwa-tó közelében fekszik, amely Japán legnagyobb tava. Az 1970-es évek óta a teát növényvédőszer- és szintetikus műtrágya nélküli módszerrel termesztik. A lehullott leveleket és a természetes talajt szerves trágyaként használják, ami fenntartható és környezetbarát termesztési környezetet biztosít a teanövények számára.

JAS tanúsítvány

A JAS logó, amely a japán mezőgazdasági szabványokat jelenti, megtalálható a Wazuka Tea Nakai Superior és számos más teánkon. Ez a címke garantálja, hogy a termékeket növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül termesztik.

A Nio-nál a kiválasztási folyamat során előnyben részesítjük a növényvédőszerektől és vegyszerektől teljesen mentes teaföldeket. Amikor nagyobb teatermelőkkel dolgozunk együtt, megköveteljük tőlük a JAS-címkét, amelyet csak talajmintavétel és vizsgálat útján lehet megszerezni.

A kisebb teatermelők esetében, akik még nem szerezték meg a minősítést, elfogadjuk a “peszticidmentes” címkét, és igyekszünk lehetőséget kínálni a kistermelőknek anélkül, hogy túl szigorúvá tennénk az átvilágítási folyamatot. Célunk, hogy támogassuk a kivételes teatermelést, miközben fenntartjuk a növényvédőszer-mentes gazdálkodás iránti elkötelezettségünket.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Asamiya Yabukita Matcha”