Barion Pixel
 

Bancha

A terméket akciós áron tudod megvásárolni a Nio Teas oldalán, az 5ELEMTEAI kuponkóddal, ami automatikusan jóváíródik a kosárban.

További infók és vásárlás

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Származása
  • JAS tanúsítvány

Leírás

A bancha egy alacsony koffeintartalmú, magas ásványi anyag tartalmú tea, amely idősebb tealevelekből készül. Ezt a finom teát a japán Shizuokában termesztik növényvédő szerek és vegyszerek nélkül.

Származása

A termelőről és a termelés helye

A banchát Masuda úr termeszti, egy Shizuokából származó képzett teaföldműves, aki egy nagyobb teaföldet felügyel. A farmján tett látogatásunk során Masuda úr átfogóan bemutatta nekünk a teakészítés folyamatát a termesztéstől a csomagolásig.

Eltartott egy ideig, amíg Japánban találtunk egy olyan banchát, amelyik igazán tetszett nekünk, de amint Masuda úr bemutatta nekünk ezt a teát, azonnal tudtuk, hogy különleges. Ez a tea gyorsan a legnépszerűbb teáink közé került, különösen a kezdők körében.

Ezt a banchát a Shizuokában található Makinohara fennsíkon termesztik. A farm elég nagy, néhány különböző mikroklímával, amelyek tökéletesek a különböző zöld teafajták számára. 2018 nyarán meglátogattuk a farmot, hogy többet megtudjunk a teafajtákról és megkóstoljuk az itt termesztett különböző teafajtákat.

JAS tanúsítvány

A JAS logó, amely a japán mezőgazdasági szabványokat jelenti, megtalálható a Wazuka Tea Nakai Superior és számos más teánkon. Ez a címke garantálja, hogy a termékeket növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül termesztik.

A Nio-nál a kiválasztási folyamat során előnyben részesítjük a növényvédőszerektől és vegyszerektől teljesen mentes teaföldeket. Amikor nagyobb teatermelőkkel dolgozunk együtt, megköveteljük tőlük a JAS-címkét, amelyet csak talajmintavétel és vizsgálat útján lehet megszerezni.

A kisebb teatermelők esetében, akik még nem szerezték meg a minősítést, elfogadjuk a „peszticidmentes” címkét, és igyekszünk lehetőséget kínálni a kistermelőknek anélkül, hogy túl szigorúvá tennénk az átvilágítási folyamatot. Célunk, hogy támogassuk a kivételes teatermelést, miközben fenntartjuk a növényvédőszer-mentes gazdálkodás iránti elkötelezettségünket.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Bancha”