Barion Pixel
 

Fresh Goji (50g)

1.600 Ft

Készleten (utánrendelhető)

  • Leírás
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Kína
Íz: Citrusos, Goji
Gyerekek számára: 12 éves kortól
Összetevők: China Gunpowder, Sencha, Goji 8%, Citromfű, Gránát alma virágai

A minőségi zöld tea és a gyógynövények vagy gyümölcsök kombinációja harmonikus, felemelő és energiaadó italt hozhat létre. Pontosan ez a helyzet a Frissítő Goji teával. A népszerű puskaporból, a hagyományos senchából és nem kevésbé népszerű goji bogyókból kevertük össze. Egész nap fogyasztható tea, ideális munka közben termoszban, vagy például a hegyekbe. Forrón, langyosan vagy jegesen. Mindig ízleni fog.

Mindkét zöld tea, amelyet ebben az esetben használtunk, Kínából származik. Itt kezdték megírni a tea történetét, állítólag ie 2737-ben. A régészek által a Han-dinasztia sírjaiban talált teáskannák azt mutatják, hogy ezt az italt bizonyíthatóan Kr. e. 206 és Kr. u. 220 között fogyasztották az emberek.

A tealevél készítésének egyik legrégebbi módja Kínában a göngyölés. Példa erre a puskapor (Zhu cha), egy tea, amely apró lőporgolyókra emlékeztet. Legnagyobb termelője Zhejiang tartomány, amelynek teaültetvényeit általában kistermelők gondozzák. A tealeveleket a betakarítás után rövid ideig hagyják fonnyadni, majd nagy serpenyőkben megpörkölik és megforgatják. Végül a teát meg kell szárítani, válogatni és csomagolni. A puskaporra jellemző a kesernyés-édes íz, enyhe füstösséggel.

A sencha, ellentétben a puskaporral, nem annyira jellemző Kínára, előállítása hagyományosan a japán teakertekben folyik. Mindazonáltal még a kínai gyártás is kiváló paramétereket ér el, ahogyan azt a Fresh Goji tea esetében láthatja. A teát nem serpenyőben pörkölték (ami a kínai fajtáknál szokásos), hanem többször gőzölték. Ez megállítja az erjedést. Ezután a munkások lefordítják, megszárítják és szétválogatják a leveleket. A senchát, akárcsak a puskaport, könnyű felismerni – illata és íze friss és füves, megjelenése pedig lapos tűkre emlékeztet.

Most már csak a goji, az ördögcérna gyümölcsének leírása van hátra. Szuperélelmiszerként tartják számon, és magas tápértékének köszönhetően számos antioxidáns forrása. A narancssárga bogyók elsősorban B2-vitamint, C-vitamint és vasat tartalmaznak (100 grammban az ajánlott napi mennyiség 100%-a!), de káliumot, cinket és kalciumot, zsírsavakat, karotinoidokat és linolsavat is. Íze édes és savanyú, így önmagában is fogyasztható, de gyakran adják italokhoz, zabkásákhoz vagy desszertekhez.

Íze

A Frissítő Goji zöld teát a zöld teák jellegzetes íze jellemzi, amelyet a goji gyümölcs édes-savanyú árnyalata és a citromfű finom frissessége egészít ki. A tea fanyarsága szinte hiányzik, de a tea nem nélkülözi a gazdag gyümölcsárnyalatot. Az infúzió sárgás – narancssárga színű, friss zöld tea illatú.

Elkészítése

A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hatása

ZÖLD TEA

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

GOJI

Ki nem látott hatalmas fellendülést a narancsos vörös goji bogyók körül az elmúlt években? Farkasbogyóknak is nevezik őket, és a legenda szerint óriási hatalmat adtak a farkasoknak.

A góji évezredek óta segített a tibeti szerzeteseknek testük és szellemük megerősítésében, valamint meditációs állapotuk fokozásában.

Vessen egy pillantást velünk a varázslatra:

• segíti az izmok regenerálódását fokozott fizikai erőfeszítés után,

• feltöltik energiával és jó hangulatot adnak,

• tartalmaznak antioxidánsokat és fokozzák az immunitást,

• pozitív hatással lehet a látás minőségére,

• táplálja a bőrt és harcol a korai öregedés jeleivel,

• méregteleníti a testet, különösen a májat,

• egyensúlyba hozza a vércukorszintet,

• növeli a tesztoszteron szintet és javítja a sperma állapotát.

A goji (godzsi-ként olvasva) két féle gojit ismertetünk (Lycium barbarum) és a szoros rokona (L. Chinense). gyümölcsök. Míg a Lycium barbarum goji túlnyomórészt Kína északi részén nő, addig a kínai goji uralja a déli régiókat. Noha a goji a hagyományos népi orvoslásban szerezte a legnagyobb hírnevet, emellett megerősítette hírnevét a szomszédos ázsiai országokban, például Vietnamban, Indiában, Japánban és Koreában. A goji-t mindenütt elsősorban az immunitás erősítésére és a vitalitás fokozására használják. Ugyanakkor találkozhat a goji levelek, virágok, kéreg vagy gyökér feldolgozásával is.

Európában és Észak-Amerikában a goji óriási népszerűségre tett szert az ezredforduló körül. Annyira kedvezővé váltak, hogy “vörös gyémántok” -nak hívják.

Íze kellemesen édes, ezért nem csoda, hogy a goji gyümölcsökből számos terméket állítanak elő, a gyümölcslevektől és likőröktől kezdve a különféle tablettákig és kiegészítőkig. Általában szárított formában kaphatók, és nagyszerű felüdülést kínálnak a zabpelyhekben vagy a desszertben. Kiválóak a teakeverékekben, ahol a goji nemcsak kellemes ízét szolgáltatja, hanem rengeteg egészségügyi előnyt is jelent.

A vért hígító gyógyszereket szedőknek azonban figyelembe kell venniük a fogyasztás korlátozásait. Mindig jobb, ha előzetesen orvoshoz fordul.

CITROMFŰ

Az íze, mint a citromnak, úgy néz ki, mint az újhagyma és bódító illatú. Az ajurvédikus orvoslás imádja.Igazából az egész világ – ha nem gyógyító előnyei miatt, akkor a gasztronómia és a szépségipar széles skálájához.

De pont az első területet nem szabad elfelejteni:

• méregteleníti a testet és fokozza az immunitást,

• lebontja a nem kívánt koleszterint és összehasonlítja a vércukorszintet

• segít gyomor- és légzési problémák esetén,

• jótékony hatással van a nyirokrendszerre

• gyulladásgátló hatással rendelkezik,

• csökkenti a lázokat és enyhíti a fájdalmat,

• nyugtatja az idegrendszert és elnyomja az álmatlanságot,

• jól működik az irritált bőrön és a különféle duzzanaton,

• felgyorsítja a sebgyógyulást, és az arany-sztafilokokkusz-fertőzött személyek számára ajánlott,

• enyhíti a menstruációval és a menopauzzal kapcsolatos nők problémáit.

A citromfű egy érett szárú növény aromával, amely közvetlenül ösztönzi az aromaterápiás felhasználást. Az aroma ömagában is nagyon kedvelt a frissességével, ezért nem csoda, hogy sok kozmetikumokhoz hozzáadják. Ismert az a képessége, hogy hatékony természetes riasztóként működjön.

Íze miatt gyakran használják a hagyományos thai konyhában, ahol könnyű fűszeres mártással és hússal egészítik ki. A citromfű termesztése nem jelent kihívást. Eredetileg Délkelet-Ázsiából származott – különösen Indiából, Vietnamból, Srí Lanka-tól vagy Thaiföldről. Fokozatosan azonban elterjedt az egész világon, és nem nehéz a kertben termeszteni.

Nagyon népszerű infúzió formájában. A szárított citromfű szárából készülnek, és nagyon kellemes ízűek, amelyek még további finomítást sem igényelnek. Naponta két csészével fogyasztható, csak terhes nőknek nem ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Fresh Goji (50g)”