- "Long Zhu (Jázminos) (50g)" nem adható a kosárhoz, mert a termék elfogyott.
- Leírás
- További információk
- Íze
- Elkészítése
- Hatása
Leírás
Származási hely: Kína
Vidék: Fujian
Íz: Édeskés
Adjunk tiszteletet az összes Green Monkey zöld teának. A Fujian tartomány kincse több mint méltóságteljes képviselője az összes tealevélnek, amelyek valamikor is feldolgozásra kerültek a Föld közepén. Érintésre sima, az illata lágy és az íze édes. Három főzetet is készíthet belőle. Mindegyik más ízű lesz, de mind fog tetszeni. Hívja meg kollégáját, barátját vagy a szomszédját erre a minőségi teára. Engedjen meg maguknak közösen eltöltött szép pillanatokat!
A Fujian tartomány (Hokkien néven is ismert) története a kőkorszakig nyúlik vissza, 6000 évvel időszámításunk előtti időszakba. A régészeti leletek szerint a lakói kövekkel, kagylókkal és csontokkal dolgoztak, amelyekből szerszámokat készítettek, továbbá bebizonyosodott, hogy képesek voltak szőni, és használni a kereket. A kínai Fujian, még mindig erősen kulturális térség, főként a több migrációs hullám miatt. Lingvisztikai szempontból Kína leginkább változatos helyszíne. A helyiek azt mondják, hogy “a Fujianban minden ötödik mérföldön belül megváltozik a kultúra, és minden tízedik mérföld után a nyelvezet”. Említésre méltó az is, hogy a népesség száma 121,700 km2 területen 37,7 millió ember. Ami a geográfiáját illeti, a délkelet-kínai tartomány magas hegyekben, sűrű erdőkben (az ország legerdősebb területe) gazdag, nyugodt és vad folyókkal bővelkedik. A szubtrópusi éghajlat enyhe telekkel, és nyári tájfunokkal sok növény termesztéséhez ideális, mint például banán, ananász, licsi, és természetesen a rizs, és a bambusz. De ami a legfontosabb, nem szabad elfelejtenünk a teát. Fujian-t sokszínű termelés jellemzi, amely kiváló Oolong, fehér, és zöld teákat exportál a világba. A kínai zöld teák közül, amit megkóstolhat, a Fujian Green Monkey kifejezetten az egyik legjobb teának számít. A vadon élő kínai teafákból (Camellia sinensis) származik. A teafa leveleit nagy gondossággal, kézzel dolgozzák fel. Csak részben hengereltek, így megtartják a természetes illatukat, és az ízüket, valamint az értékes antioxidánsaikat is.
Ha azon tűnődik, hogy honnan származik a tea neve, íme, itt van rá a magyarázat:
Eredetileg a teacserjék olyan magasan növekedtek a hegyekben, hogy csak a majmok tudtak hozzá jutni a tealevelek betakarításához. Ezért Green Monkey a tea neve – azaz zöld majom.
További információk
Mennyiség | 50 g, 100 g |
---|
Íze
A Fujian Green Monkey teát enyhe, lágy, és édes ízéről ismerheti fel. A főzetének a színe világos sárgászöld színű, friss fű, és enyhén gyümölcsös illatú.
Elkészítése
- A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
- A zöld teát felöntheti akár háromszor is.
Hatása
Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.
Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:
- Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
- Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
- Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
- Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
- Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
- Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
- Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
- A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
- Segít az arthritisben szenvedőknek
Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.
Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.
A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.
Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.
A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.
Hozzászólások
Még nincs hozzászólás.