Barion Pixel
 

Yunnan Black Premium (50g)

1.600 Ft

Készleten

  • Leírás
  • További információk

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Yunnan
Íz: Természetes
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Nagy intenzív élmény! Ereje, mint Herkulesnek. A sötét piros öntet világosan a tudtunkra adja, hegy nem valamiféle teácskáról van szó. Ezt az ínyencséget a lelkes rajongóknak a hagyományos kínai teakertből hoztuk. Uzsonnára kortyolgasson Yunnan Black Premium-ot és repdesni fog az energiától és a jókedvtől egész estig.

A kínai Yunnan tartomány idők óta kapcsolódik a teakertekkel. Egészen a közelmúltig a zöld tea szinonímája, de az utóbbi évtizedekben a fekete tea iránt égbeszökő az érdeklődés. Igaz, hogy a helyi lakosok nem ismerik el annyira, de a világpiacokon, óriási vadászat van a kínai prémium fekete teákra. Maximális minőséget biztosít. Yunnanben a bokrok termesztése hagyománya több mint kétezer éves. A legrégebbi, életben lévő teacserje Yunnanben 800 éves! A fekete tea készítése a betakarításkor kezdődik – a Yunnan Black Premium igényeihez, fiatal rügyeket és a legközelebbi leveleket szedik le. A hervadás után hengereltek, hogy elengedjék a levet a sejtjeikből. Hála neki, a tea elkezd erjedni. Az enzim oxidációjának folyamata szigorúan ellenőrzött – az ültetvény vezetője nyomon követi a fermentációs időt, a tea hőmérsékletét és a páratartalmat. Amikor elismeri, hogy a fermentáció véget ért, a tealeveleket szárítják.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

1 hozzászólás ehhez: Yunnan Black Premium (50g)

  • Erszény Krisztián

    2023.01.04. - 12:53

    5 out of 5

    Nagyon szeretem, már többször rendeltem belőle. Nagyon aromás és egyben selymes, valójában engem kicsit a whiskey-re emlékeztet. Kifejezetten finom tea!

Szólj hozzá