Barion Pixel
 

Yunnan Black Premium (50g)

1.600 Ft

Készleten (utánrendelhető)

  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Yunnan
Íz: Természetes
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Nagy intenzív élmény! Ereje, mint Herkulesnek. A sötét piros öntet világosan a tudtunkra adja, hegy nem valamiféle teácskáról van szó. Ezt az ínyencséget a lelkes rajongóknak a hagyományos kínai teakertből hoztuk. Uzsonnára kortyolgasson Yunnan Black Premium-ot és repdesni fog az energiától és a jókedvtől egész estig.

A kínai Yunnan tartomány idők óta kapcsolódik a teakertekkel. Egészen a közelmúltig a zöld tea szinonímája, de az utóbbi évtizedekben a fekete tea iránt égbeszökő az érdeklődés. Igaz, hogy a helyi lakosok nem ismerik el annyira, de a világpiacokon, óriási vadászat van a kínai prémium fekete teákra. Maximális minőséget biztosít. Yunnanben a bokrok termesztése hagyománya több mint kétezer éves. A legrégebbi, életben lévő teacserje Yunnanben 800 éves! A fekete tea készítése a betakarításkor kezdődik – a Yunnan Black Premium igényeihez, fiatal rügyeket és a legközelebbi leveleket szedik le. A hervadás után hengereltek, hogy elengedjék a levet a sejtjeikből. Hála neki, a tea elkezd erjedni. Az enzim oxidációjának folyamata szigorúan ellenőrzött – az ültetvény vezetője nyomon követi a fermentációs időt, a tea hőmérsékletét és a páratartalmat. Amikor elismeri, hogy a fermentáció véget ért, a tealeveleket szárítják.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A fekete teát felismerheti finom leveleiről, nagy mennyiségű arany tippjeiről. Az infúzió sötétvörös, természetesen aromás. Az íze valóban teljes – maximálisan fanyar, az intenzitás 100%. Akik a legeredetibb formában kívánják megkóstolni a fekete teát, a helyes döntés a Yunnan Black Premium!

Elkészítése

  1. Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Yunnan Black Premium (50g)”